SRBIN SEDEO NA KLUPI:  Istražuje se namešten meč Levante - Saragosa

Skandal potresa Španiju

SRBIN SEDEO NA KLUPI: Istražuje se namešten meč Levante - Saragosa

Fudbal -
Meč je igran pre tri godine kada je u timu Saragose bio Ivan Obradović

Vodeći španski mediji bruje o utakmici od pre tri godine između Levantea i Saragose, koja je pod istragom zbog sumnje da je nameštena, a na klupi Saragose tada je sedeo i Ivan Obradović.

Saragosa je u maju 2011. godine, u poslednjem kolu pobedila u gostima sa 2:1, a više od 20 igrača - učesnika tog meča pozvano je na razgovor u Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala Španije.

Postoji osnovana sumnja da je utakmica nameštena, kako bi Saragosa došla do neophodnih bodova za opstanak u Primeri, što je i uspela pošto je sezonu završila sa 45 bodova na 13. poziciji, mesto iznad Levantea, dok se u Segundu preselio Deportivo. Takođe, bio je veliki broj uplate u kladionicama na pobedu Saragose pre i za vreme meča.Razgovor u Odeljenju za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala zakazan je za 3. oktobar, a imena fudbalera drže se u tajnosti.

Dres Saragose nosili su Leo Franko, Diogo, Jarošik, Vols, Poncio, Lafita, Ander Erera, Gabi, Butar i Uče, a sa klupe ih je predvodio Havijer Agire. Među rezervama bio je i nekadašnji levi bek Partizana, a sada Mehelena Ivan Obradović. Za Levante tada igrali Munua, Havi Venta, Roda, Baljesteros, Kera, Paljardo, Tores, Montero Munjoz, Ruben i Stuani, dok je trener bio Pedro Rostolj.

Što se tiče kalkulacije uoči tog poslednjeg kola, Saragosa je imala 42 boda, Deportivo i Hetafe po 43, a Osasuna, Sosijedad i Majorka po 44. Munua je najpre dobro čuvao mrežu Levantea, da bi Gabi doveo Saragosu u vođstvo u 39. minutu, isti igrač povisio je i na 2:0 u 73, dok je Stuani ublažio poraz Levantea 10 minuta pre kraja. Kako su Hetafe i Sosijedad remizirali, Deportivo je porazom od Valensije sa 0:2 ostao na 43 boda i ispao u Segundu.

http://www.youtube.com/watch?v=3EJ5S6LtIbA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track