LOŠ DAN ZA FAVORITE: Albancima bod protiv Danske, Poljska srušila svetskog šampiona
Foto: Reuters

Nemačka pala u Varšavi

LOŠ DAN ZA FAVORITE: Albancima bod protiv Danske, Poljska srušila svetskog šampiona

Fudbal -
Veliko iznenađenje napravila je selekcija Poljske koja je u meču D grupe u Varšavi savladala svetske šampione Nemce sa 2:0

ELBASAN - Fudbaleri Poljske pobedili su danas na svom terenu svetskog prvaka Nemačku sa 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ovo je Poljskoj prva pobeda nad Nemačkom u istoriji. Ona je sada prva u Grupi D sa šest bodova. Poljska je povela u 51. minutu, kada je Arkadijuš Milik glavom postigao gol. Nemačka je ređala prilike, ali nije uspela da savlada golmana Vojćeha Ščesnija. Konačan rezultat postignut je u 88. minutu, kada je Sebastijan Mila sjajno reagovao i iz prvog kontakta savladao Manuela Nojera. U drugom meču Grupe D, Irska je pobedila Gibraltar sa 7:0, što joj je bila druga pobeda, nakon trijumfa od 2:1 nad Gruzijom.

U Grupi I, u kojoj se nalazi i Srbija, Albanija je kod kuće odigrala 1:1 sa Danskom. Albanci su u prvom kolu napravili veliko iznenađenje pošto su u gostima pobedili Portugal 1:0. Večeras su poveli u 38. minutu šutem iz daljine Ermira Lenjanija. Danska je posle toga imala inicijativu, a konačno je izjednačila u 81. minutu preko Lasea Vibea. Albanija sada ima četiri boda posle dva kola, a u utorak dolazi u goste Srbiji, koja je ranije danas igrala 1:1 sa Jermenijom u gostima. Danska takođe ima četiri boda posle dva kola, pošto je u prvom kod kuće pobedila Jermeniju sa 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track