Radomir Antić: Ne sumnjajte u Subotića!
Foto: Dado Djilas

Brani defanzivca Dortmunda

Radomir Antić: Ne sumnjajte u Subotića!

Fudbal -
Bivši selektor tvrdi da Srbija sebi ne sme da dopusti luksuz da izgubi pouzdanog fudbalera

Neven Subotić je momak čija je sportska kultura iznad našeg mentaliteta i ne treba sumnjati u to koliko voli Srbiju, rekao je za Kurir bivši fudbalski selektor „orlova“ Radomir Antić.

Zna ga u dušu... Radomir Antić
Zna ga u dušu... Radomir Antić

Upravo je popularni Antara najzaslužniji što je Neven Subotić krajem 2008. godine prelomio i, umesto Nemačke i Amerike, izabrao da igra za Srbiju.- Zaista ne znam detalje o onome što se dešavalo s Nevenom i reprezentacijom. Znam samo da je Subotić kvalitetan čovek i pravi profesionalac. Potrebno je više strpljenja za takvog momka jer Srbija na terenu, posebno u odbrani, nema čoveka koji ima jak karakter, sigurnost i autoritet - rekao je Radomir Antić, a potom dodao:- Kad sam pričao s Klopom o Nevenu pre šest godina, Jirgen mi je rekao jednu vrlo važnu stvar. Subotić može da pogreši, ali već u sledećoj akciji to ne utiče na njega. Malo je takvih modernih defanzivaca na svetu. Ne smemo sebi dozvoliti da ga izgubimo.Atmosfera u nacionalnom fudbalskom timu Srbije pred važne utakmice s Jermenijom i Albanijom nije najbolja.- Mnogo me boli kad vidim šta se sve dešava u srpskom fudbalu, koji je stalno pod nekom sumnjom. U 21. veku pričaju o prskalicama, a ne o suštini problema. Reprezentacija je u moje vreme imala punu Marakanu, na treningu više od 5.000 ljudi, a toliko je sveta došlo na meč protiv Francuske. Sramota je što se neke stvari već godinama predstavljaju onako kako ne treba. Mi smo išli u narod, bili s ljudima u fabrikama, na ulici... Taman smo vratili kult reprezentaciji, a onda je neko sve porušio - ostao je nedorečen Antić.

Dikov izborČEMU TAJ „HAJAT“?Radomir Antić ima mnogo toga da zameri Tomislavu Karadžiću i Diku Advokatu:- Meni kao čoveku smeta što konferencije ne držimo u našoj Kući fudbala, već u „Hajatu“. Ne znam koji je razlog da ekipa bude u hotelu? Psihologija je izuzetno važna, kao i dupla komunikacija. Sećam se kad me je tadašnji kapiten Dejan Stanković pitao dokle smeju da ostanu u gradu. Rekao sam mu da on to zna bolje od mene. I problema nije bilo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track