EL KLASIKO U DONJOJ JAJNI: Kraljevi pocepali jorgan na četiri dela!
Foto: A. Davinić

Španija ima derbi El klasiko, a Srbija Le klasično Reala i Atletika

EL KLASIKO U DONJOJ JAJNI: Kraljevi pocepali jorgan na četiri dela!

Fudbal -
U derbi utakmici visokog rizika za najniži rang fudbalskog takmičenja u seoskom derbiju fudbaleri Reala pobedili Atletiko sa 4:1

LESKOVAC - Orilo se juče iz više stotina grla, mladih i starih, na stadionu FK Reala u Donjoj Jajni u seoskom derbiju kola između Reala i Atletika koju su "kraljevi" dobili sa 4:1. Kao nikad do sada na fudbalski terenima leskovačkog kraja nikada nije bilo toliko "sedme sile". Naime, sa derbija je izveštavalo desetak novinarskih ekipa.Fudbalska groznica koja je uz nekoliko susednih sela zhavatila i sam Leskovca juče je dostigla vrhunac kada su, kako kaže za Kurir Aleksandar Petrović, predsednik Reala, njegovi fudbaleri posle neprospavane noći, još uz pesmu prvih petlova, došli ispred seosku prodavnice."Svi odreda su mi poručili: Predsedniče daj da icepimo jorgan na tri-četiri dela, pa da se mirno naspavamo", kaže Petrović i podseća na bogatu fudbalsku istoriju kluba koji vodi. O velikom seoskom navijačkom prepucavanju "kraljevskog kluba" i "jorgandžija" govori i kapiten Reala Dalibor Stevanović koji očekuje sigurnu pobedu svog kluba."Ja sam jorgandžija i normalno je što sam na čelu Atletika jorgandšijskog fudbalskog kluba, kaže predsednik kluba Boban Cvetković, vlasnik jorgandžijske radnje u Donjoj Jajni i dodaje: "Posle nesporazuma sa nekima iz Reala odlučio sam sa par drugara da formiram Atletiko. Postojimo 60 dana i već smo postali fudbalski 'strah i trepet'. Žao mi je što moram bivše moje da icepim sa tri-četiri razlike", kaže predsednik Cvetković, dok kapiten njegove ekipe Saša Ristić, napominje da su potpuno spremni za pobedu.Srpski Le klasično između Reala i Atletika iz Donje Jajne obezbeđivalo je desetak policajaca. Međutim niko od oko hiljadu prisutnih gledalaca na utakmici nije očekivao ispade i tuču, mada je mnogo mirisalo.Utakmica je počela zjedničkom humanom parolom da se pomogne teško obolelom mladiću Stefanu. A nakon sudijinog zvižduka krenulo se oštro uz izuzetno sočna dobacivanja i po koju provokativnu psovku:

"Aj dikse (ustani), ništa ti neje (nije), Cobe, koje (šta) si se zaleteo ko vol u kupus! Rgni (udari) ga pa ga cepni po cvolike i kočice..."

"Pedeset godina sam navijala za Real, sad sam došla da gledam unuke Miloša Stankovića i Marka Avdibašića koji igraju za Atletiko. Žao mi je što izgubiše, ali baka će ih nagraditi domaćim kolačima". kaže Negica Nikolić.Već u dvadesetom minutu dosuđeni penal ''jorgandžije'' su promašile, a samo minut kasnije ''kraljevima'' je poništen gol iz sumnjivog ofsajda. Onda lep gol i vođstvo Reala, da bi samo pet minuta pred kraja prvog dela Atletiko izjednačio.Drugo poluvreme je počeo dominacijom ''kraljeva'' ali su ''jorgandžije'' znale da uzvrate, a Real je postigao još tri gola. Slavlje, veselje i povici: Cepaj Bato, cepaj jorgan, cepaj!Derbi je opravdao očekivanja ocene su i jedne i druge ekipe, ali i prisutnih ljubitelja fudbala. Utakmica za pamćenje, hvala ''Kuriru'' koji je obavestio svet za našu specifičnost kaže Aleksandar Petrović iz Reala, najavljujući iznenađenje za prolećni derbi.(A. Davinić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track