Građevinari mrse konce Partizanu

Građevinari mrse konce Partizanu

Fudbal -
Fudbaleri Rada će protiv aktuelnog šampiona igrati bez podrške svojih navijača pošto oni bojkotuju utakmice koje "građevinari" kao domaćini igraju na Vračaru

BEOGRAD - Fudbaleri Rada dočekaće u subotu u 21. kolu na stadionu Obilića na Vračaru lidera Super lige Srbije, ekipu Partizana sa namerom da aktuelnom šampionu otežaju odbranu titule.

"Građevinari" su u prolećnom delu sezone pod vođstvom novog-starog trenera Marka Nikolića u odličnoj formi, pošto su u pet kola osvojili 13 bodova i nalaze se na stabilnom devetom mestu na tabeli, dok su crno-beli posle dva remija na startu drugog dela dobili tri utakmice u prvenstvu.

Fudbaleri Rada će protiv aktuelnog šampiona igrati bez podrške svojih navijača pošto oni bojkotuju utakmice koje "građevinari" kao domaćini igraju na Vračaru. Meč se igra na stadionu Obilića zbog odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da zabrani da se dueli visokog rizika igraju na Banjici.

Meč na Vračaru počinje u 16 sati, a Partizan će pobedom pokušati da posle 21. kola zadrži barem šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu koja dva sata kasnije dočekuje kulski Hajduk.

Crveno-beli su u odličnoj formi, pošto je novoformirani mladi tim trenera Roberta Prosinečkog pobedio u svih šest duela ove godine, uključujući i trijumf od 2:0 nad "večitim" rivalom Partizanom u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Hajduk je nezavidnijem položaju jer je u prvih pet kola prolećnog dela šampionata osvojio svega dva boda i ima samo pet bodova više od čačanskog Borca koji se nalazi na mesto koje vodi u drugu ligu.

Šestoplasirani Spartak u Subotici u 14.45 dočekuje OFK Beograd koji je osmi na tabeli, a domaćin želi da ostane u trci za četvrto mesto koje sigurno vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa sledeće sezone.

Subotičani imaju 30 bodova, dva više od OFK Beograda, a sedam manje od četvrtoplasiranog Radničkog 1923. Svi ostali mečevi počinju u subotu u 15.00, a Borac u Čačku igra veoma važnu utakmicu za opstanak protiv kragujevačkog Radničkog.

Borac se nalazi na 15. mestu sa 15 bodova, jednim manje od Novog Pazara i Javora iz Ivanjice. Pazarci gostuju u Smederevu, dok Javor na svom stadionu igra protiv Slobode iz Užica, a BSK koji ima tri boda više u Borči dočekuje poslednji Metalac iz Gornjeg Milanovca. Novosadska Vojvodina, koja je treća na tabeli, u jednoj od zanimljivijih utakmica 21. kola dočekuje petoplasiranu Jagodinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track