POSLANIČE, ODAKLE PARE: Ružić daje 400.000 evra igračima Partizana
Foto: Tanjug Dimitrije Nikolic

Član UO Partizana neće da kaže odakle mu pare

POSLANIČE, ODAKLE PARE: Ružić daje 400.000 evra igračima Partizana

Fudbal -
Nekadašnji potpredsednik crno-belih preuzeo obavezu pronalaženja para za plate, ali ne otkriva njihov izvor

Bivši potpredsednik Partizana Branko Ružić preuzeo na sebe obavezu da do srede obezbedi novac za plate zaposlenima i igračima u klubu, a prema grubim procenama, za to je potrebno između 300.000 i 400.000 evra.Član Upravnog odbora srpskog šampiona čvrsto je obećao igračima da će dan uoči utakmice protiv Nefčija dobiti jednu zaostalu platu, a oni su insistirali da istog dana novac dobiju i svi ostali zaposleni. Ružić je sedmočlanu delegaciju fudbalera, koju je predvodio kapiten Saša Ilić, uverio da će novac leći u dogovoreno vreme, ali niko u klubu sa sigurnošću ne može da kaže gde misli da pronađe toliko para.- Nije isključeno da se u toku dana pojavi ponuda za nekog fudbalera, da se on odmah proda i na taj način se pronađe novac. Mada, s druge strane, veliko je pitanje da li bi ta sredstva odmah legla na račun i da li bi mogla da budu iskorišćena za isplatu zaostalih zarada - kaže izvor Kurira i dodaje:- Partizan ima 174 zaposlena i kad se saberu njihova primanja na mesečnom nivou, dolazi se do iznosa od 300.000 do 400.000 evra. Klub u ovom trenutku nema druge vidove zarade i samo Ružić zna na koji način misli da pronađe toliki novac. Jedna od opcija je podizanje kredita, ali je veliko pitanje hoće li neka banka odobriti takvu transakciju, budući da klupske finansije nisu dobre.Sam Ružić juče, kao i danima unazad, nije odgovarao na naše pozive i poruke, pa je tako sportska javnost u Srbiji ostala uskraćena za informaciju kako se to za nedelju dana pronalazi 400.000 evra.

Biće, ali ne znaju kada... Ružić i Ðurić
Biće, ali ne znaju kada... Ružić i Ðurić

ČinjeniceKAKO RUŽIĆ MOŽE DA NAĐE NOVAC- da pronađe kupca za nekog fudbalera- posredovanjem u dobijanju kredita- da pronađe nekoga ko bi pozajmio novac

Sastanak odloženNEMA KVORUMA ZA UOSastanak Upravnog odbora crno-belih na kojem je trebalo da se raspravlja o finansijskoj situaciji u klubu i, najverovatnije, zakaže vanredna izborna skupština kluba bio je planiran za danas, ali je zasedanje odloženo. Razlog je nedostatak kvoruma. U Humskoj se nadaju da će ovaj sastanak biti održan u toku nedelje, kad bi i Branko Ružić trebalo da saopštiti metod kojim pokušava da pronađe novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track