UŽIVO BLOG: Riberi se oprostio od Francuske

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Riberi se oprostio od Francuske

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Sijera Leone želi da igra u Gani zbog epidemije EboleFudbalski savez Sijera Leonea zatražio je da neke od utakmica kvalifikacija za Kup afričkih nacija igra u Gani zbog epidemije Ebole u zemlji. Afrička fudbalska konfederacija (CAF) saopštila je da reprezentacija Sijera Leonea želi da završnicu kvalifikacija igra u Gani, a da će odluku o tome doneti posle „neophodnog pregleda situacije". Sijera Leone je otkazao sva fudbalska takmičenja kod kuće zbog ovog virusa, od koga je do sada umrlo oko 1.000 ljudi u toj zemlji i Gvineji i Liberiji. CAF još nije odlučio da li će dozvoliti Gvineji da mečeve igra kod kuće.

23:34 - Novi bek Junajteda Luk Šo propušta start sezone Mančester Junajted je potvrdio da Luk Šo neće biti na raspolaganju Luju van Galu u naredne četiri nedelje zbog povrede zadnje lože, pa će pa će se najavljeni transfer Markosa Roha iz Sportinga svakako biti ubrzan. Devetnestogodišnji levi bek stigao je u klub ovog leta za 36 miliona evra iz Sautemptona, a bio je i deo ekspedicije Engleske na Mundijalu u Brazilu.

23:17 - Havi Martines pokidao ligamenteNemački prvak Bajern iz Minhena ostao je bez trofeja nacionalnog Superkupa, ali verovatno na duže vreme i bez defanzivca Havija Martineza. Španski reprezentativac iznet je sa terena na nosilima u 31. minutu utakmice protiv Borusije zbog povrede levog kolena i prve procene ukazuju da je pokidao ukrštene ligamente.Ukoliko to bude tačna dijagnoza, 25-godišnjem Martinezu predstoji dugotrajna pauza od četiri do pet meseci, što bi bio veliki udarac za ekipu Pepa Gvardiole.

22:28 - Klop: Majice u čast pobedeTrener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da će proslaviti osvajanje Superkupa Nemačke tako što će napraviti majice. Borusija je odbranila prvi trofej u sezoni pošto je na svom terenu savladala Bajern sa 2:0."Rekli smo da želimo da zaboravimo utakmicu sa Liverpulom i to smo i uradili. Branili smo se mnogo bolje. Želeo sam da osvojimo trofej i uspeli smo. Napravićemo majice od ovog trijumfa", rekao je Klop.22:00 - Kazorla: Ne vraćam se u Primeru Fudbaler Arsenala Santi Kazorla demantovao je da će se uskoro vratiti u Španiju i potpisati ugovor sa nekim od klubova iz Primere.Španski mediji nedavno su objavili da je Atletiko Madrid zainteresovan da dovede 29-godišnjeg vezistu."Video sam šta se sve pisalo u poslednje vreme, ali niko mi ništa nije rekao, niti me je kontaktirao. Važno mi je samo da što bolje treniram i budem spreman za početak Premijer lige sa Arsenalom", rekao je Kazorla.21:33 - Pastore: Imao sam ponude Juventusa, Milana...Fudbaler Pari Sen Žermena Havijer Pastore otkrio je da su Juventus, Milan i Lacio bili zainteresovani za njega, ali ističe da je srećan u Parizu. Argentinac je prošle sezone stigao iz iz Palerma za 37 miliona evra, ali su ga povrede i period adaptacije sprečili da pokaže koliko zna. "Juventus, Lacio i Milan, to ste saznali... Pa, mogu da vam potvrdim da je bilo nečega sa pomenutim klubovima, ali sam srećan u PSŽ koji veruje u mene", rekao je Pastore.

21:04 - Ristić: Nisam hteo da rizikujem težu povreduSrpski atletičar Milan Ristić rekao je da ga je povreda na treningu sprečila da startuje u kvalifikacijama na 110 metara prepone na prvenstvu Evrope u Cirihu. "Na jučerašnjem poslednjem treningu uobičajeno sam radio na zagrevanju i osećao sam se dobro. Međutim, kada sam počeo da radim prepone iz bloka došlo je bola u zadnjoj desnoj loži. Nakon konsultacija sa našim timom lekara, odlučeno je da se ne ruzikuje teža povreda i da odustanem od takmičenja", rekao je Ristić. On je dodao da mu nije bilo svejedno, ali "da je to sport". "Jako mi je žao, jer mi je ovo bila odskočna daska za dalje. Znam da mogu mnogo bolje od rezultata koji sam postigao ove sezone i verujem da imam još puno prostora za napredak. Nije mi bilo svejedno kada je odluka doneta, ali to je sport. Sledeće godine vratiću se još spremniji i brži, samo da budem zdrav. Hvala svima na podršci, želim mnogo sreće svim atletičarima iz naše reprezentacije u daljem toku takmičenja”, kazao je Ristić.

20:35 - Bajern bez Martineza do kraja godine?Fudbaleri Bajerna Havi Martinez povredio se na meču nemačkog Superkupa i prema prvim prognozama mogao bi da pauzira do kraja godine.

http://www.youtube.com/watch?v=gnyy8M39Gyk
20:12 - Miloš Raović bez finala EPSrpski atletičar Miloš Raović nije uspeo da se plasira u finale u disciplini 400 metara na EP u Cirihu. Raović je u svojoj polufinalnoj grupi završio na sedmom mestu, a ostvario je rezultat od 46,09 sekundi, čime je postavio novi nacionalni rekord za takmičare do 23 godine. Plasman u finale iz Raovićeve grupe obezbedili su Britanac Metju Hadson-Smit i Belgijanac Džonatan Borle. U finalu će se takmičiti još Britanac Martin Runi, Španac Samjuel Garsija, Britanac Konrad Vilijams, Nemac Kamge Gaba, Izraelac Donald Sanford i Poljak Jakub Krzevina.

19:53 - Čeh odlazi iz ČelsijaDugogodišnji golman Čelsija Petr Čeh odlazi iz kluba pošto je menadžer Žoze Murinjo odlučio da na startu nove sezone prvi čuvar mreže bude Belgijanac Tibo Kurtoa. Iskusnom 32. godišnjem Čehu, svojevremeno jednom od najboljih golmana sveta, stavljeno je do znanja da do kraja prelaznog roka pronađe novi klub, a Čelsi očekuje da bi na njegovom transferu mogao da zaradi oko 10 miliona funti. Navodi se da će Kurtoa, koji je odigrao svih 90 minuta u pripremnoj utakmici protiv Sosijedada, sigurno biti starter u 1. kolu Premijer lige protiv Barnlija u ponedeljak. Češki reprezentativac posle punih 10 godina odlazi sa Stamford Bridža, gde je bio neprikosnoveni broj jedan.

19:32 - Kompani produžio ugovor sa SitijemBelgijski fudbaler Vensan Kompani produžio je ugovor na još pet godina sa Mančester sitijem, saopštio je engleski klub. "Kada sam došao 2008. godine nisam ni sanjao da možemo da postignemo sve ono što smo uspeli u prethodnih šest godina. Bez obzira na sve, za mene je ovo početak novog putovanja", rekao je Kompani. Kompani, koji igra na poziciji centralnog beka, četvrti je fubaler koji je s "građanima" produžio ugovor pred početak nove sezone. Pre njega su to učinili Aleksandar Kolarov, Samir Nasri i David Silva.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:15 - Riberi se oprostio od Francuske

Fudbaler Bajerna Frank Riberi objavio je da se povlači iz reprezentacije Francuske.Riberi je za Francusku odigrao 82 utakmice, debitovao je pre osam godina, ali je propustio nedavno završeni Mundijal zbog povrede. On je istakao da je vreme da prepusti mesto u ekipi mlađima.„Mislim da je ovo pravi trenutak. Želim da se posvetim porodici i da se koncentrišem na obaveze u Bajernu, a reprezentacija ima mnogo dobrih mladih igrača. Bilo je uspona i padova, ali sada je pravi trenutak za novo poglavlje u mojoj karijeri“, rekao je Riberi. Riberi nema osvojen trofej sa Francuskom, a bio je deo tima koji je 2006. osvojio drugo mesto na Mundijalu.

18:45 - Torosidis produžio ugovor sa RomomGrčki fudbaler Vasilis Torosidis produžio je ugovor sa Romom do juna 2017. godine, saopštio je italijanski klub. "Ostajem u Romi, jer je ovo jedan veliki klub sa velikim ambicijama i želim da osvojim neki trofej sa ovom ekipom. Imamo jaku ekipu sa veoma kvalitetnim igračima. Svi želimo da osvojim titulu, ali pred nama je teška sezona", rekao je Torosidis. Ovaj 29-godišnji fudbaler je u januaru 2013. godine došao iz Olimpijakosa, a prethodni ugovor mu je važio do kraja naredne sezone.

18:24 - Vanja Guša najavljuje borbu za medaljeSelektor kadetske košarkaške reprezentacije Srbije Vanja Guša veruje da njegovi izabranici mogu da pobede selekciju Kanade u četvrtfinalu prvenstva sveta ako ispune nekoliko ključnih zadataka. Na šampionatu za košarkaše do 17 godina u Dubaiju Srbija je sa tri pobede uverljivo osvojila prvo mesto u D grupi i potom u osmini finala deklasirala domaću reprezentaciju UAE, ali sutra protiv Kanade predstoji najteži posao u dosadašnjem delu takmičenja. "Pre svega, moramo nametnuti naš stil, ne dozvoliti jurnjavu koja odgovara Kanađanima, već insistirati na pozicionoj igri. Verujem da smo jači u takvom odnosu snaga. Veoma je važno da broj izgubljenih lopti i grešaka svedemo na minimum, iako ćemo zbog agresivnosti rivala biti pod velikim pritiskom", rekaso je Guša.

17:54 - Remi šahista, poraz šahistkinjaŠahisti Srbije odigrali su danas nerešeno 2:2 sa Jermenijom, dok je ženska ekipa poražena od Slovaklinja sa 1,5:2,5 u devetom kolu Olimpijade, koja se igra u norveškom gradu Tromso. Šahisti su do remija sa Jermenima došli posle četiri remija - Ivaniševića, Perunovića, Sedlaka i Inđića. Poen šahistiknjama donela je Nataša Bojković na prvoj tabli, a pola poena Anđelija Stojanović na trećoj, dok su poražene Jovana Vojinović i Marija Rakić. Šahisti su sada 16. sa 13 meč bodova, dva manje od vodećih Kine i Francuske. S druge strane, ženska ekipa Srbije pala je na 28. mesto sa 11 meč bodova. Na tabeli vodi Rusija sa 18 meč bodova. 17:35 - Long kod Tadića u SautemptonuReprezentativac Republike Irske Šejn Long pojačaće redove Sautemptona. On će u redove 'svetaca' preći iz Hal Sitija za 12 miliona funti. Long će napustiti redove Hala posle samo pola sezone i odigranih 15 utakmica i četiri postignuta gola.17:05 - Medžik Džonson: LA spreman za NFL timBivši američki košarkaš Medžik Džonson izjavio je da je Los Anđeles spreman za povratak NFL tima u taj grad. "Prvi put zaista verujem da ćemo konačno dobiti NFL tim. Svi su za. Grad je za, kao i kompanije u gradu. O NFL ligi da ne pričam. Konačno je pravi trenutak. U narednih nekoliko godina, posebno u naredna 24 meseca, mislim da će tim doći u ovaj grad. Ne znam koji će tim to biti, ali verujem da dobijamo tim u naredne dve godine", rekao je Džonson. Nijedna utakmica NFL lige nije odigrana u Los Anđelesu još od 1994. godine.Rejdersi su igrali u Los Anđelesu od 1982. do 1994. godine.16:38 - Erera poručio Ćićaritu: Beži iz JunajtedaSelektor Meksika Migel Erera poručio je Havijeru Ernandezu Ćićaritu da napusti Mančester junajted. "Mislim da bi Ernandez trebalo da napusti Junajted. Vreme je za pokret. Juventus. To bi bio klub po meri za njega. Reč je vrlo kvalitetnoj ekipi, a siguran sam da bi imao pristojnu minutažu", rekao je Erera.16:18 - Acu stiže u EvertonTrener Evertona Roberto Martinez rekao je da je postignut dogovr o transferu sa fudbalerom Čelsija Kristijanom Acuom. Reprezentativac Gane igra na poziciji krila, ima 22 godine, a nastupao je na ovogodišnjem SP. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u holandskom Viteseu. "Očekujemo da će nam se Kristijan priključiti sutra. Dogovor sa Čelsijem je postignut", rekao je Martinez.15:52 - Pepe: Real će još dugo da dominiraFudbaler madridskog Reala Pepe rekao je da bi pojačanja, koja su angažovana tokom prelaznog roka, mogla "kraljevskom klubu" da donesu dominaciju u narednom periodu. Real je doveo Tonija Krosa, Džejmsa Rodigeza i Kejlora Navasa i već na otvaranju sezone pobedio Sevilju (2:0) i osvojio UEFA Superkup. "Počeli smo veoma dobro ove sezone. Imamo kvalitetan sastav, u timu vlada žestoka konkurencija, što je dobro. Mogla bi ovo da bude nova era vladavine Reala. Ipak, moramo da nastavimo da treniramo i poštujemo protivnike", rekao je Pepe.

15:30 - Perez: Želimo još više titulaPredsednik Reala Florentino Perez rekao je da očekuje veliki broj trofeja u predstojećoj sezoni posle pobede nad Seviljom sa 2:0 u Superkupu Evrope. Perez je istakao da je zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali, kao i da veruje da njegov tim može da osvoji svih pet preostalih trofeja u nastavku. "Nismo igrali loše tokom kratkog vremena kada smo trenirali i oduševljeni smo ovom pobedu. Ovaj trofej nam dalje želju da pokušamo da napredujemo. Takva je istorija Reala, nema tu arogancije. Roditelji su nas tako vaspitali. Želimo da nastavimo da osvajamo trofeje i dobro smo se spremili za novu sezonu", rekao je Perez.

15:02 - Prvi čovek Premijer lige ne žali za Suarezovim odlaskomIzvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor rekao je danas da mu je drago što je Luis Suarez napustio to prvenstvo, a tog urguvajskog fudbalera je opisao kao "incident koji čeka da se desi". "On je vrhunski fudbaler, i mnogo je uradio za vreme koje je proveo kod nas. Ali, ne mogu da kažem da mi je žao što ide. Samo čekate da vidite šta će sledeće da uradi", rekao je prvi čovek najunosnije svetske lige. Liverpul je u julu prodao Suareza Barseloni za 97 miliona evra, nedugo pošto je igrač dobio četiri meseca suspenzije zato što je na Svetskom prenstvu ugrizao rivala. On je prethodno služio dve dugačke suspenzije zbog istog prekršaja, a jednom je bio suspendovan zato što je na rasnoj osnovi vređao Patrisa Evru iz Mančester junajteda.

14:31 - Nerlinger: Rojs je savršen za BajernBivši sportski direktor Bajerna Kristijan Nerlinger izjavio je da veruje da je Marko Rojs savršen igrač za minhenski klub. "Marko ima savršen profil igrača za Bajern. On je mladi nemački igrač i sigurno jedan od najboljih. Savršen je za Bajern. Ako bi još jedna zvezda Borusije prešla u Bajern, posle Gecea i Levandovskog, to bi bila eksplozija", rekao je Nerlinger. Nerlinger, koji je rođen u Dortmundu, ali je uspeo da se probije u Bajernu, dodao je da očekuje da Bajern nastavi dominaciju u predstojećoj sezoni. "Bajern će biti jasan broj jedan, ali je i Borusija dobro pozicionirana. Samo je jedno pitanje: Šta ili ko dolazi posle Jirgena Klopa", istakao je Nerlinger.

14:11 - U četvrtak odluka o žalbi SuarezaOdluka o žalbi Urugvajca Luisa Suareza na kaznu od četiri meseca suspenzije i zabranu svih aktivnosti u fudbalu jer je na utakmici protiv Italije na Mundijalu ugrizao Đorđa Kjelina biće doneta sutra, saopštio je Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS). "Odluku o pitanju Luisa Suareza saopštićemo Barseloni i Fudbalskom savezu Urugvaja sutra oko tri popodne. Na zahtev apelanata sproveli smo arbitražu po hitnom postupku i doneli odluku u najkraćem periodu", navodi se u saopštenju CAS-a. Suarez i njegovi advokati prošle nedelje izneli su svoju odbranu pred Sudom u Lozani na saslušanju koje je trajalo šest sati.

13:48 - Tata Martino menja Sabelju na klupi ArgentineFudbalski savez Argentine saopštio je danas da će za novog selektora biti postavljen bivši trener Barselone Herardo Martino. Martino će na klupi Argentine zameniti Alehandra Sabelju, koji je podneo ostavku nakon poraza od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu. To će biti drugi selektorski poziv za argentinskog stručnjaka, pošto je od 2006. do 2011. vodio reprezentaciju Paragvaja. Martino je u maju napustio Barselonu, a sa katalonskim klubom osvojio je samo španski Superkup. U finalu Kupa kralja poražen je od Reala, u četvrtfinalu Lige šampiona od madridskog Atletika, a od istog rivala izgubio je i Primeru, u međusobnom okršaju u poslednjem kolu na Kamp nou.

13:19 - Veslanje: Srbija sa šest posada na SP u AmsterdamuSrbija će na predstojećem šampionatu sveta u veslanju nastupiti sa 12 takmičara, odnosno sa šest posada, saopštio je danas Veslački savez Srbije (VSS).U muškoj konkurenciji veslać dubl skul (Marko Marjanović - Aleksandar Filipović), dvojac bez kormilara (Dušan Bogičević - Veselin Savić), četverac bez kormilara (Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik) i i skif za lake veslače (Miloš Stanojević), a u ženskoj skif (Ivana Filipović) i dvojac bez kormilara (Iva Obradović - Jovana Arsić). Rezerva je Goran Jagar.Šampionat sveta održaće se od 24. do 31. avgusta u Amsterdamu.

12:52 - Milan Ristić nije trčao na EP zbog povredeSrpski atletičar Milan Ristić nije danas nastupio u kvalifikacijama na 110 metara s preponama na Evropskom atletskom prvenstva u Cirihu. Kako se navodi na Tviteru Atletskog saveza Srbije, Ristić nije trčao zbog povrede na treningu. Danas, drugog dana takmičenja na Evropskom atletskom prvenstvu, nastupiće još troje srpskih atletičara, među kojima Ivana Španović u finalu u skoku u dalj. Ivana Španović će se za medalju u skoku u dalj boriti večeras od 20 časova. Emir Bekrić nastupiće od 17.55 u polufinalu trke na 400 metara s preponama, dok će Miloš Raović od 18.45 trčati u polufinalu trke na 400 metara.

12:26 - Sud za arbitražu u sportu: Sutra odluka o Suarezovoj žalbiOdluka o žalbi Urugvajca Luisa Suareza na kaznu od četiri meseca suspenzije i zabranu svih aktivnosti u fudbalu jer je na utakmici protiv Italije na Mundijalu ugrizao Đorđa Kjelina biće doneta sutra, saopštio je Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAF)."Odluku o pitanju Luisa Suareza saopštićemo Barseloni i Fudbalskom savezu Urugvaja sutra oko tri popodne. Na zahtev apelanata sproveli smo arbitražu po hitnom postupku i doneli odluku u najkraćem periodu", navodi se u saopštenju CAF-a.Suarez i njegovi advokati prošle nedelje izneli su svoju odbranu pred Sudom u Lozani na saslušanju koje je trajalo šest sati. Urugvajac je zbog trećeg "ugriza" u karijeri kažnjen i sa devet utakmica suspenzije u dresu nacionalnog tima.

11:59 - Omer Onan završio karijeru, sada je tim-menadžer FeneraLegenda turske košarke Omer Onan odlučio je da završi karijeru i postane tim menadžer u Fenerbahčeu, preneli su danas mediji u toj zemlji. Onan je poslednjih devet sezona proveo u Fenerbahčeu, koji vodi srpski trener Željko Obradović. Onan ima 36 godina, igrao je na poziciji beka šutera. Karijeru je počeo u Efes Pilsenu, a u prvi tim je došao 1996, mesec dana pošto je klub osvojio svoj jedini evropski trofej, međunarodni Kup Koraća. U karijeri je osvojio ukupno 11 titula prvaka Turske, osam nacionalnih kupova i pet superkupova. U Efesu je igrao od 1995. do 2004. Posle toga je proveo sezonu u Feneru, a narednu u Ulkeru. Posle toga su se ta dva kluba fuzionisala i Onan je ostao u njemu do kraja karijere. Od osvajanja Evrolige ULEB 2000. godine, Onan je 23. po broju odigranih mečeva, sa 187. Postigao je ukupno 1.199 poena, zabeležio 199 skokova i 142 ukradene lopte. Na mestu menadžera tima Fenerbahčea zameniće drugu legendu kluba Mirsada Turdžana.

11:36 - Runi novi kapiten Mančester junajteda

Vejn Runi, Foto: AP
Vejn Runi, Foto: AP

Engleski fudbalski reprezentativac Vejn Runi novi je kapiten Mančester Junajteda, potvrdio je danas novi menadžer Luj Van Gal. OPŠIRNIJE OVDE

11:29 - PSŽ bez Silve nekoliko nedeljaKapiten Pari Sen Žermena Brazilac Tijago Silva pauziraće nekoliko nedelja zbog povrede zadnje lože, potvrdio je danas klub iz Pariza. Silva se povredio u ponedeljak na prijateljskom meču protiv Napolija, koji je PSŽ na stadionu San Paolo dobio rezultatom 2:1."Pregledi su potvrdili da je Tijago Silva doživeo povredu mišića zadnje lože na desnoj nozi. Biće odsutan nekoliko nedelja", navodi se u saopštenju kluba.PSŽ je na otvaranju sezone u Ligi 1 odigrao nerešeno sa Remsom (2:2), dok narednog vikenda dočekuje Bastiju.11:02 - Ljorente: Juventus može do trofeja Fudbaler JuventusaFernando Ljorente rekao je da veruje da će se njegova ekipa ove sezone boriti za trofej Lige šampiona, iako prošle sezone nije uspela da prođe grupu. Španski napadač je kazao da, uprkos svemu, veruje da Juve može ove sezone da konkuriše za najvažniji klupski trofej. "Mislim da Juventus pripada grupi koja će se boriti za Ligu šampiona. Moramo da pokušam. Jasno je da će biti vrlo teško. Ali, prošle godine recimo niko nije mislio da će Atletiko Madrid biti tako blizu osvajanja", rekao je LjorenteLige šampiona.

10:42 - Ukrajina se buni: Kaznite Rusije zbog prijema klubova sa KrimaPredsednik fudbalskog saveza Ukrajine (FFU) Anatolij Konkov pozvao je danas vladajuća tela Svetskog i evropskog fudbala da kazne Fudbalski savez Rusije (RFS) zbog prijema klubova sa Krima u svoja takmičenja. U pismu koje je objavljeno na zvaničnom sajtu ukrajinskog saveza Konkov navodi da je Izvršni odbor ruskog saveza nezakonito priključio tri kluba sa Krima - Simferopolj, Sevastopolj i Jaltu, koji su postali članovi treće lige, a nedavno su zaigrali i u nacionalnom kupu."Ova odluka je suprotna propisima UEFA i FIFA i molimo vas da preduzmete sve mere, uključujući i sankcije, jer su ignorisani osnovni principi fudbalskih institucija. Krim je deo Ukrajine i fudbal na tom delu teritorije je u našoj nadležnosti", navodi se u saopštenju.Poluostrvo Krim sa većinskim ruskim stanovništvom 11. marta proglasilo je nezavisnost od Ukrajine, a sedam dana kasnije potpisan je sporazum o pristupanju Ruskoj federaciji.

10:06 - Uspešan dan srpskih atletičara na EP u CirihuReprezentativci Srbije u atletici ispunili su očekivanja prvog takmičarskog dana na prvenstvu Evrope u Cirihu. Na borilištima stadiona Lecigrund plasman u finale izborili su Ivana Španović (skok u dalj), Amela Terzić (1.500 metara) i Tatjana Jelača (koplje), dok je Asmir Kolašinac zauzeo peto mesto u finalu bacanja kugle. Šansu da dođu do završnice i eventualnih borbi za odličja stekli su Emir Bekrić (400 m prepone) i Miloš Raović (400 m), koji su prošli u polufinale, a jedino je Tamara Marković ostala bez polufinala na 400 metara, gde je u kvalifikacijama zauzela ukupno 22. mesto. Srpske atletičare danas na Lecigrundu očekuje takođe zanimljiv i potencijalno uspešan dan. Milan Ristić pre podne trči u kvalifikacijama na 110 metara prepone, Bekrić i Raović uveče u polufinalu na 400 prepone i 400 metara, a glavni adut trebalo bi da bude Španovićeva, koja od 20 sati nastupa u finalu skoka u dalj.

09:50 - Real Madrid pobedio Sevilju i osvojio UEFA SuperkupFudbaleri Reala iz Madrida osvojili su UEFA Superkup pošto su sinoć u Kardifu savladali ekipu Sevilje sa 2:0 (1:0). OPŠIRNIJE OVDE

09:45 - Đoković u tri seta pobedio Simona

http://www.youtube.com/watch?v=kACkbyjyat4
OPŠIRNIJE OVDE

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track