OTKRIVEN DATUM NOMINACIJA: Da li neko može da oduzme prestižnu nagradu Ronaldu?
Foto: Reuters

Portugalac prvi favorit

OTKRIVEN DATUM NOMINACIJA: Da li neko može da oduzme prestižnu nagradu Ronaldu?

Fudbal -
Iako još ni širi spisak nije objavljen, jasno je koga fudbalska javnost očekuje sa priznanjem u rukama

28. oktobar je datum kada ćemo saznati koji su sve fudbaleri u trci za najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala - Zlatnu loptu.

Kao i prethodnih godina, na prvom spisku koji se objavljuje najavljenog datuma naći će se 23 fudbalera, za koje FIFA smatra da su pokazali najviše u tekućoj godini. Naravno, na listi očekujemo Ronalda i Mesija, zatim Anhela Di Mariju kao i brojne članove reprezentacija Nemačke i Argentine, koje su stigle do finala ovogodišnjeg Mundijala u Brazilu.

Prvi favorit za osvajanje ove nagrade je ponovo Ronaldo koji je osvojio Ligu šampiona sa Realom i postavio niz individualnih rekorda, ali je sa druge strane bio gotovo nezapažen na Mundijalu. Njegov glavni rival, Leo Mesi, za razliku od prethodnih nekoliko sezona nije osvojio ništa, ali je sa Argentinom igrao finale Mundijala, a kao favorit iz senke mogao bi da "iskoči" Anhel Di Marija, koji je kao i Ronaldo, osvojio Ligu šampiona sa Madriđanima, zatim stigao sa Argentinom do finala Mundijala (pretrpeo povredu u četvrtfinalu), a zatim prešao u Junajted u kojem je potvrdio da je među najboljim fudbalerima današnjice. Tu su još i članovi zlatne generacije Nemačke, Tomas Miler, Toni Kros i Filip Lam koji su blistali na Mundijalu, pa i Džejms Rodrigez koji je bio najbolji strelac istog. Glavna ceremonija dodele biće obavljena 12. januara 2015. godine, kada će se od 3 kandidata sa užeg spiska odabrati pobednik.

Podsećamo, Ronaldo je za sada osvojio dve Zlatne lopte, dok ih Mesi ima čak četiri, a od fudbalera koji još uvek aktivno igraju fudbal, ovo priznanje osvojili su jedino još brazilski majstori - Kaka i Ronaldinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track