OČAJ I BEDA: Fudbaleri Asterasa razbili Partizan na Peloponezu
Foto: Printskrin

Poraz crno-belih u Grčkoj

OČAJ I BEDA: Fudbaleri Asterasa razbili Partizan na Peloponezu

Fudbal -
Fudbaleri Partizana poraženi su od grčkog Asterasa rezultatom 2:0 u 2. kolu Grupe C Lige Evrope

TRIPOLIS - Fudbaleri Partizana poraženi su od grčkog Asterasa rezultatom 2:0 u 2. kolu Grupe C Lige Evrope. Partizan je razočarao na gostovanju u Grčkoj pošto nijednog trenutka nije uspeo da parira domaćinu. Asteras je bio mnogo bolji tim tokom celog meča i zasluženo je stigao do prve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope.Crno-beli su bili bezidejni i bezopasni, a to najbolje potvrđuje činjenica da je ekipa trenera Marka Nikolića za svih minuta uputila samo dva udarca u okvir gola.Igrači Partizana nisu bili ništa bolji ni u defanzivi, gde su konstantno grešili. Grci su maksimalno iskoristili kikseve crno-belih i sa dva gola stižu do velike pobede.Domaći tim je stigao do vođstva u 22. minutu, posle velike greške golmana Lukača. Strelac je bio kapiten Asterasa, Španac Fernando Usero. On je dva puta šutirao - golman Lukač je loše intarvenisao posle prvog pokušaja, pošto je samo kratko odbio loptu, a Španac pored trojice defanzivaca Partizana iz drugog pokušaja trese mrežu.Defanzivci Partizana su bili nemi posmatrači i kod drugog pogotka. Asteras je ofanzivu na startu drugog poluvremena krunisao u 52. minutu, kada je Ljui centrirao sa desne strane, a usamljeni Para na drugoj stativi lako matira Lukača za 2:0. U drugoj utakmici Grupe C, u Londonu, Totenhem i Bešiktaš su remizirali rezultatom 1:1.To znači da je Asteras sada lider Grupe C sa četiri osvojena boda, Bešiktaš i Totenhem imaju po dva boda, dok je Partizan poslednji sa jednim osvojenim bodom.Partizan je u prvom kolu, u Beogradu, remizirao sa Totenhemom 0:0, dok je meč između Bešiktaša i Asterasa završen rezultatom 1:1.Partizan u narednom meču Lige Evrope 23. oktobra dočekuje Bešiktaš.

Sastavi:Asteras: Košicki, Pantelijadis, Sankare, Ljui, Gojan, Usero, Role, Zisopulos, Maca, Para (Barales), Janotas (Kitoko).Partizan: Lukač, Vulićević, Volkov, Stanković, Ćirković, B. Ilić, S. Ilić (Kojić), Grbić (Ninković), A. Živković (Fofana), Pantić, Marković, Lazović.TOK MEČA22:55 - Kraj utakmiceFudbaleri Partizana poraženi su od Asterasa u 2. kolu Grupe C Lige Evrope. U okviru iste grupe Totenhem i Bešiktaš su u Londonu igrali nerešeno - 1:1. Turci su u 89. minutu izjednačil golom sa penala, a strelac je bio Demba Ba.

22:52 (90. +1) - Lazović pokušava sa 25 metara Danko Lazović šutira iz daljine, ali golman Košicki brani.22:50 (89.) - Javna opomena i za NinkovićaI rezervista Partizana dobija žuti karton u završnici meča.22:36 (75.) - Nove prilike za GrkeCrno-beli ne mogu da se oslobode pritiska. Domaći tim je u dva minuta dva puta zapretio, ali je golman Lukač bio na mestu. Oba puta je sa distance šutirao Ljui.

22:30 (69.) - Poništen gol AsterasaMreža Partizana se zatresla i po treći put na utakmici, ali je pogodak Baralesa poništen zbog ofsajda.22:24 (63.) - Pokušaj Vulićevića, Košicki braniFudbaleri Partizana konačno imaju priliku. Šutirao je Vulićević, ali golman Košicki interveniše i izbacuje loptu u korner.22:22 (61.) - Žuti karton i za VulićevićaDefanzivac Partizana dobija žuti karton zbog povlačenja protivničkog igrača.22:13 (52.) - Gooooool, Asteras vodi 2:0!Nova očajna reakcija odbrane Partizana i novi gol Asterasa. Ljui je centrirao sa desne strane, a Para na drugoj stativi rutinski matira Lukača. Defanzivci crno-belih su samo pogledom ispratili loptu.

22:11 (50.) - Lazović dobija žuti kartonDanko Lazović je dobio žuti karton jer je pokušao da izblokira golmana Košickog koji je ispucavao loptu.22:09 (48.) - Ponovo brani LukačPosle novog kiksa odbrane Partizana Asteras ima veliku priliku. Stanković se spetljao na petercu i ne uspeva da izbaci loptu, ali Lukač uspeva da odbrani šut Janotasa.22:07 (46.) - Počelo je drugo poluvremeTrener Partizana Marko Nikolić izvršio je jednu izmenu, pa će u nastavku, umesto Živkovića, igrati Fofana.21:55 - Totenhem vodi protiv BešiktašaTotenhem u Londonu, na poluvremenu, vodi protiv Bešiktaša sa 1:0. Strelac gola bio je Heri Kin u 27. minutu.

21:50 - Kraj prvog poluvremenaFudbaleri Partizana na poluvremenu gube od Asterasa sa 1:0. Crno-beli su bili očajni u prvih 45 minuta i nisu uputili nijedan udarac u okvir gola. S druge strane, Grci su poveli u 22. minutu posle slabe intervencije golmana Lukača, a u nastavku mečaimali još jednu veliku priliku. Međutim, tada je golman Partizana sjajno intervenisao i spasao siguran pogodak. 21:44 (40.) - Role pokušava iz daljineUspavanku na stadionu "Teodoros Kolokotronis" prekida Role. On je pokušao da iznenadi Lukača udarcem iz daljine, ali golman Partizana ovog puta hvata loptu bez problema.21.29 (25.) - Grci ne koriste novi kiks odbrane PartizanaVulićević je napravio neverovatan kiks. Promašio je celu loptu pa je Maca izašao sam ispred Lukača koji je sjajnom intervencijom sprečio novi pogodak.21:26 (22.) - Gooooool, Asteras vodi - 1:0!Strelac je kapiten Asterasa, Španac Fernando Usero. On je dva puta šutirao - golman Lukač je loše intarvenisao posle prvog pokušaja Usera, pošto je samo kratko odbio loptu, a Španac pored trojice defanzivaca Partizana iz drugog pokušaja trese mrežu.

21.20 (16.) - Asteras prvi pretiU nastavku akcije, posle slobodnog udarca, Para šutira glavom pored gola. Prva ozbiljnija pretnja po gol Partizana.21:19 (15.) - Prvi žuti kartonBranko Ilić dobija prvi žuti karton na utakmici i to posle prekršaja nad Janotasom.21:10 (6.) - Siguran i LukačPosle nesmotrenog prekršaja Volkova Grci dobijaju opasan slobodan udarac, ali Lukač bez problema hvata loptu.21:07 (3.) - Prva intervencija golmana KošickogŽivković je ubacio loptu u kazneni prostor Asterasa, ali golman domaćih sigurno hvata loptu na samoj gol liniji.21:06 (2.) - Velika podrška GrobaraFudbaleri Partizana imaju podršku nekoliko stotina navijača, koji od prvog minuta pružaju podršku svojim ljubimcima.

21:05 (1.) - Počela je utakmicaGlavni sudija Holanđanin Deni Makelie dao je znak za početak meča na stadionu "Teodoros Kolokotronis". Prvi udarac izveli su fudbaleri Partizana

20:57 - Osmi meč Asterasa u EvropiFudbaleri Asterasa protiv Partizana igraju osmi meč u Evropi ove sezone. Asteras je jedan od četiri kluba koji su došli do grupne faze Lige Evrope iz drugog kola kvalifikacija. Pored Grka to je pošlo za rukom Krasnodaru, Rijeci i Dinamu iz Minska.20:46 - Fudbaler Partizana na terenu

20:40 - Holanđanin deli pravdu Glavni sudija meča je Holanđanin Deni Makelie, a pomagaće mu zemljaci Patrik Langkamp i Mario Diks, dok je četvrti arbitar Bas van Dongen.20:31 - Kapiten zna kako protiv GrkaPartizan je 2004. u grupnoj fazi UEFA kupa deklasirao Egaleo sa 4:0 uz dva gola Saše Ilića koji I večeras predvodi crno-bele. To je ujedno i jedini duel crno-belih sa grčkim klubovima.20:23 - Navijači PAOK-a oteli zastavuNa društvenim mrežama osvanula je fotografija navijača PAOK-a koji su uoči večerašnje utakmice oteli zastavu pristalacama Asterasa uz komentar: "Srećno i Partizanu".

20:17 - Grobari su već na stadionu

20:05 - Startna postava PartizanaPartizan će utakmicu u Grčkoj početi u sastavu: Lukač, Vulićević, Volkov, Stanković, Ćirković, B. Ilić, S. Ilić, Grbić, A. Živković, Pantić, Marković, Lazović.

19:57 - Crno-beli prvi put u Grčkoj

Partizan je u 59 godina dugoj istoriji evropskih takmičenja posetio 42 različite države, ali nikada ranije nije gostovao u Grčkoj.19:45 - Grbić najavljuje pobedu PartizanaFudbaler Partizana Petar Grbić veruje da je konačno došlo vreme da klub iz Humske upiše pobedu i na gostovanju."Oni su ozbiljan tim, koji možda nema toliko zvučno ime, ali daleko od toga da su za potcenjivanje. Rival će nas sigurno napasti, što nama ostavlja mogućnost da iskoristimo našu brzinu, a valjda je došlo vreme da ostvarimo prvu pobedu u gostima", rekao je Grbić.19:32 - Navijači Partizana čekaju početak utakmice

19:25 - Dobra forma obe ekipeFudbaleri Asterasa iza sebe imaju dve pobede, jednu u prvenstvu Grčke i jednu u Kupu, dok Partizan ove sezone još uvek ne zna za poraz. Crno-beli su u Superligi upisali svih šest pobeda, a bili su uspešni i u Kupu.19:16 - Dolaze i navijači PAOK-aFudbaleri Partizana na stadionu u Tripolisu imaće podršku nekoliko stotina Grobara, a svoj dolazak su najavili i navijači solunskog PAOK-a, pošto su ta dva kluba u bratskim odnosima.19:11 - Grci strahuju od GrobaraGrčka policija rigorozno je kontrolisala navijače Partizana koji su se uputili u Tripolis na meč drugog kola grupe C Lige Evrope.19:05 - Još dva sata do početka utakmiceFudbaleri Partizana od 21.05h igraju protiv grčkog Asterasa. Pred duel 2. kola Grupe C Lige Evrope trener crno-belih Marko Nikolić istakao je da njegova ekipa želi samo pobedu."Asteras nije naivna ekipa, štaviše u pitanju je odličan tim i moramo maksimalno oprezno da uđemo u ovaj duel. Partizan je tim koji pre početka meča uvek ide na pobedu i nikada se ne zadovoljava nečim manjim od toga, ali kad se meč završi i kad se utisci slegnu, onda možemo da pričamo da li smo zadovoljni eventualnim remijem ili ne. Do tada, o tome ne razmišljamo", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track