Nastasić: Samo nam je još falila jaka Albanija
Foto: Saša Pavlić

Štoper oprezan posle rezultata u Lisabonu

Nastasić: Samo nam je još falila jaka Albanija

Fudbal -
Nije teško naći motiv protiv velikih timova, potrebno je uložiti maksimum na takozvanim malim utakmicama, ističe standardni defanzivac „orlova“

Alarm se uključio. Ne zbog remija Srbije s Francuskom (1:1), već zbog pobede Albanije u Lisabonu (1:0).Svi su već videli trku utroje između Portugala, Danske i Srbije za dva mesta koja direktno vode na Evropsko prvenstvo. Od nedelje ta računica pada u vodu! Ekipa s Pirineja poražena je na domaćem terenu od naših južnih suseda. Taj rezultat obradovao je Matiju Nastasića, ali i izazvao dodatni oprez.Super što su pobedili- To je super! Mada, biće mnogo iznenađenja u grupi, tako da u svaku utakmicu moramo ući sa sto odsto mogućnosti. Eto, ako jedna Albanija može da pobedi Portugal na strani, to valjda dovoljno govori koliko oprezni bi trebalo da budemo - jasan je Nastasić.Nameće se zaključak da će teže biti protiv Jermenije i Albanije nego Portugala i Danske.- Prethodne kvalifikacije smo izgubili u tim takozvanim malim utakmicama. Nije teško imati motiv protiv Francuske ili Portugala, potrebno je uložiti maksimum protiv Albanije i Jermenije, jer tri boda su tri boda.Nov početakFudbaler Mančester sitija zadovoljan je prikazanim na prijateljskoj utakmici protiv Francuske.- Novi početak, novi selektor, dobro smo odradili utakmicu protiv izuzetnog protivnika. Ovaj remi nije toliko loš rezultat, predstavlja nam podstrek za početak kvalifikacija.Štoperski tandem „orlova“ činili su Nastasić i Mitrović.- Prvi put smo igrali zajedno, zadovoljan sam kako je to ispalo. Što bude prolazilo više mečeva, bićemo sve bolji - poručio je mladi srpski fudbaler.

StrpljivČEKAM ŠANSU U MANČESTERUUprkos brojnim ponudama, Nastasić je ostao u Sitiju, gde planira da se izbori za mesto u timu.- Ostao sam, iako je konkurencija izuzetno jaka, što je i normalno u velikom klubu kao što je Mančester siti. Čekam svoju šansu. Kad je dobijem, verujem da ću je iskoristiti i izboriti se za mesto u timu.

Albanci na JNAKOMŠIJSKI DERBI 14. OKTOBRAOktobar bi mogao biti ključan za plasman Srbije na EP. Izabranike Dika Advokata prvo čeka gostovanje u Jermeniji (11. oktobar), dok tri dana kasnije u Beogradu igramo protiv Albanije. Ako se zna da tradicionalno teško pobeđujemo reprezentacije iz bivšeg SSSR, kao i da su Albanci pobedili na gostovanju Portugal, onda je jasno zašto su ključ uspeha ta dva meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track