LEGIJA IZAZVALA SELTIK: Neka novi meč reši ko će u plej - of Lige šampiona

Bes u Varšavi

LEGIJA IZAZVALA SELTIK: Neka novi meč reši ko će u plej - of Lige šampiona

Fudbal -
UEFA je izbacila Legiju iz Evrope, jer je od 86. minuta revanš meča nastupio suspendovani Bartoš Berezinski

Čelnici Legija iz Varšave poslali su pismo kolegama iz Seltika, u kom im predlažu da na, po njima, častan način odrede učesnika plej ofa Lige šampiona.

Ekipa srpskog fudbalera Mirosalava Radovića je slavila ukupnim rezultatom 6:1, u dvomeču trečeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje.

Međutim, UEFA je posle meča izbacila Legiju iz Evrope, jer je od 86. minuta revanš meča nastupio suspendovani Bartoš Berezinski. Mladi Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem Legijinom meču u Ligi Evrope prošle sezone i kažnjen je sa tri utakmice neigranja. On je propustio oba meča sa Sent Patrikom, kao i prvi sa Seltikom, i sa tog aspekta pravila nisu prekršena.

U priličnom opširnom saopštenju se navodi kako je Seltik klub bogate i ponosne istorije, kao i Legija, a da Škotima ne priliči da plemenitu reputaciju zameni opurtunističkim ponašanjem.„Pozivam vas da nastupite u duhu igre i fer pleja i da zajedno podnesemo izjave Uefinom disciplinarnim telima. Hajde da se nađemo u Varšavi ili u Glazgovu i da rešimo tu stvar časno“, stoji na kraju pisma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track