UŽIVO BLOG:  Remzi doneo pobedu Arsenalu u 91. minutu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Remzi doneo pobedu Arsenalu u 91. minutu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Moreno prešao u LiverpulDosadašnji fudbaler Sevilje Alberto Moreno prešao je u Liverpul za 12 miliona funti, preneli su danas britanski mediji. Liverpul je prošle nedelje postigao dogovor sa Seviljom o transferu 22-godišnjeg levog beka, koji je prošao lekarske preglede, čime je transfer završen. Moreno je osmo pojačanje koje je ovog leta došlo na Enfild, a za mesto u timu boriće se sa Hoseom Enrikeom. On je u petak trenirao sa novim saigračima. Prošao je omladinsku školu Sevilje, a prošle godine odigrao je 44 utakmice i osvojio s klubom Ligu Evropa.22:31 - Serena Vilijams u finalu SinsinatijaPrva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams plasirala se večeras u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedila 12. igračicu na WTA listi Karolinu Voznijacki iz Danske sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 6:4). Meč je trajao sat i 45 minuta, a teniserke su napravile ukupno 15 brejkova. To je bila osma pobeda Serene Vilijams u devet mečeva protiv Voznijacki. Ona će za prvu titulu u Sinsinatiju u karijeri igrati protiv pobednice duela Ane Ivanović i Marije Šarapove, koji se igra noćas.

22:00 - Remi Čukaričkog i Novog PazaraFudbaleri Čukaričkog i Novog Pazara odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola Superlige Srbije. Gosti su poveli u 73. minutu preko Miloša Mijića, ali je samo dva minuta kasnije bod domaćinu osigurao Petar Bojić.

21:15 - Van Gal: Igračima će biti uništeno samopouzdanjeNovi trener Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je da će njegovim igracima biti "uništeno" samopouzdanje posle poraza u prvom kolu Premijer lige protiv Svonsija. Mančester junajted, koji je pobedio u svih šest prijateljskih utakmica tokom priprema, izgubio je danas na Old Trafordu od Svonsija sa 1:2, na početku engleskog prvenstva. "Kada tokom priprema pobedite u svakoj utakmici, a zatim izgubite prvu zvaničnu utakmicu - ne može biti gore. Izgradili smo veliko sampouzdanje, koje će biti uništeno zbog ovog poraza", rekao je Van Gal.

20:35 - Remzi doneo pobedu Arsenalu u 91. minutuFudbaleri Arsenala večeras su na svom terenu savladali Kristal Palas sa 2:1 u prvom kolu Premijer lige, a heroj domaćih navijača bio je Aron Remzi koji je postigao gol u prvom minutu sudijske nadoknade. Ekipa Palasa tokom celog meča igrala je hrabro i prva je stigla do gola preko Bredea Hagelanda u 35. minutu. Ipak, domaćin je uz dosta muke uspeo da izjednači golom Lorana Košjelnog u završnici prvog dela utakmice. Kristal Palas je u 88. minutu ostao bez isključenog Džejsona Pančona, a tri minuta kasnije Remzi je iskoristio gužvu posle kornera i doneo pobedu "tobdžijama".20:19 - Martines: Barkli bi mogao da pauzira 5 meseciTrener Evertona Roberto Martines izjavio je danas da bi fudbaler te ekipe Ros Barkli mogao da odsustvuje sa terena i do pet meseci zbog povrede kolena. Barkli se povredio u petak tokom treninga, a posle lekarskih pregleda utvrđeno je da je oštetio ligamente desnog kolena. "Išao je na skener, ali je zbog otoka teško utvrditi koliko je ozbiljna povreda. Znamo da je delimično pokidao ligamente i mogao bi da odsustvuje sa terena oko sedam nedelja, ali znam da se zbog takvih povreda pauzira i do četiri ili pet meseci", rekao je Martines.

19:55 - Turska prvi finalista Trofeja BeogradaKošarkaši Turske plasirali su se večeras u finale turnira Trofej Beograda, pošto su u polufinalu u Areni savladali Portoriko sa 77:66 (20:18, 25:20, 16:14, 16:14). Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bio je Čenk Akjol sa 17 poena, a dva manje postigao je Omer Ašik. Kod Portorikanaca najbolji je bio Hoze Barea sa 17 poena, a Anhel Vasaljo dodao je na to još 11 poena.

19:40 - Sandra Perković odbranila zlato na EPHrvatica Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na prvenstvu Evrope u Cirihu i postala prva atletičarka kojoj je to pošlo za rukom tri puta zaredom. Ona je do trijumfa došla zahvaljujući hicu od 71,08 metara u petoj seriji finalnog takmičenja. Srebrna medalja pripala je Melini Rober-Mišon iz Francuske (65,33 m), dok je bronzu osvojila Nemica Šanis Kraft (64,33).

19:31 - Veselinović doneo pobedu VojvodiniFudbaleri novosadske Vojvodine pobedili su u gostima ekipu lučanske Mladosti sa 2:1 u drugom kolu Superlige Srbije i zadržali maksmalan učinak u tom takmičenju. Junak trijumfa Novosađana bio je dvostruki strelac Lazar Veselinović. Do prve pobede u Superligi došao je Donji Srem koji je kod kuće bio bolji od Voždovca sa 1:0 golom Aleksandra Stanisavljevića. Beogradski Rad takođe je upisao superligaški prvenac protiv povratnika, Borca iz Čačka - 2:1. Pogotke za "građevinare" postigli su Nemanja Mihajlović i Nikola Maraš. Golova nije bilo u duelu OFK Beograda i subotičkog Spartaka.

19:21 - Maskerano produžio ugovor s Barselonom do 2018.Fudbaler Barselone Havijer Maskerano, produžiće ugovor s tim klubom do 2018. godine, saopšteno je. "Havijer Maskerano će u utorak 26. avgusta potpisati novi, poboljšani ugovor i ostaće u Barseloni do 30. juna 2018. godine. O tome smo se dogovorili pre početka Svetskog prvenstva u Brazilu, gde je Maskerano igrao za Argentinu", saopšteno je na sajtu Barselone. "U ugovoru će biti klauzula o otkupu Maskeranovog ugovora vredna 100 miliona evra", piše u saopštenju. Maskerano je igrao za River Platu, Korintijans, Vest Hem i Liverpul, odakle je 2010. godine prešao u Barselonu.

18:55 - Štutgart se obrukao na startu Kupa NemačkeFudbaleri drugoligaša Bohuma napravili su iznenađenje u prvom kolu nemačkog kupa, pošto su na svom terenu pobedili bundesligaša Štutgart sa 2:0. Dvostruki strelac za domaću ekipu bio je Simon Terode. Prošlogodišnji finalista nacionalnog kupa, Borusija iz Dortmunda u gostima je ubedljivo savladala trećeligaša Štutgart Kikers sa 4:1, a meč je obeležio dvostruki strelac Pjer-Emerik Obamejang. Drugoligaš Grojter Firt takođe je u gostima slavio protiv domaćina, amaterske ekipe Valdkirha sa 3:0, a pogodak je dao i bivši igrač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski.

18:28 - Zlatan Ibrahimović povredio rebraNajbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović povredio se na meču francuskog prvenstva protiv Bastije.On je dobio jak udarac u rebra posle duela sa El-Hađijem Baom u sedmom minutu. Šveđanin je nastavio da igra, ali je zamenjen u 14. minutu. Nije poznato koliko će napadač PSŽ-a morati da pauzira.17:55 - Dajer doneo pobedu Totenhemu u 93. minutu Fudbaleri Totenhema pobedili su u Londonu ekipu Vest Hema 1:0 u meču prvog kola Premijer lige. Gosti su do trijuma stigli golom Dajera u 93. minutu. Oba tima su meč završili sa po igračem manje, a Nobl u 30. minutu nije iskoristio penal za domaći tim.Fudbaleri Lestera i Evertona igrali su bez pobednika, 2:2. Golove za domaći tim postigli su Uloa u 22. i Vud u 86. minutu. Strelci za goste bili su Mekgidi u 20. i Najsmit u 45. Vest Bromvič i Sanderlend takođe su igrali 2:2. Oba gola za domaći tim postigao je Berahino u 42. Golove za goste dali su Katermol u petom i Larson u 85. minutu.Hul je u gostima nadigrao Kvin Park Rendžers 1:0 golom Čestera u 52. minutu. Aston Vila ja u gostima bila bolja od Stouka 1:0 golom Vajmana u 50. minutu. Svonsi je ranije danas u gostima pobedio Mančester junajted 2:1.

Foto: AP
Foto: AP

17:44 - Anćeloti: Real je završio sa kupovinomTrener fudbalera madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je da je taj klub završio sa kupovinom igrača u ovom prelaznom roku, iako su mediji širom Evrope prethodnih nedelja pisali o transferu Kolumbijca Radamela Falkaa. U dosadašnjem toku prelaznog roka kraljevski klub doveo je Džejmsa Rodrigeza, Tonija Krosa i Kejlora Navasa. "Gotovo je što se nas tiče. Više ne tražimo pojačanja", rekao je Anćeloti.

17:30 - Terzić: Mnogo nam znači pobedaSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da trijumf protiv Kine u Makau mnogo znači njegovoj ekipi u psihološkom smislu. "Ova utakmica nam mnogo znači, ne zbog samog Gran Prija, već zbog naše ekipe... Pre svega igračice bi trebalo da budu svesne da mogu da igraju sa vrhunskim ekipama na visokom nivou i da možemo da ih pobeđujemo", rekao je Terzić. On je ocenio da su njegove izabranice odigrale meč sa mnogo više energije i motivacije. "Na ovom turniru imamo sličnu situaciju da igramo neke mečeve sa manje energije, nego neke druge. Danas smo protiv Kine igrali sa mnogo više motiva i energije, nego juče, a razlog toga je nepoznat", rekao je Terzić. Srbija će se sutra od 7.00 po srednjeevropskom vremenu u Makau sastati sa Južnom Korejom u poslednjoj utakmici trećeg vikenda I divizje Gran Prija.17:08 - Totenhem dovodi napadača Rome?Italijanski napadač Matija Destro preći će iz Rome u Totenhem. Destro ima 23 godine, a prošle sezone je postigao 13 golova na samo 20 mečeva u Seriji A. Engleski mediji navode da je predsednik Rome Valter Sabatini otputovao u London kako bi zaključio pregovore sa Totenhemom u vezi sa transferom. Spekuliše se da bi transfer mogao da iznosi oko 20 miliona funti.

16:40 - Val Gal razočaran posle porazaMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je razočaran nakon poraza na startu Premijer lige od Svonsija i dodao da tim mora dodatno da se pojača ukoliko želi da bude konkurentan. Junajted je poražen od velškog tima 2:1, što je prvi neupeh na startu sezone na svom terenu još od 1972. godine. "Nismo bili na nivou kao na utakmicama iz pripremnog perioda i to je razočaravajuće, pošto je ovo najvažniji deo. Bili smo loši u odbrani, ali i celokupna igra nije bila dobra. Nismo iskoristili šanse posle izjednačenja i to je bila naša najveća greška", rekao je Van Gal.

16:19 - Anćeloti: Konte je pravo rešenje za selektora ItalijeTrener madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je da je imenovanje Antonija Kontea na mestu selektora Italije pravi potez. "Mislim da je dolazak Kontea na klupu Italije dobar potez za ovdašnji fudbal. On je osvojio mnogo trofeja sa Juventusom u protekle tri godine i prava je osoba za taj posao", rekao je Anćeloti. Konte je sa "azurima" potpisao dvogodišnji ugovor, a zameniće Ćezarea Prandelija koji je otišao nakon neupeha na Svetskom prventsvu u Brazilu. Konte je napustio Juventus pre četiri nedelje, nakon što je klub iz Torina vodio do tri uzastopne titule u Seriji A, a osvojio je i dva Superkupa Italije.

15:50 - Bajern želi KediruFudbaler Reala Sami Kedira mogao bi da se vrati u Nemačku i da pojača šampiona Bundeslige Bajern Minhen. Bavarci navodno žele nemačkog reprezentativca na koga u Madridu više ne računa Karlo Ančeloti, pre svega zbog dolaska njegovog zemljaka Tonija Krosa. Kedira je tokom leta navodno bio velika želja londonskih klubova Arsenala i Čelsija, ali do transfera nije došlo. Nemački mediji spekulišu da bi Bajern narednih dana trebalo da pošalje zvaničnu ponudu Realu za Kediru, vrednu oko 25 miliona evra.

15:26 - Benatija na korak od prelaska u ČelsiFudbaler Rome i reprezentativac Maroka Mehdi Benatija nalazi se blizu prelaska u Čelsi za 30 miliona evra, piše Gazeta delo sport. Kako se navodi, sportski direktor Rimljana Valter Sabatini nalazi se u Londonu na pregovorima sa Čelsijem, ali se spekuliše i da je u igri i Mančester Junajted. Marokanski štoper nije igrao za Romu u jučerašnjem prijateljskom meču protiv austrijskog Vinera (4:1), što još više ukazuje da je blizu odlaska iz kluba. Benatija je prošle godine prešao iz Udinezea u Romu, a igrao je još za Marsej, Tur, Klermon i Lorijen. Za rimski klub je prošle sezone u Seriji A odigrao je 33 utakmice i postigao pet golova.

14:55 - Mozes na pozajmici u StoukuFudbaler Čelsija i reprezentativac Nigerije Viktor Mozes narednih godinu dana igraće na pozajmici u Stoku, potvrdio je danas taj premijerligaš. On je prošlu sezonu takođe proveo na pozajmici, u Liverpulu, gde je odigrao 22 utakmice i postigao dva gola. Tokom karijere igrao je još za Kristal Palas i Vigan. Mozes je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, ali je kasnije odlučio da nastupa za Nigeriju. On je za najjači tim "orlova" odigrao 22 utakmice i postigao sedam golova. 14:28 - Gvardiola traži zamenu za Martineza, Savić kandidatTrener Bajerna Pep Gvardiola najavio je danas da će do kraja prelaznog roka dovesti jednog odbrambenog igrača u odbrani, kao zamenu za povređenog Havija Martineza. Španski fudbaler pauziraće najmanje do kraja godine, pošto je pokidao ligamente kolena na meču protiv Borusije iz Dortmunda u Superkupu Nemačke."Svakako da nam je potreban novi igrač. Ostalo je još 15 dana do kraja prelaznog roka i bićemo aktivni. Želimo mladog igrača i već imam nekoliko kandidata. Povreda Martineza nas je poremetila i želimo pravu zamenu za njega", rekao je Gvardiola za Bild.Nemački list prenosi da su na listi želja minhenskog kluba Dijego Godin (Atletiko), Danijel Ager (Liverpul), Mehdi Benatija (Roma) i Stefan Savić (Fiorentina). 14:00 - Odbojkašice bolje od KineŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Makau selekciju Kine sa 3:2 (24:26,28:26,21:25,25:20,17:15) u meču drugog kola trećeg vikenda Gran Prija. Izabranicama Zorana Terzića to je četvrta pobeda u ovom takmičenju, a imaju isto toliko poraza. Srpske odbojkašice sutra u meču trećeg kola igraju protiv Južne Koreje od 7 sati po srednjeevropskom vremenu.

13:33 - Torlak pobednik turnira "Voždovac 2014"Fudbaleri Torlaka pobednici su "Trofeja Voždovac", koji je ova gradska opština organizovala sa ciljem podrške seniorskim amaterskim klubovima sa svoje teritorije. Torlak je u finalu savladao ekipu Heroja sa 3:0. U meču za treće mesto Avala je nadigrala Pinosavu sa 4:1. Za najboljeg igrača proglašen je Nenad Radaković iz TGorlaka, dok je Nenad Kovačević iz Avale najbolji strelac. Najbolji mladi igrač je Saša Paunović iz Torlaka, a njegov saigrač Miloš Jovanović izabran je za najboljeg golmana.Nagrade najboljim uručili su predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Vuk Blečić, predsednik fudbalskog saveza Beograd (FSB) Ratomir Babić, generalni sekretar FSB Jovan Šurbatović, predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, zamenik predsednika opštine Voždovac Marko Sarić i nekadašnji reprezentativac Srbije Stefan Babović.

13:21 - Počinje Premijer liga, Junajted dočekuje SvonsiPremijer liga za sezonu 2014/15 startuje utakmicom u kojoj se na Old Trafordu sastaju Mančester junajted i Svonsi.Junajted (3-4-3): De Hea - Džons, Smoling, Bleket - Lingard, Flečer, Erera, Jang - Mata, Runi, Ernandez.Svonsi (4-2-3-1): Fabijanski - Rangel, Amat, Vilijams, Tejlor - Šelvi, Ki - Dajer, Sigurdson, Rutlidž - Boni.

13:12 - Bolt se povlači 2017. godineVišestruki olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt najavio je danas da planira da se takmiči do 2017. godine, nakon čega će otići u penziju. OPŠIRNIJE OVDE12:51 - Micov zvanično u GalatasarajuKošarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Micov danas je zvanično prešao u Galatasaraj, potvrđeno je na sajtu Evrolige. OPŠIRNIJE OVDE12:29 - Maskerano u Barseloni do 2018. godineIskusni argentinski fudbalski reprezentativac Havijer Maskerano produžio je ugovor sa Barselonom do 2018. godine, potvrdio je danas katalonski klub. OPŠIRNIJE OVDE

12:14 - Pirlo za dve godine prelazi u MLS liguFudbaler Juventusa Andrea Pirlo rekao je danas da će nakon isteka ugovora sa torinskim timom preći u neki od američkig klubova. Pirlo je celu karijeru proveo u Italiji, ali je odlučio da se 2016. godine oproba u inostranstvu, iako će tada imati 37 godina."Ceo život sam igrao u Italiji i ne bih ništa menjao. Zadovoljan sam životom ovde, a i Serija A je jedna od najboljih liga. Ostale su mi još dve godine sa Juventusom i posle toga ću najverovatnije preći u MLS ligu", rekao je Pirlo za Tutosport.On je u karijeri igrao za Brešu, Inter, Ređanu i Milan. Za reprezentaciju Italije odigrao je 112 utakmica i postigao 13 golova. Sa "azurima" je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. 11:52 - Done osvojila zlatnu medalju u maratonuFransuska atletičarka Kristel Done osvojila je danas zlatnu medalju u maratonu na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Ova 39-godišnja takmičarka ušla je u cilj posle dva sata, 25 minuta i 14 sekundi i osvojila najveću titulu u svojoj karijeri. Srebrna medalja pripala je Italijanki Valerija Straneo, koja je 13 sekundi zaostala za pobednicom, a bronza Džesiki Augusto iz Portugala (2.25:41).11:29 - Sančez prešao u Aston ViluFudbalski reprezentativac Kolumbije Karlos Sančez potpisao je četvrogodišnji ugovor sa Aston Vilom, potvrdio je danas engleski klub. Sančez igra na poziciji zadnjeg veznog, a prošle sezone je igrao za španski Elče."Oduševljen sam što sam došao u Aston Vilu. Oduvek sam sanjao da igram u ovakvom klubu i drago mi je što ću nastupati u Premijer ligi. Pratio sam mečeve Aston Vile i sviđa mi se njen stil igre", rekao je Sančez za klupski sajt.Tokom karijere igrao je za urugvajsku River Platu i Valensijen, dok je za reprezentaciju Kolumbije odigrao 44 utakmice. Bio je član tima koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 11:02 - Barkli van terena dva mesecaFudbalski reprezentativac Engleske i igrač Evertona Ros Barkli mogao bi zbog povrede da odsustvuje dva meseca van terena. On je na treningu povredio ligamente kolena, pa će dodatni lekarski pregledi utvrditi kolika je ozbiljnost povrede. Kako navode engleski mediji, Barkli bi mogao da pauzira od šest do osam nedelja, zbog čega će propustiti početak Premijer lige, ali i Lige Evrope i Liga kupa.

10:35 - Ana Ivanović u polufinalu SinsinatijaSrpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira iz Premijer serije u Sinsinatiju pošto je jutros savladala Ukrajinku Jelinu Svitolinu sa 6:2, 6:3. OPŠIRNIJE OVDE

10:20 - Rodžers: Liverpul će dovesti još jednog napadačaMenadžer Liverpula Brendan Rodžers najavio je danas da će engleski klub do kraja prelaznog roka dovesti još jednog napadača. Najbolji strelac Liverpula u prošloj sezoni Luis Suarez je prešao u Barselonu, pa Rodžers želi da nađe pravu zamenu za njega."Imamo novac i želimo da dovedemo vrhunskog napadača do kraja zatvaranja pijace. Dolazak napadača najviše klase neće biti lako, ali mi moramo da tražimo. Do sada smo doveli samo Rikija Lamberta, koji je uz Staridža jedina opcija", rekao je Rodžers novinarima uoči utakmice protiv Sautemptona na startu Premijer lige.

Engleski mediji su preneli da su želje "crvenih" Radamel Falkao iz Monaka i Edinson Kavani iz Pari Sen Žermena.

Liverpul je u ovom prelaznom roku doveo Emrea Čana, Lazara Markovića, Rikija Lamberta, Adama Lalanu, Alberta Morena, Dejana Lovrena, Havijera Mankilju, kao i Divoka Origija koji će ostati na pozajmici u Lilu.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track