BLOG UŽIVO: Žulio Cezar na golu Benfike

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Žulio Cezar na golu Benfike

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 Lester doveo KambijasaLester je sve završio oko Estebana Kambijasa. Dvogodišnji ugovor vredan između četiri i pet miliona evra. Uskoro se očekuje prezentacija. Međutim, on nije jedino pojačanje Lisica. Iz Katanije stiže i njegov zemljak Pablo Alvarez. Istovremeno, Rod Fani se nije dogovorio sa Lesterom. Dva dana je proveo u klubu na pregovorima, ali sporazum nije postignut i vraća se u Marsej.23:15 - Rouz presedeo i drugi treningPlejmejker Čikago Bulsa Derik Rouz pre nekoliko dana se vratio na teren, ali je od tada propustio dva treninga reprezentacije Sjedinjenih Država. U stručnom štabu američkog tima ne žele da rizikuju, pa je zbog toga Rouz samo individualno trenirao i nije učestvovao u radu sa saigračima.

22:30 - Valeri Božinov u Vest Hemu Bivši napadač Mančester Sitija i Fiorentine Valeri Božinov propušta meč Levskog iz Sofije kako bi u Londonu dogovorio prelazak u Vest Hem. Božinov bi u Vest Hem došao kao slobodan igrač, pošto u ugovoru sa Levskim ima stavku da može da ode kao slobodan igrač u slučaju ponude iz inostranstva.

21:55 - Baptisto opet na pozajmici Napadač Atletiko Madrida Leo Baptistao i ovu sezonu će provesti na pozajmici. Ovog puta to će biti Rajo Valjekano, klub iz kojeg je Baptistao stigao prošlog leta.

21:20 - Žulio Cezar na golu Benfike Golman reprezentacije Brazila na poslednjem Svetskom prvenstvu, Žulio Cezar, novo je pojačanje Benfike, preneli su portugalski mediji. Benfika je tražila novog golmana, nakon odlaska Jana Oblaka u Atletiko iz Madrida, a pronašla ga je u sada već bivšem reprezentativcu Brazila i nekadašnjem osvajaču Lige šampiona sa milanskim Interom.

20:55 - FSS: Zvezda, OFK i Rad bez licenceOd 15 klubova iz Jelen Superlige i Prve lige Srbije 12 je izmirilo dugovanja, a zabranu registrovanja igrača imaju još samo Crvena zvezda, OFK Beograd i Rad. Zvezda je izmirila dugove prema dvojici bivših igrača, a crveno-beli se nadaju da će preostala dugovanja rešiti u sredu. Disciplinska komisija će zasedati i u četvrtak, a na tapetu će se naći i trener Partizana Marko Nikolić koji je prijavljen za uvredljivo ponašanje.Treneru crno-belih preti sudbina kolege iz Čukaričkog Vlade Milojevića koji je zbog ispada na meču sa Napretkom u Kruševcu kažnjen sa 50.000 dinara.

20:25 - Dejvis kup: Ukrajina i Belgija u EstonijiDuel Dejvis kupa između Ukrajine i Belgije biće održan na neutralnom terenu u Estoniji zbog nestabilne situacije u Kijevu. Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je da će meč plej-ofa Svetske grupe biti odigran od 12. do 14. septembra u teniskom centru Tere u Talinu.Taj meč je prvobitno trebalo da bude održan u Kijevu, ali su se Belgijanci žalili, pa je pomeren u Estoniju. ITF je prethodno pomerila i meč plej-ofa između Izraela i Argentine na Floridu, takođe zbog zabrinutosti oko bezbednosti.

19:48 - Krasić na pozajmici u ElčeuNaš nekadašnji fudbalski reprezentativac Miloš Krasić je i dalje igrač Fenerbahčea, koji ga je drugu sezonu u nizu pozajmio. Krasić će sledeće sezone igrati u Primeri, a braniće boje Elčea. On je prošle sezone odigrao 21 meč i dao dva gola za Bastiju u Ligi 1.

18:52 - Rukometni savez: Može i stranac za selektora, ali cilj visok plasmanUpravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) utvrdio je danas smernice kojima će se voditi u izboru novog selektora muške reprezentacije i zaključio da to može biti i inostrani stručnjak, ali da cilj državnog tima uvek mora biti borba za najviši plasman. Potencijalni kandidati za selektora srpskih rukometaša biće poznati na narednoj sednici UO, ali se Zajednica trenera RSS založila da bude izabran domaći stručnjak sa već ostvarenim značajnim rezultatima.

18:16 - Rojs navodno odbio prelazak u Mančester junajtedFudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs navodno je odbio da pređe u Mančester junajted, preneli su danas britanski mediji. Rojs je jedan od najtraženijih fudbalera u letnjem prelaznom roku, ali će najverovatnije ostati u nemačkom klubu do sledećeg leta. Za njega su zainteresovani brojni klubovi, a predsednik Atletiko Madrida, kluba koji želi da ga dovede, Enrike Sereso rekao je da je dolazak nemačkog reprezentativca gotovo nemoguć."Rojs je igrač za kojwg je malo verovatno da će doći od nas. On je imao bogatu ponudu Junajteda, ali nije otišao tamo", rekao je Sereso.

17:57 - UEFA kaznila Rijeku sa 25.000 evraEvropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Rijeku sa 25.000 evra zbog slabe organizacije utakmice sa Ferencvarošem 17. jula, objavio je hrvatski klub. Na prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope navijači Rijeke ubacivali su baklje na teren, a na stadionu Kantrida nije omogućen prohodan prostor između sedećih mesta pošto je navijača bilo i na stepenicama. UEFA je zapretila da će kazniti hrvatski klub pražnjenjem tribina u slučaju novih prekršaja. Rijeka je pobedila Ferencvaroš sa 1:0, u revanšu je slavila sa 2:1 i prošla u 3. kolo kvalifikacija. Fudbaleri Rijeke izborili su baraž za Ligu Evrope i u dvomeču se sastaju sa ekipom Šerifa iz Moldavije. 17:29 - Ivana Španović dobija od pokrajine 100.000 dinaraPredsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić čestitao je danas atletičarki Ivani Španović na osvojenoj srebrnoj medalji na nedavno održanom prvenstvu Evrope u Cirihu i rekao da joj na osnovu ovog rezultata pripada "simboličan iznos od 100.000 dinara". Srpska atletičarka je zahvalila na dosadašnjoj podršci i pomoći koju Pokrajinska vlada opredeljuje za razvoj atletike. "Privilegovana sam, zajedno sa svojim kolegama, jer nam je pokrajina omogućila da vežbamo u pravoj atletskoj hali, gde se pripremamo u zimskom periodu kada je ta priprema najznačajnija, zbog svega što nas čeka tokom godine", rekla je Španović.

17:12 - Pekerman na klupi Kolumbije do 2018.Selektor fudbalske reprezentacije Kolumbije Hoze Pekerman produžio je danas ugovor sa nacionalnim savezom te zemlje do 2018. godine. Pekerman je predvodio Kolumbiju do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Brazilu gde je njegov tim poražen od domaćina rezultatom 2:1. Iskusni stručnjak tokom karijere sedeo je i na klupi Argentine. Reprezentacija Kolumbija bila je jedna od najprijatnijih iznenađenja Mundijala, dok je Džjems Rodrigez sa šest golova proglašen za najboljeg strelca turnira.16:51 - Murinjo želi da Čeh ostane u ČelsijuTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da se nada da će golman Petr Čeh ostati u klubu, uprkos tome što je Tibo Kurtoa branio protiv Barnlija u prvom kolu Premijer lige. Kurtoa (22) se ovog leta vratio u Čelsi posle trogodišnje pozajmice u Atletiko Madridu i branio je u jučerašnjoj utakmici protiv Barnlija, koju su "plavci" dobili sa 3:1."Nadam se da Petr ne želi da ode i nadam se da nema ponude drugih klubova. Ako ih ima, nadam se da će ih odbiti", rekao je Murinjo.

16:27 - Hamilton: Borba s Rozbergom je kao igranje pokeraVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova borba za šampionsku titulu u Formuli jedan s klupskim kolegom Nikom Rozbergom liči na "partiju pokera"."Kada sam se borio protiv Kimija Raikonena (2007) i Felipea Mase (2008) vozili su za druge ekipe, njihova vozila su bila drugačija i jedino sam se ja u mom timu borio s njima. Sada se trkam s momkom koji ima isti bolid - obojica imamo pristup istim informacijama i veoma je teško biti ispred. To je kao kada igrate poker - dobijete karte i vaši protivnici ne bi trebalo da znaju šta imate u rukama, ali Niko i ja možemo da vidimo sve karte i zbog toga je teže pobediti jedan drugoga", rekao je Hamilton.16:00 - Švajnštajger odsustvuje nekoliko nedelja zbog povredeFudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger odsustvovaće s terena nekoliko nedelja zbog povrede kolena, rekao je danas predsednik tog kluba Karl-Hajnc Rumenige."Ne radi se o jednoj ili dve nedelje, već će odsustvovati duže od toga", rekao je Rumenige i dodao da je potrebno "nekoliko nedelja" strpljenja.15:31 - Rusija ne želi da skrati spisak stadiona za SPRusija se opire zahtevima Svetske fudbalske federacije (Fifa) da sa 12 smanji na 10 broj stadiona na kojima će se igrati utakmice na SP 2018. godine. Predsednik FIFA-e Sep Blater, koji je prošlog meseca rekao da bi broj stadiona trebalo smanjiti na 10, boravio je tokom vikenda u Sočiju, gde je o pitanjima organizacije SP 2018. godine razgovarao s ministrom sporta Rusije Vitalijem Mutkom. "Koncepcija od 12 stadiona u 11 gradova domaćina Mundijala nije promenjena. Fifa je preporučila 10 stadiona u devet gradova, uključujući dva stadiona u Moskvi", rekao je Mutko.

15:11 - Ilori na pozajmici u BordouFudbaler Liverpula Tijago Ilori narednih godinu dana provešće na pozajmici u Bordou, saopštio je engleski klub. Mladi reprezentativac Portugalije je i prošlu sezonu bio na pozajmici, ali u španskoj Granadi za koju je odigrao devet utakmica. Ilori je iz lisabonskog Sportinga stigao u Liverpul za osam miliona funti, ali nije odigrao nijednu utakmicu u dresu engleskog kluba. Za mladu reprezentaciju Portugalije odigrao je četiri meča i postigao jedan gol.

14:42 - Rosi propušta start sezone u Seriji APovremeni reprezentativac Italije i igrač Fiorentine Đuzepe Rosi zbog povrede kolena propustiće premijerni duel protiv Rome na startu nove sezone u Seriji A. Rosi je u karijeri imao dve operacije ligamenata kolena, a na jučerašnjem treningu je osetio bol na istom mestu. "Testovi su pokazali da nema oštećenja, ali i da je mišić butine preopterećen. Rosi će morati da odmara najmanje narednih sedam dana", navedeno je na sajtu tima iz Firence. Rosi nije dobio poziv nekadašnjeg selektora reprezentacije Italije Ćezarea Prandelija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto je propustio veći deo prethodne sezone.

14:31 - Tinejdžer pozvan u A reprezentaciju NorveškeJedan 15-godišnji norveški fudbaler pozvan je u A reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja će se igrati 27. avgusta. Fudbaler sredine terena Stromsgodseta Martin Odegard rekao je da mu je "velika čast" da igra za reprezentaciju Norveške, koju je gledao televiziji. Odegard je rođen 17. decembra 1988. godine i igrao je reprezentaciju Norveške uzrasta do 17 godina. Selektor Norveške Per-Matijas Hogmo uvrstio je tinejdžera u ekipu, posle niza dobrih nastupa za Stromsgodset, koji je trenutno treći na tabeli domaće lige. 14:16 - Karter: Radujem se povratku takmičenjimaEngleski igrač snukera Ali Karter rekao je da je završio sa hemoterapijom, da se dobro oseća i da se raduje povratku takmičenjima. Dvostrukom finalisti Svetskog prvenstva je u maju dijagnostikovan rak pluća i od tada se leči. On boluje od Kronove bolesti, a krajem prošlog leta se oporavio od raka testisa. On je putem Tvitera rekao da se raduje povratku takmičenjima. "Nije me dugo bilo, bio sam zauzet oporavkom. Završio sam sa hemoterapijom i stvari su pozitivne. Osećam se mnogo bolje i uskoro ću se vratiti snukeru. Mnogo mi je nedostajao", rekao je Karter. 13:45 - Ivan Baso potpisao za Tinkof-SaksoItalijanski biciklista Ivan Baso potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Tinkof-Sakso, saopšteno je danas. "Sa Albertom (Kontadorom), Peterom (Saganom), Rafalom i sada Ivanom, imaćemo najbolji tim", rekao je vlasnik ekipe Tinkof-Sakso Oleg Tinkov. Baso (36) je 2006. i 2010. godine osvajao Điro d'Italiju. On je od 2007. do 2009. godine bio suspendovan zbog dopinga.

13:01 - Murinjo hvali FabregasaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da mu je drago što je Sesk Fabregas imao odličan debi u dresu londonskog kluba i dodao da u Barseloni nije pružao najbolje partije zato što nije igrao na svojoj poziciji. Španski reprezentativac stigao je u Čelsi u transferu vrednom 30 miliona funti, a na sinoćnjem debiju protiv Barnlija (3:1) upisao je dva asistencije, od kojih je ona za pogodak Andrea Šurlea bila maestralna. "U prelaznom roku smo imali jasne želje i znali smo šta nam je potrebno. Kada želite da dovede igrača koji je prvi izbor, retko kada ćete pogrešiti. Fabregas je bio naš prioritet i srećan sam što smo ga doveli. On u Barseloni nije igrao na svojoj poziciji, igrao je po boku, glumio "lažnu devetku", ali ja tačno znam gde on pruža najbolje partije", rekao je Murinjo.

12:40 - Zvezda angažovala još jednog igrača PartizanaVaterpolo klub Crvena zvezda objavio je da je doskorašnji igrač Partizana Nikola Tomašević potpisao jednogodišnji ugovor. Zvezda je u samo dva dana dovela drugo pojačanje iz Partizana, pošto je juče Dimitrije Obradović, takođe potpisao jednogodišnji ugovor. Tomašević igra na poziciji centra, ponikao je u Jadranu iz Herceg Novog, a prošle sezone je za Partizan u Ligi šampiona postigao pet golova. Pored Tomaševića, šampion Srbije je saopštio da je ugovor na jednu sezonu potpisao i Veljko Tankosić iz Singidunuma.

12:31 - Enrike: Barselona ima strašan timTrener Barselone Luis Enrike rekao je da ima neverovatan tim i da je zadovoljan urađenim poslom u letnjem prelaznom roku. Barselonu su do sada pojačali Luis Suarez, Žeremi Matje, Ivan Rakitić, Mark Andre Ter Štegen, Klaudio Bravo i Tomas Vermalen. "Pojačali smo se zaista dobro, klub je napravio veliki napor i imamo neverovatnu ekipu. Nalazimo se u formi, voleo bih da smo imali dva meseca više, ali šta je tu je. Očekujem da napredujemo iz meča u meč i nakon treninga", rekao je Enrike. Barselona je sinoć pobedila meksički Leon sa 6:0, u prijateljskoj utakmici za Trofej Đoana Gampera kojom tradicionalno otvara novu sezonu na svom Nou Kampu.

12:05 - Ukrajina i Belgija igraju u TalinuMeč teniskih reprezentacija Ukrajine i Belgije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa odigraće se na neutralnom terenu u Estoniji, iz bezbednosnih razloga. U današnjem saopštenju Međunarodne teniske federacije (ITF) navodi se da će se duel Ukrajine i Belgije od 12. do 14. septembra odigrati na tvrdoj podlozi otvorenih terena Teniskog centra u Talinu. Prvobitno, meč je trebalo da se odigra u Kijevu, ali je Belgija tražila da se promeni mesto iz bezbednosnih razloga.11:39 - Peruničić predstavio strategiju za razvoj sportaCilj Nacionalne strategije za razvoj sporta je da se do 2018. godine obezbedi široka dostupnost sporta za sve generacije, unaprede dečji, školski i univerzitetski sport, nastavi razvoj sportske infrastrukture i podigne broj vrhunskih sportskih dostignuća, naročito na Olimpijskim igrama. Državni sekretar za sport Predrag Peruničić je na javnoj raspravi u Somboru predstavio predlog Strategije kojom su definisani razvojni ciljevi srpskog sporta u srednjoročnom periodu. "Bilo je mnogo uspeha za proslavu u vrhunskom sportu, a najveći uspeh je omogućiti deci da pređu put od učesnika u sportu u školi i klubu, do budućih osvajača medalja, omogućiti ženama, osobama sa invaliditetom i starima da budu aktivni", rekao je Peruničić.

11:21 - Godin prelazi u BajernFudbaler madridskog Atletika Dijego Godin nalazi se blizu prelaska u Bajern. Minhenski klub je u potrazi za pojačanjem u odbrani pošto Havi Martinez zbog povrede neće igrati do kraja godine. Tehnički direktor bavarskog kluba Mihael Reške otputovao je u Madrid kako bi dogovorio transfer urugvajskog štopera, za koga je prvak Bundeslige spreman da izdvoji 25 miliona evra. Prema pisanju medija prelazak Godina u Bajern je skoro gotova stvar, iako Atletiko traži 36 miliona evra.

10:46 - Najdanovski i Simonović neuspešne u kvalifkacijama na 100m slobodnoSrpske plivačice Miroslava Najdanovski i Katarina Simonović nisu uspele da se plasiraju u polufinale trke na 100 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Najdanovska je u kvalifikacijama osvojila 29, a Simonovićeva 32. mesto. Najdanovska je ostvarila vreme od 56,89 sekundi, dok je Simonovićeva zabeležila rezultat od 57,05s.

10:35 - Knežević bez polufinala EPSrpski plivač Bogdan Knežević nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara mešovito na prvenstvu Evrope u Berlinu. Knežević je ostvario vreme od 2:04.43 minuta i u kvalifikacijama zauzeo 28. mesto od 35 takmičara. Najbolji rezultat ostvario je Mađar Laslo Čeh - 1:59.17.

10:00 - Jovana Bogdanović bez polufinala EPSrpska plivačica Jovana Bogdanović nije uspela da se plasira u polufinale trke na 100 metara prsno na EP u Berlinu. Ona je u kvalificijama 100 metara preplivala za minut, 13 sekundi i 86 stotinki, što je na kraju bio tek 44. rezultat. Najbrže vreme u kvalifikacijama ostvarila je Italijanka Arijana Kastiljoni (1:07.50). Velimir Stjepanović se plasirao u polufinale trke na 200 metara slobodno.

09:35 - Durm ostaje u Borusiji do 2019?Čelnici Borusije Dortmund spremni su da produže ugovor sa reprezentativnim fudbalerom Erikom Durmom do 2019. godine. Uskoro će biti održani konkretni razgovori sa Durmom i njegovim menadžerom Rajnerom Cerberom. Durm je prošle sezone debitovao za prvi tim Dortmunda i od tada je postao redovan član startne postave, posle povrede levog beka Marsela Šmelcera.09:11 - Markos Roho prelazi u JunajtedLevi bek Sportinga Markos Roho trebalo bi da karijeru nastavi u Mančester junajtedu. Klub sa Old traforda je sa timom iz Lisabona dogovorio transfer vredan 20 miliona evra, a u Portugal će u suprotnom smeru krenuti Nani na jednogodišnju pozajmicu. "Osećaj je kao da sanjam, biti igrač Mančester Junajteda. Nije bilo lako napustiti Sporting", izjavio je Roho. On je za dve godine u Sportingu odigrao više od 60 utakmica, a prethodno je nastupao za moskovski Spartak i Estudijantes.08:45 - Jovanovski osvojila samo dva gema protiv BušarSrpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je u prvom kolu turnira u Nju Hejvnu. Bojana je na startu turnira poražena od Kanađanke Eženi Bušar 2:0, po setovima 6:1, 6:1. Meč je trajao samo 53 minuta. Kanađanka će u drugom kolu igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je u tri seta savladala Japanku Kurumi Naru. Turnir u Nju Hejvnu igra se za nagradni fond od 710.000 dolara.

Foto: AP
Foto: AP

08:30 - Felaini na pozajmici u Napoliju

Fudbaler Mančester junajteda i belgijski reprezentativac Maruan Felaini igraće do kraja sezone na pozajmici u Napoliju. Felaini je jedan od igrača na koje novi trener Junajteda Luj van Gal ne računa u ovoj sezoni. Čelnici kluba sa "Old traforda" trebalo bi od ove pozajmice da zaradi oko 4 miliona funti. Belgijanac je pre godinu dana stigao u Junajted iz Evertona, ali je uglavnom bio na klupi za rezerve.08.00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track