A KADA ĆE, NE ZNA SE: Partizan i OFK Beograd ne igraju ni u subotu
Foto: Fonet

Traži se prvi slobodan termin

A KADA ĆE, NE ZNA SE: Partizan i OFK Beograd ne igraju ni u subotu

Fudbal -
Duel crno-belih i "romantičara", prema Bulatovićevim rečima, biće odigran u prvom sledećem mogućem terminu

BEOGRAD - Direktor fudbalske Superlige Srbije Vladimir Bulatović rekao je da se meč Partizan - OFK Beograd ipak neće igrati sutra i definitivno potvrdio da će ostali dueli sedmog kola zbog Parade ponosa biti na programu u ponedeljak.

Duel crno-belih i "romantičara", prema Bulatovićevim rečima, biće odigran u prvom sledećem mogućem terminu.

Bulatović je juče najavio pomeranje utakmica, uz izuzetak pomenutog duela jer Partizan sledećeg četvrtka gostuje grčkom Asterasu u drugom kolu Lige Evrope. Iako su čelnici Zajednice predložili da se meč Partizan - OFK Beograd igra u subotu na stadionu Obilića na Vračaru, iz bezbednosnih razloga to nije bilo moguće.

"Zajednica se trudila da u interesu srpskog fudbala izađe u susret Partizanu. Tražimo najoptimalnije rešenje. Nije korektno što je trener Partizana Marko Nikolić izjavio da je cela situacija neprofesionalna i neozbiljna. Nikolić je taj sa kojim smo komunicirali. Nismo mogli da utičemo ni na šta, ovo je vanredna situacija. Procenu bezbednosti radi policija, a ne mi. Hteli smo da zaštitimo Partizan od dodatnih napora i utakmica koje bi ih remetili u evropskom takmičenju", rekao je Bulatović.

On je dodao da ova pomeranja u kalendaru ne utiču na regularnost i integritet takmičenja i naveo da bi Zajednica postupila na isti način da je bilo koji drugi klub u pitanju.

Parada ponosa održaće se u nedelju u Beogradu.

Parovi sedmog kola Superlige:

Spartak - Radnički Niš, Napredak - Vojvodina, Novi Pazar - Jagodina, Borac - Crvena zvezda, Voždovac - Mladost, Partizan - OFK Beograd, Donji Srem - Radnički Kragujevac i Rad - Čukarički.

Treneri Partizana i OFK Beograda nemaju poseban komentarTrener Partizana Marko Nikolić rekao je da "nema poseban komentar" kada se radi o takvoj odluci Zajednice.

"Ljudi zaduženi za takmičenje su doneli takvu odluku. Razumem i njihovu poziciju u odnosu događaje zbog kojih se sve ovo dešava. Bili su veoma korektni prema Partizanu, pre svega direktora Vladimira Bulatovića", rekao je Nikolić. Prema njegovim rečima, crno-beli će se prilagoditi situaciji. "Bilo je bolje da smo to znali pre utakmice u Kupu, drugačije bismo podelili minute igračima, ali bolje i sada, nego da odluka nije donesena uopšte. Ne znam da li će to štetiti ili koristiti Partizanu, vreme će pokazati", kazao je Nikolić.

Trener OFK-a Dejan Đurđević istakao je da je svaki njegov komentar "suvišan" i da bi više voleo da je utakmice zakazana za subotu. "Bio sam spreman na obe opcije, i da igramo i da ne igramo. Okolnosti su takve da više sile, političke, utiču na nas. Voleo bih da se igra sutra, ali ako su nadležne institucije rekle da ne može, ja to moram da poštujem", rekao je Đurđević.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track