ZAŠTO SE LAMPARD POVUKAO IZ REPREZENTACIJE: Jedan odgovor njegovog saigrača je bio dovoljan
Foto: Reuters

Neobičan razlog

ZAŠTO SE LAMPARD POVUKAO IZ REPREZENTACIJE: Jedan odgovor njegovog saigrača je bio dovoljan

Fudbal -
Lampard više nije član reprezentacije a razlog je veoma zanimljiv i simpatičan

Frenk Lampard je u 2014. godini doneo nekoliko velikih odluka. Povukao se iz reprezentacije Engleske i napustio voljeni Čelsi.

Razlozi sa odlazak iz Čelsija bile su pozne godine i renoviranje tima, ali je razlog za napuštanje reprezentacije dosta zanimljiviji.

Naime, Frenk je svoju odluku doneo "u saradnji" sa mladim Lukom Šoom, novom uzdanicom Mančester junajteda, koja ima svega 19 godina. Uz pomoć mladog kolege, Lampard je shvatio koliko zapravo ima godina, to ga je pogodilo, i shvatio je da treba da ode iz nacionalnog tima.

"Pričao sam sa Lukom i pomenuo Tonija Adamsa. On me je upitao o kome se radi. Mislio sam da se šali sa mnom, ali je potom usledilo pitanje za koga je igrao Adams? Kada sam shvatio koliko je Šo mlad, odlučio sam da se povučem", rekao je Lampard.

Inače, za mlađe čitaoce, Toni Adams je legendarni fudbaler Arsenala i reprezentacije Engleske, upisao je preko 600 nastupa za "Tobdžije" i 66 za Englesku, u karijeri koja je trajala skoro čitavih 20 godina.

Sa druge strane, Lampard ga je u reprezentaciji čak i nadmašio sa sjajnih 106 nastupa i 29 golova. Videćemo dokle će Luk Šo "dogurati" sa nacionalnim timom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track