SPEKTAKL U MOSKVI: Rusi skandirali Kosmetu i Srbiji
Foto: Rojters

Na utakmici Spartaka i zvezde

SPEKTAKL U MOSKVI: Rusi skandirali Kosmetu i Srbiji

Fudbal -
Srbi, Rusi, spartakovci, zvezdaši - svi su u Moskvi bili kao jedna velika crveno-bela duša
1 / 6 Foto: Kurir Štampano

Veliki dan za Spartak, Crvenu zvezdu, Rusiju i Srbiju! Ljubav pravoslavne braće juče je odjekivala Moskvom, a sve je kulminiralo spektakularnim otvaranjem novog stadiona Spartaka.Kakav dan za sve kojima je crveno-bela boja u srcu! Rusi dobiše svemirski stadion, a Srbi potvrdu da imaju prijatelje za ceo život. Crvena zvezda juče je gostovala Spartaku na otvaranju Otkritije arene. Sat pre početka meča okolina stadiona bila je cela crvena i bela. Delije, Fratrija, Srbi, Rusi...

Čuvar stadiona...Maskota Spartaka
Čuvar stadiona...Maskota Spartaka

Sve su se utopili u jedno! Tako smo se na srpskom jeziku obratili momku ogrnutom u zastavu Srbije i u majci s natpisom „Crazy North“.- Ja ne panjemaju što ti kazal - reče nam Rus. Pruži nam ruku i reče da je Maksim iz Vladivostoka! Voli Srbiju, Spartak i Zvezdu.Na samom stadionu, sve u crveno-belom. Pola sata pred početak utakmice na stadionu ne više od 20.000 ljudi. A posle samo 15 minuta gotovo da prazne stolice nije bilo. Počelo je. Peva se Spartaku, Zvezdi, a potom...Sever uzvikne „Kosovo“, a jug odgovara „Srbija“. To traje čitav minut. Istok i zapad to pozdravljaju ovacijama. Došlo je vreme da se i prozivaju veliki rivali. Grmele su pogrdne pesme na račun CSKA i Partizana. Delije su u velikom broju došle iz Beograda, pa su se tako u pojedinim momentima samo oni čuli sa zvezdaškim pesmama. A na terenu? Pa to je, realno, malo koga interesovalo.

Slave kraj lutanja...Spartak dobio svoj dom
Slave kraj lutanja...Spartak dobio svoj dom

Meč je i inače organizovan na inicijativu navijača, tako da su oni juče sasvim zasluženo imali glavnu reč. Zanimljivo, bez ijedne baklje ili pirotehničke naprave. Dokazali su da i bez toga mogu napraviti atmosferu za pamćenje. I dugo prepričavanje!I sam meč protekao je u prijateljskom tonu, pa je i rezultat bio takav - 1:1.Trener Zvezde Nenad Lalatović bio je pun pozitivnih utisaka.- Prelep meč u prelepom ambijentu. Spartak je dobio fenomenalan stadion, a naši momci veliko iskustvo. Rezultat je realan. Grujić je pokazao da je veliki biser, šteta što nije postigao gol kad je nanizao celu odbranu - rekao je Lalatović.

Sudar naftnih magnata... Gasprom i Lukoil na dresovima
Sudar naftnih magnata... Gasprom i Lukoil na dresovima

Nema poraženihOVACIJE ZA GOL ZVEZDE!Kada je Crvena zvezda izjednačila rezultat u 84. minutu, ceo stadion je taj momenat ispratio ovacijama! Mladi Luka Jović postigao je gol za beogradske crveno-bele za konačnih 1:1. Prethodno su domaći došli u vođstvo pogotkom Kombarova u 10. minutu. Mlada ekipa Crvene zvezde predstavila se u odličnom izdanju pred moskovskom publikom. Na kraju su dobili zasluženi aplauz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track