Muamba: Hoću da vidim sina!

Fudbaleru Boltona sve bolje

Muamba: Hoću da vidim sina!

Fudbal -
Čim se probudio, igrač Boltona rekao verenici Šoni: „Gde mi je Džoš?“
Ima Boga!
Čim se Fabris Muamba probudio, rekao je: „Gde je moj Džoš?“, tražeći od svoje verenice Šone da što pre vidi njihovog trogodišnjeg sina. Takođe, najbolji prijatelj engleskog fudbalera Kertis Kodrington kaže da je prilikom posete Patrisu igrač Boltona bio odlično raspoložen i da se šalio s njim pričajući mu viceve!
- Čim sam ušao, video sam njegov osmeh! Izljubio sam ga od sreće. Već posle 30 sekundi počeo je da se šali na račun našeg zajedničkog prijatelja Krisa Sambe i naterao me da plačem od smeha i sreće. Priča malo otežano, ali perfektno koristi i engleski i francuski - rekao je Kodrington.
Sa vezistom „trotera“ u bolnici su razgovarali i njegovi prijatelji iz sveta fudbala Joan Đuru, Mikael Esjen, EmanuelAdebajor, Džermejn Defo, Šon Rajt-Filips, Ešli Kol... i svi kažu da su prozborili poneku reč sa igračem, koji je u subotu uveče doživeo težak infarkt na stadionu Vajt hart lejn.
Kako se pročula vest da je Muambi bolje, veliki broj igrača iz svih klubova počeo je da dolazi u posetu fudbaleru Boltona, koji je još uvek na intenzivnoj nezi. Zato je porodica putem medija zamolila sve da ne posećuju bolesnog fudbalera „vonderersa“ jer mu je, po savetu lekara, mir neophodan za dalji oporavak.

Svi traže preglede

Šokirani događajem na Vajt hart lejnu, fudbaleri Totenhema, a za njima i svi ostali igrači iz Premijer lige, zahtevaju od FA Engleske da što pre uvede italijanski model provere zdravlja. Naime, u Italiji je već nekoliko sezona svaki igrač obavezan da uradi kompletan kardio-pregled, i to minimum dva puta godišnje.
Ova praksa je smanjila broj srčanih udara u italijanskom fudbalu za neverovatnih 90 procenata, pa uspaničeni Englezi žele da što pre imaju iste medicinske testove.
Spasao ga „londonski dr Haus“
Tokom prethodnih dana više od 100 osoba ispričalo je medijima da je upravo Muambin lekar najzaslužniji što je fudbaler još uvek živ. Doktor kardiologije Endrju Diner spasao je igrača Boltona od sigurne smrti na terenu Vajt hart lejna, a zatim i stabilizovao njegovo stanje u londonskoj bolnici.
Takođe, Dinerovo znanje i brzina u oktobru 2006. godine sačuvali su život izvršnom direktoru Vest Hema Kitu Rosu, ali i još nekolicini sportskih radnika.
U britanskoj prestonici Dinera zovu „londonski dr Haus“, „čudotvorac“ i „doktor Život“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track