SRAMOTA: Englezi traže da se Partizan izbaci iz UEFA!

Javnost na Ostrvu zahteva oštre sankcije

SRAMOTA: Englezi traže da se Partizan izbaci iz UEFA!

Fudbal -
Pokrenuta istraga zbog antisemitizma, odluka o tome biće doneta 3. oktobra, a ostrvljani se zalažu za maksimalnu kaznu

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana sjajnom partijom i sa osvojenim bodom u duelu protiv Totenhema najavili su da bi ove sezone mogli da ostave dublji trag na evrosceni, ali zbog nepromišljenosti navijača meč protiv Engleza mogao bi da im bude poslednji u Evropi.Primitivna šalaPrimitivni pokušaj duhovitosti pojedinaca koji su istakli transparent s natpisom „Samo Jevreji i pi..ice“ (Only Jews and Pussies) trebalo je da bude parodija na čuvenu seriju „Mućke“. Međutim, sigurno će naneti veliku štetu srpskom vicešampionu. UEFA je odmah posle utakmice pokrenula istragu zbog vređanja engleskog kluba, za koji tradicionalno navija jevrejska zajednica, i crno-beli će bez sumnje biti kažnjeni. Uz to, treba imati na umu da su arbitri pomenutog susreta bili iz Izraela.Platiće kaznuNajrealnija sankcija bi trebalo da bude suspenzija određenog sektora na stadionu, plus novčana kazna, dok javnost u Engleskoj zahteva izbacivanje iz Evrope, pozivajući se na nerede Grobara na utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru 2007. godine. U Humskoj su izdali zvanično saopštenje u kojem se ograđuju od ovakvog poteza dela navijača, a kako Kurir saznaje, Partizan je podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

- FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i naših navijača. Potpuni je apsurd povezivati klub koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima - stoji, između ostalog, u saopštenju crno-belih.IstorijaŠanse da se ostvare želje Engleza su zaista male, bez obzira na to što tamošnji mediji naširoko pišu o tome kako Partizan skoro svake godine u Evropi bude kažnjen zbog nekog ekscesa ili zbog pozivanja na incidente mladih selekcija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Dragan ĐurićKRIVI SU POJEDINCI, NE KLUBPredsednik Partizana Dragan Đurić kaže da je isticanjem spornog transparenta naneta velika šteta crno-belima i da očekuje da će oni zbog toga biti kažnjeni.- I mi smo razočarani ovakvim potezom male grupe naših navijača, jer su time naneli štetu, kako klubu tako i onim istinskim pristalicama našeg kluba. Mi ćemo uraditi sve kako bi se oni koji su istakli taj transparent identifikovali i pronašli, a nadamo se da će za ono što su uradili biti i adekvatno sankcionisani - kaže Đurić.Pokrenuta istragaNA TAPETU I ZBOG PIROTEHNIKEUEFA je u toku jučerašnjeg dana na svom zvaničnom sajtu objavila da će protiv Partizana biti pokrenuta istraga zbog rasističkog ponašanja navijača (član 14. disciplinskog pravilnika), korišćenje pirotehnike (član 12. disciplinskog pravilnika) i upotrebe lasera tokom meča (član 16. disciplinskog pravilnika).Na šta se pozivaju Englezi- Tuča navijača u Mostaru, Partizan izbačen na godinu dana iz Evrope - 2007.- Tuča mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu - 2012.- Saopštenje Partizana u kojem status u JSL upoređuju s Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj - 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track