REMI SRBIJE I FRANCUSKE: Advokat debitovao, Kolarov pogodio na jubileju
Foto: Printskrin

Prijateljski meč

REMI SRBIJE I FRANCUSKE: Advokat debitovao, Kolarov pogodio na jubileju

Fudbal -
Bio je ovo debi novog selektora Dika Advokata. Promena u timu, u odnosu na prošle kvalifikacije, nije bilo, a ambicije su jasne - plasman na Evropsko prvenstvo
1 / 2 Foto: Printskrin

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 (0:1) protiv Francuske u prijateljskom meču odigranom na stadionu Partizana. Srbija i Francuska nalaze se u okviru kvalifikacione grupe I, ali Francuska kao domaćin Eura ne igra takmičarske utakmice.

Bio je ovo zvaničan debi novog selektora Dika Advokata. Promena u timu, u odnosu na prošle kvalifikacije, nije bilo, a ambicije za kvalifikacije su jasne - plasman na Evropsko prvenstvo.

Francuska je povela u 13. minutu golom Pola Pogbe koji je iskoristio kiks srpske odbrane posle kornera. Pogba je sa svega nekoliko metara, sam kao duh kod druge stative pogodio mrežu.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kolarov koji je u 81. minutu pogodio posle slobodnog udarca. Kolarov je pogodak postigao na svom 50. meču u dresu reprezentacije.

SRBIJA – FRANCUSKA 1:1 (0:1)

Srbija: Stojković – Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Kolarov – Gudelj, Matić – Z. Tošić, Tadić, L. Marković – Đorđević.

Francuska: Loris – Sanja, Varan, Matje, Dinje – Šniderlin, Sisoko, Pogba, Kabaj, Kabela – Remi.

TOK MEČA

2. POLUVREME

82. minut - Izmena u Francuskoj, umesto Sisoka u igri je Valbuena.

81. minut - GOOOL!!! Aleksandar Kolarov postigao je gol za izjednačenje. Posle slobodnog udarca Ivanović je odložio loptu, a Kolarov bio precizan. Šutirao je sa oko 25 metara i matirao Lorisa. Zanimljivo, ovo je njegov 50. meč u srpskoj reprezentaciji

http://www.youtube.com/watch?v=OSlpYTGSxfk

75. minut - Treća izmena u ekipi Srbije, u igri je Aleksandar Mitrović.

73. minut - Izmena u Francuskoj, umesto Pogbe u igri je Matudi.

63. minut - Akcija Lazara Markovića, povratna ka Kolarovu, ovaj šutira sa 15-tak metara iskoso sa leve strane, ali Loris brani.

61. minut - Izmena u selekciji Srbije. Zdravko Kuzmanović ulazi umesto Nemanje Gudelja. Dušan Tadić izlazi, a umesto njega ulazi Filip Đuričić.

60. minut - Benzema ulazi u igru umesto Remija. Kabela izlazi, ulazi Lakazet.

56. minut - Nova odbrana Stojkovića, Pogba je šutirao sa ivice šesnaesterca, Stojković je odbio loptu do Kabaja, ovaj šutira ali pored gola.

55. minut - Opasan kontranapad Francuske, Kabela i Remi izigrali su celu odbranu Srbije, ali Remi šutira pored gola.

51. minut - Nova prilika za srpski tim. Zoran Tošić je centrirao po zemlji, Đorđević vratio loptu do Ivanovića, ali je njegov šut sa desetak metara izblokiran. Posle kornera Đorđević je bio najviši u skoku, ali nije dobro zahvatio loptu.

49. minut - Srbiji je poništen pogodak zbog ofsajda u kojem se našao Lazar Marković. Napadač Liverpula dobio je loptu od Matića, prosledio do Kolarova koji je savladao Lorisa, ali je pomoćni sudija digao zastavicu.

1. POLUVREME

45. minut - Srbija je mogla do izjednačenja u poslenjim trenucima prvog perioda. Ponovo je Zoran Tošić izveo korner, lopta se odbila do Tadića koji sa linije šesnaesterca šutira, ali lopta prolazi pored stative.

24. minut - Najbolja prilika za Srbiju. Tadić je stvorio Zoranu Tošiću šansu, ali je napadač CSKA sa 15-tak metara šutirao pored stative.

20. minut - Posle višeminutne uspavanke na sredini terena, Srbija je iznudila korner. Tošić je centrirao, a Stefan Mitrović šutirao glavom sa oko 6-7 metara pravo u golmana Lorisa.

13. minut - GOOOL! Francuska vodi 1:0 golom Pola Pogbe. Korner je izveo Kabela, lopta je prošla prvu stativu na kojoj su se nalazili Gudelj i Kolarov i stigla do usamljenog Pogbe kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Srbije sa tri metra.

Na stadionu Partizana, na kome reprezentacija igra posle godinu i po dana, okupilo se tek oko 10.000 navijača.

http://www.youtube.com/watch?v=TLvvIZHyy5U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track