Portparolu Rada šut karta zbog šale na Tviteru

Portparolu Rada šut karta zbog šale na Tviteru

Fudbal -
Vladimir Savić našalio se na račun Avrama Granta, trenera Partizana, u svojoj SMS poruci koju je poslao novinarima, ali je ona dospela na društvenu mrežu

BEOGRAD - Jedna interna šala preneta na društvenoj mreži Tviter izazvala je jaku reakciju javnosti i koštala je posla portparola fudbalskog kluba Rad, iako je predmet te šale shvatio humor na pravi način.

Portparol Rada Vladimir Savić poslao je u četvrtak interni SMS novinarima koji redovno posećuju konferencije Rada, u kome se na šaljiv način odnosi prema sledećem protivniku "građevinara", ovog puta šampionu države Partizanu, odnosno njegovom treneru Avramu Grantu.

Ta šala dospela je, međutim, u javnost kada je jedan od malog broja novinara koji su dobili poruku podelio sa svojim prijateljima na društvenoj mreži Tviter, a drugi izveštači napravili su od toga slučaj "zvaničnog dopisa" i zvaničnog poziva Rada, iako je u pitanju bio krajnje neformalni SMS.

Kao posledica svega toga, glavni finansijer Rada Ranko Stojić otpustio je Savića sa obrazloženjem da mora da vodi računa o ugledu kluba.

"Drago mi je da se razjasnilo da ništa od toga nije došlo zvanično iz Rada, ali ja moram da vodim računa o ugledu kluba. On (Savić) može da nastavi na nekom drugom mestu. Odluku neću menjati bez obzira na okolnosti i neću dalje komentarisati ovaj slučaj", rekao je Stojić.

U spornom SMS-u navodi se rečenica "da li će legenda Milvola postati šesta "Zvezdina zvezda". Londonski Vest Hem je sa Grantom na čelu ispao iz lige, što je obradovalo navijače rivalskog Milvola. Grant je zimus došao u Partizan umesto smenjenog Aleksandra Stanojevića, koji mu je ostavio ekipu na čelu Super lige sa 10 bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu. Ta razlika se, međutim, u prolećnom delu sezone smanjila na šest bodova.

Sam Grant se nasmejao na šalu i pohvalio je smisao za humor autora poruke, ali su novinari na konferenciji za medije Partizana preneli treneru da je u pitanju "zvanični dopis kluba", tako da je Izraelac morao da ozbiljnije reaguje.

Portparol Partizana Nenad Danilović rekao je da je pričao sa Savićem, da je nesporazum razjašnjen i da je Grant šalu shvatio na pravi način i da se nije naljutio.

"Mi smo to prvi put čuli na konferenciji i shvatili smo da je u pitanju šala, ali su nam preneli pogrešno. Uveče sam razgovarao sa Savićem i sve smo razjasnili. Niko se ne ljuti, sportska peckanja su normalna stvar", rekao je Danilović.

Ništa od ovoga se verovatno ne bi desilo da nije bilo Tvitera, pošto Savićeve šaljive poruke dobija jako mali broj ljudi, i to uvek na lične brojeve telefona.

"Taj SMS sam poslao sa svog broja na lične brojeve telefona tačno petorice novinara sa kojima redovno sarađujem, a ne sa klupskog faksa na redakcije. Naravno da je u pitanju šala, pošto interne šaljive SMS-ove šaljem sve četiri i po godine koliko sam portparol. Pričao sam sa ljudima iz Partizana, rekli su mi da se niko ne ljuti.", rekao je Savić.

"Spremio sam danas i poklon za Granta, sve u duhu sporta, čiji je šala neizostavni deo. Pojedine kolege nažalost nisu to shvatile, insistirajući na nečemu što apsolutno nije bila moja namera. Smatram da novinari pisanih medija treba da imaju svoj pečat, a ne da budu puki izveštači", rekao je Savić, koji je i dugogodišnji novinar dnevnika Sport.

Utakmica Rad - Partizan počinje u 16.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track