UŽIVO BLOG: SAD bez poraza završile prvu fazu Svetskog prvenstva
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: SAD bez poraza završile prvu fazu Svetskog prvenstva

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:50 - Italija sigurna protiv HolandijeFudbalska reprezentacija pobedila je danas u Bariju selekciju Holandije sa 2:0, zahvaljujući golovima u prvih 10 minuta. Holandija je skoro ceo meč igrala sa 10 igrača, pošto je Bruno Martins Indi dobio direktan crveni karton zbog pregrubog starta, a ujedno je i skrivio penal. Siguran izvođač penala bio je Danijele De Rosi u 10. minutu, čime je Italija povećala prednost. Prethodno je Ćiro Imobile u trećem minutu primio dugačak pas Leonarda Bonučija, predriblao golmana Jaspera Silesena i smestio loptu u praznu mrežu. Holandija praktično da nije imala šanse. Ovo je bila prva zvanična utakmica za selektora oba tima, Antonija Kontea iz Italije i Gusa Hidinka iz Holandije.

21:30 - Tavekio: Nisam zabrinut zbog istrage UEFANovoizabrani predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karlo Tavekio rekao je da nije zabrinut povodom istrage Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog njegovog navodnog rasističkog komentara. Tavekio je na poluvremenu prijateljske utakmice Italija - Holandija izjavio za državnu televiziju RAI da je "spokojan"."Ja sam spokojan, jer sam oslobođen optužbi u Italiji. Ukoliko budem pozvan od UEFA, braniću se i pokazati da sam nevin", kazao je Tavekio.Dugogodišnji visoki funkcioner u italijanskom fudbalu izabran je prošlog meseca za predsednika FIGC uprkos optužbama da se pogrdno izrazio na račun tamnoputih fudbalera. Tavekio je na skupštini italijanskih amaterskih liga navodno rekao da su to "igrači koji jedu banane". Ukoliko bude proglašen krivim, UEFA bi mogla Tavekiju da izrekne suspenziju od jednog do tri meseca i kazni ga novčano.

21:02 - Lovernj: Nije bilo lako igrati protiv IranaKošarkaški reprezentativac Francuske rekao je danas da njegovom timu nije bilo lako da igra danas protiv Irana, jer je postojala mogućnost da ekipa ispadne posle prve faze na Svetskom prvenstvu. "Bilo je zaista teško igrati protiv njih, jer je njima to bio meč godine. Imali smo loš početak i loš završetak utakmice, ali smo između odigrali prilično dobro", rekao je Lovernj novinarima u Granadi. Francuska je pobedila Iran sa 81:75 i tako obezbedila prolazak u osminu finala. "Da smo izgubili ovu utakmicu i da Srbija pobedi Španiju, ispali bismo. Morali smo ovo da dobijemo, nije bilo dileme", rekao je Lovernj. Francuski košarkaš je rekao da je tim generalno igrao dobro do sada u Španiji, kao i da bi voleo da se tim u osmini finala sastane s Hrvatskom. "Dobro smo igrali, izgubili smo od Brazila dva razlike i od Španije. Možda bi najbolje bilo da se sastanemo sa Hrvatima u osmini finala, čuo sam da oni imaju probleme, ali sva tri tima sa kojima mozemo da igramo su dobri", rekao je Lovernj.

20:31 - SAD bez poraza završile prvu fazu Svetskog prvenstvaKošarkaši SAD završili su prvu fazu Svetskog prvenstva u Španiji neporaženi, pošto su danas u Bilbau pobedili Ukrajinu sa 95:71. Amerikance je predvodio Džejms Harden sa 17 poena, dok je Stiven Kari postigao 14, a Entoni Dejvis 12. Najefikasniji u timu Ukrajine bio je Slava Kravcov sa 15 poena. SAD će u subotu igrati meč osmine finala.

20:15 - Francuska pobedila Iran za treće mesto u grupiKošarkaška reprezentacija Francuske pobedila je danas Iran sa 81:76 u utakmici poslednjeg, petog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. Francuska je grupu završila na trećem mestu, dok će Srbija biti četvrta. Francuze je do pobede predvodio Tomas Ertel sa 15 poena, Evan Furnije postigao je 13, a Boris Dijao i Žofre Lovernj po 12.19:50 - Di Bjađo: Moraćemo agresivno protiv SrbijeSelektor mlade reprezentacije Italije Luiđi Di Bjađo rekao je danas da njegova ekipa mora da igra agresivno ako želi da pobedi Srbiju u kvalifikacijama za Evroposko prvenstvo. "Moraćemo da budemo agresivni i da se borimo za svaku loptu. Srbija je tim sa odličnom tehnikom i fudbalskom kulturom, brzo prenose loptu", rekao je Di Bjađo italijanskim medijima. Srbija je uz Belgiju vodeća u Grupi devet kvalifikacija sa 13 bodova, dok Italija ima jedan manje. "To će biti važna utakmica koja može da nas odvede korak bliže cilju, što je plasman na evropski šampionat i Olimpijske igre", kazao je Di Bjađo. Italija i Srbija sastaće se sutra od 20.00 u Peskari.19:21 - Odbojkaši Srbije pobedili AustralijuOdbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Australije sa 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:17), u 3. kolu A grupe prvenstva sveta u Poljskoj. OPŠIRNIJE OVDE

18:52 - Terzićeva, Stolićeva i Kolašinac uspešni u PrijepoljuNa Internacionalnom ateltskom mitingu održanom danas u Prijepolju najvrednije rezultate ostvarili su reprezentativci Srbije Asmir Kolašinac, Amela Terzići i Sonja Stolić koji su ubedljivo pobedili u svojim disciplinama. Hicem od 20,36 metara Kolašinac je potvrdio dobru formu i ubedljivo je trijumfovao među bacačima kugle. Na 1.500 metara Amela Terzić je bila prva s rezultatom 4.27,11 dok je Sonja Stolić bila najbolja na 5.000 metara sa vremenom 17.8,87. Jaka kiša koja je u ovom delu Srbije padala celo popodne znatno je uticala na rezultate alteticacara i atletičarki, koji su se nadmetali u 12 disciplina. Atletski miting u Prijepolju, jedino međunarodno atletsko takkmičenje ove godine u Srbiji, okupilo je blizu 100 atletičara i atletičarki iz iz Kenije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

18:04 - Blater: Brazil šalje pravu porukuPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pohvalio je danas brazilski sportski sud jer je isključio klub iz nacionalnog kupa zbog rasističkih povika. "Brazil je poslao pravu poruku izbacivši klub iz nacionalnog kupa zbog rasističkih pokliča navijača", rekao je Blater. Brazilski sportski tribulan isključio je Gremio iz kupa, pošto su navijači tog kluba oponašali majmuna, vređajući golmana Santosa.

17:37 - Košarkaši Brazila savladali Egipat sa 62 poena razlikeKošarkaška reprezentacija Brazila ubedljivo je danas pobedila Egipat sa 128:66, u utakmici petog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. Brazil je predvodio Leandro Barbosa sa 22 poena, Marselinjo Mačado postigao je 16, a Anderson Varežao i Aleks Garsija po 15. Južnoamerička selekcija sada ima četiri pobede i poraz i osigurala je drugo mesto u grupi.

17:18 - Roho dobio radnu vizu, može da debituje za JunajtedArgentinski fudbaler Markos Roho dobio je danas britansku radnu vizu i moći će da debituje za Mančester junajted u narednoj utakmici. Roko, 24-godišnji odbrambeni igrač, prošlog meseca je prešao u Junajted iz Sporting Lisabona za 20 miliona evra. Junajted će 14. septembra igrati protiv Kvins Park Rendžersa.

16:53 - Kel Bruk izboden tokom odmora na TenerifamaSvetski bokserski šampion u velter kategoriji Kel Bruk izboden je u nogu tokom odmora na Tenerifama, saopštila je danas španska policija. Članovi Brukovog tima saopštili su da je bokser stabilno i da se nalazi u bolnici. Bruk je izboden u levu nogu u kompleksu Golf de Sur u mestu San Migel De Abona na jugoistoku Tenerifa. Policija istražuje slučaj, ali još niko nije uhapšen. Ovaj 28-godišnji Britanac osvojio je IBF titulu u velter kategoriji pobedom nad Amerikancem Šonom Porterom 16. avgusta u Kaliforniji.

16:21 - Pobede Angole i FilipinaKošarkaši Angole pobedili su u meču 5. kola grupe D selekciju Australije 91:83. Angola ima skor od dve pobede i tri poraza i zadržala je šanse za plasman u osminu finala Mundobasketa. Australija ima skor od tri pobede i dva poraza. Konačan plasman u grupi B biće poznat po završetku svih mečeva. Filipini su u poslednjem kolu pobedili posle produžetka Senegal 81:79. Filipini su stigli do prvog trijumfa na SP i nemaju nikakve šanse za osminu finala. Senegal ima dva trijumfa i tri poraza, a afrička selekcija je zadržala šanse za plasman u osminu finala SP.

16:11 - Odemvingi mora na dužu pauzuNapadač Stouka Piter Odemvingi moraće da se podvrgne operaciji kolena zbog čega će duže vremena biti odsutan, rekao je menadžer Stouka Mark Hjuz. Nigerijski internacionalac je proslog vikenda povredio koleno tokom pobede Stouka od 1:0 nad premijerligaškim šampionom Mančester sitijem. "Ovo je zaista ozbiljna povreda i zahteva duže odsustvo, ali verujem da će Piter i ovu prepreku prebroditi svojim poztitivnim stavom, osmehom na licu i optimizmom", rekao je Hjuz.

15:58 - Anćeloti: Moramo da krenemo od nuleTrener Reala Karlo Anćeloti rekao je da će napraviti nekoliko izmena u timu, nakon što je madridski klub neočekivano izgubio od Sosijedada u Primeri. Madriđani su posle 11 minuta igre u San Sebastijanu imali dva gola prednosti, ali je Sosijedad postigao nakon toga četiri gola i ostvario senzacionalan trijumf. "Moramo da krenemo opet od nule. Mnogo toga ću promeniti i uvešću nove stvari. Verujem da možemo da se vratimo posle teškog poraza", rekao je Anćeloti. Real u 3. kolu Primere igra protiv gradskog rivala Atletika 13. septembra na stadionu Santijago Bernabeu.

15:45 - Radnički obavestio ABA ligu da se povlači iz regionalnog takmičenjaDirektor košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je da je taj klub obavestio Jadransku ligu da nema novca za učešće u tom takmičenju i da će, ako se nešto ne promeni, odustati od regionalne lige. "Radnički je uputio dopis Jadranskoj ligi da klub u ovom trenutku nije u mogućnosti da izvrši plaćanje u punom iznosu i da, ukoliko se ne reši situacija, nećemo igrati Jadransku ligu sledeće sezone. Nemoćni smo da bilo šta promenimo", rekao je Grujin. Kragujevački klub za učešće u Jadranskoj ligi treba da plati 150.000 evra. "Radnički je u ovoj situaciji upravo iz razloga jer ima daleko veća potraživanja nego obaveze. Sami iz ove situacije ne možemo, ne možemo da naplatimo svoja potraživanja", kazao je Grujin.

15:30 - Snajder ogorčen na InterFudbaler Galatasaraja Vesli Snajder rekao je da je otišao iz Intera jer se nisu dobro ponašali prema njemu, a izneo je i da se nada da će "plavo-crni" ove sezone osvojiti šampionsku titulu u Seriji A. Snajder je u sezoni 2009/2010 osvojio sa Interom tri trofeja, prvenstvo, Kup i Ligu šampiona, ali uprava italijanskog kluba nije bila zadovoljna jer holandski fudbaler nije želeo da pristane na smanjenje plate. On je januara prešao u Galatasaraj. "Razmišljao sam o vremenu provedenom u Interu i shvatio sam da je ekipa koja je osvojila "triplu" krunu rastvorena za nekoliko sezona. U Interu me nisu dobro tretirali, a reč je o pojedinim direktorima. Volim Inter i želim mu sve najbolje, takođe i navijačima", rekao je Snajder.

Foto: AP
Foto: AP

15:10 - Crvena zvezda doputovala u Moskvu

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u Moskvu gde će sutra odigrati prijateljski meč sa Spartakom povodom otvaranja novog stadiona moskovskog kluba. Izabranici Nenada Lalatovića treniraće danas popodne u terminu odigravanje utakmice, 17.05 časova, ali ne stadionu "Otkrijte arena" već u trening centru Spartaka. Sve ulaznice za utakmicu su rasprodate, a očekuje se oko 44.000 gledalaca. Meč je na programu u petak od 17,05 sati.

14:40 - Svetski šampion uboden u noguSvetski šampion u velter kategoriji u verziji IBF Britanac Kel Bruk uboden je u nogu, dok je boravio na odmoru na Kanarskim ostrvima. Dvadesetosmogodišnji Bruk, koji je prošlog mesca u Kaliforniji osvojio titulu prvaka sveta savladavši Šona Portera, oporavlja se u bolnici u Tenerifama od povreda koje nisu opasne po život.Ovo je drugi put da je Bruk zadobio povredu nožem, posle 2007. kada je povređen u jednoj tuči u rodnom Šefildu. Bruk nije doživeo poraz u svojoj desetogodisnjoj profesionalnoj karijeri, u kojoj je ostvario 33 pobede.

14:15 - Draksler ne igra protiv ŠkotskeFudbalski reprezentativac Nemačke Julijan Draksler propustiće start kvalikacija za EP i meč protiv Škotske zbog povrede tetive. On se povredio na prijateljskom meču protiv Argentine, koji su gosti u sredu dobili rezultatom 4:2. "Neću moći da igram protiv Škotske. Povreda nije teže prirode, ali ne želim ništa da rizikujem. Pogotovo zbog situacije u Šalkeu pošto imamo mnogo povređenih igrača. Sreća je da sam zamenjen na vreme, jer da sam ostao još na terenu mislim da bi problem bio mnogo veći", rekao je Draksler.

13:58 - Zvezda u subotu igra protiv BorcaKošarkaši Crvene zvezde odigraće u subotu prijateljski meč sa Borcem iz Čačka. "To će biti prijateljski meč zatvorenog tipa, bez prisustva publike. Odlično smo radili tokom priprema na Zlatiboru, a sa takvim pristupom nastavili smo u Beogradu. Ipak, opšti utisak dosadašnjeg rada poremetila je povreda Branka Lazića. Njemu predstoji pauza od četiri nedelje, ali će ipak biti u prilici da održava kondiciju i radi po specijalnom programu, jer je u pitanju povreda ruke", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i dodao:"Postepeno u trening uvodimo Markusa Vilijamsa, jer nije fizički adekvatno spreman. Nemanja Dangubić još ne radi sa ekipom, a nadam se da će sledeće sedmice početi sa košarkaškim teninzima".

13:40 - Mekinro podneo ostavkuGeneralni menadžer Americke teniske federacije (USTA) Patrik Mekinro podneo je ostavku tokom održavanja US Opena, na kojem drugu godinu zaredom američki teniseri nisu prošli u osminu finala. Mlađi brat mnogo čuvenijeg tenisera Džona Mekinroa proveo je na mestu generalnog menadžera šest i po godina. Poslednji put je jedan američki teniser ušao u među 16 najboljih na US Openu 2012. godine, a ni jedan nije osvojio taj turnir od 2003. kada je pobednik bio Endi Rodik. "Očigledno je da nas je svet prestigao", rekao je Mekinro.

13:25 - Roben ne igra protiv Češke?Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Gus Hidink rekao je da su "male šanse" da Arjen Roben igra u utakmici protiv Češke, u kvalifikacijama za EP 2016. godine. "Situacija je teška. Nije trenirao i biće mu teško da sve postigne za samo nekoliko dana, do utakmice sa Češkom", rekao je Hidink. Holandija će večeras u Bariju od 20.45 igrati prijateljsku utakmicu sa Italijom, a takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, počeće u utorak utakmicom u Pragu sa Češkom, u Grupi A. Utakmice protiv Italije i Češke propistiće napadač Klas-Jan Huntelar. 13:00 - Modrić se izjednačio sa ŠukeromHrvatski fudbaler Luka Modrić je prošlog vikenda protiv Sosijedada odigrao 109. utakmicu u dresu Reala i tako se izjadnačio sa sunarodnikom Davorom Šukerom. Šuker i Modrić su hrvatski fudbaleri koji su odigrali najviše mečeva za madridski klub, a pored njih za Real su još nastupali i Robert Prosinečki i Robert Jarni, saopštio je španski klub. Modrić, koji je došao u Real u leto 2012. godine, došao je do ovog rekorda ulazeći u svoju treću sezonu u dresu "kraljevskog kluba". On je do sada postigao šest golova, dok je Šuker za svojih 109 utakmica, od 1996. do 1999. godine, postigao 49. golova.

12:40 - Gol Begovića u Ginisovoj knjizi rekordaGolman Stouka Asmir Begović od danas je deo Ginisove knjige rekorda, pošto je njegov pogodak protiv Sautemptona registrovan kao gol postignut sa najveće udaljenosti u fudbalu. Bosanski golman je novembra prošle godine postigao gol u 13. sekundi meča protiv Sautemptona. On je tada degažiraio loptu iz svog kaznenog prostora, a ona je nošena vetrom prešla 91,9 metara i zavrsila iza leđa golmana Artura Boruca. Upravo je ta razdaljina od 91,9 metara donela Begoviću priliku da postane deo Ginisove knjige rekorda.

http://www.youtube.com/watch?v=jsrVNd0f710

12:20 - Ferguson hvali ĆićaritaNekadašnji menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da je madridski Real napravio odličan posao dovođenjem fudbalera Havijera Ernandeza Ćićarita. Meksički napadač će narednih godinu dana igrati na pozajmici u Realu, u koji je došao iz Junajteda. "Havijer će biti pravo pojačanje Reala, siguran sam da će postići mnogo golova. Oduvek je bio posvećen fudbalu i dolazak u Madrid je za njega ispunjenje sna", rekao je Ferguson. On je doveo Ernandeza 2010. godine iz meksičke Gvadalahare, a za engleski tim je odigrao 154 utakmice i postigao 59 golova.

12:00 - Đa Đeđe u minskom DinamuFudbaler iz Obale Slonovače Frank Đa Đeđe karijeru će nastaviti u Dinamu iz Minska, saopštio je beloruski tim. On je potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom da se saradnja produži na kraju sezone. Đa Đeđe će biti odlično pojačanje kluba za takmičenje u Ligi Evrope, u kojoj će Dinamu rivali biti PAOK, Fiorentina i Gengan. Tokom karijere igrao je za Paris Sen Žermen, Brest, Grenobl, Strazbur, Arl, Nicu i Cernomorec iz Odese, a prošle sezone je bio član norveškog Sarpsborga.

11:38 - Podolski: Škoti će igrati prljavoFudbaler Nemačke Lukas Podolski rekao je da očekuje "prvalju" utakmicu protiv Škotske u kvalifikacijama za EP. "Mislim da će igrati prljavo. Reprezentacije kao Škotska ili Irska su posebno jaki kod kuće, ali naš cilj je pobeda, to nam je veoma važno", rekao je Podolski. Nemačka i Škotska sastaju se u nedelju u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine. Nemačka je sinoć u Diseldorfu izgubila od Argentine sa 4:2 u prijateljskom meču, ali Podolski smatra da je šampion sveta u reprizi finala Svetskog prvenstva ipak odigrao dobar meč.11:12 - Dvadeset godina od prvog gola Totija u Seriji AKapiten fudbalskog kluba Roma Frančesko Toti je na današnji dan pre tačno 20 godina postigao svoj prvi gol u Seriji A. Tog 4. septembra 1994. godine 17-godišnji Toti je zatresao mrežu Fođe, a od tada do danas postigao je ukupuno 235 golova u Seriji A. Toti je drugi strelac u istoriji italijanskog prvenstva, a od njega je jedino bolji Silvio Piola koji je postigao 290 golova.

http://www.youtube.com/watch?v=xKIZbijcSFE
10:39 - Gvardiola: Enrike će biti bolji od mene na klupi BarseloneTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je uveren da je Luis Enrike pravi čovek za Barselonu i da bi čak mogao da bude uspešniji od njega na klupi španske ekipe. Gvardiola je u periodu od 2008. do 2012. godine predvodio Katalonce do 14 trofeja, a sada veruje da će dolaskom Enrikea početi nova uspešna era na Kamp Nou. "Imam visoko mišljenje o Enrikeu. Uradiće i bolji posao nego ja. Važno je da Barselona ponovo ima svoj identitet, filozofiju po kojoj je svi prepoznajemo. Mislim da ćemo upravo to videti pod vođstvom Luis Enrikea", rekao je Gvardiola. Gvardiola i Enrike su bili saigrači u Barseloni od 1996. do 2001. godine.10:20 - Junajted nudi 75 miliona evra za Pogbu?Čelnici Mančester junajteda planiraju da na kraju sezone vrate u klub sa "Old traforda" fudbalera Juventusa Pola Pogbu. Francuz je ponikao u omladinskoj školi "crvenih đavola", ali je 2012. godine nezadovoljan statusom u Junajtedu otišao u Juventus. Pogba je u međuvremenu postao jedan od najboljih fudbalera sveta, a Luj van Gal je spreman da ponudi 75 miliona evra za ovog igrača.10:00 - Šahtjor pod vojnom opsadom

09:45 - Selektor Španije očekuje težak meč sa SrbijomSelektor košarkaša Španije Huan Orenga rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije i istakao da njegova ekipa mora da spreči kontranapade i da kontroliše igru u reketu. "Moramo prvo da razmišljamo o Srbiji, posle toga razmišljamo o eliminiciji. Mladi su sa talentovanim igračima. Nećemo se koncentrisati na jednog već ćemo braniti sve. Moramo da sprečimo kontre i kontrolišemo naš reket", rekao je Orenga. Košarkaška reprezentacija Srbije i Španije igraju večeras utakmicu petog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu. "Mi ćemo svakako pokušati da pobedimo i da odigramo bolje neko protiv Francuske. Očekujem da će biti teško. Imaju dosta visokih igrača. Bićemo spremni", naveo je Orenga. 09:25 - Maradona: Ikardi nije deo fudbalske porodiceLegendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona kritikovao je pozivanje Maura Ikardija za prijateljsku međuversku utakmicu koju je organizovao Papa Franja. Ikardi je u karijeri napravio niz skandala. On je najpoznatiji po tome što je preotežu ženu svom nekadašnjem najboljem prijatelju Maksiju Lopezu. Ikardi gde god stigne provocira Lopeza. "Ikardi jednostavno ne pripada ovde, jer nije deo fudbalske porodice. On nije trebalo da bude pozvan za ovaj meč, znamo svi zbog čega", rekao je Maradona.09:10 - Repeša: Nema problema unutar ekipeSelektor Hrvatske Jasmin Repeša izjavio je da njegov tim odigrao premekano u porazu od Grčke, ali da očekuje pobedu nad Portorikom i prolaz dalje. "Nismo se prilagodili na agresivnost koju su Grci doneli na teren. Uprkos dogovoru da moramo da igramo fizičku utakmicu na granici incidenta, definitivno to nismo učinili posebno u prvih nekih 25 minuta", izjavio je Repeša. Hrvatska će danas igrati protiv Portorika za plasman u osminu finala SP.

08:50 - Serena Vilijams u polufinalu US openaAmerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pošto je jutros u Njujorku savladala Flaviju Penetu iz Italije sa 6:3, 6:2. Protivnica američkoj teniserki u polufinalu biće Ruskinja Jekaterina Makarova koja je prethodno pobedila Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 6:4, 6:2. Vilijams i Makarova do sada su igrale četiri puta, a rezultat je 3:1 za Amerikanku. U drugom polufinalu sastaće se Karolina Voznijacki iz Danske i Kineskinja Šuai Peng. Plasman u polufinale US opena jutros je izborio i Novak Đoković.

08:30 - Gremio izbačen iz brazilskog kupa zbog rasizma navijačaFudbalski savez Brazila saopštio je da je ekipu Gremija izbacio iz nacionalnog kupa zbog rasizma navijača ovog kluba. Navijači Gremija su u porazu Santosa 0:2 na rasnoj osnovi vređali golmana Aranhu. Revanš meč nije ni odigran zbog toga, a Gremio je izbačen iz nacionalnog Kupa i kažnjen sa 25.000 američkih dolara. Optuženi navijači ne smeju da priđu stadionima u naredne dve godine.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track