MARTIN JOL: Malo je falilo da dovedem Bejla 20 puta jeftinije nego što je prodat
Foto: AP

Nije uvek bio na ceni

MARTIN JOL: Malo je falilo da dovedem Bejla 20 puta jeftinije nego što je prodat

Fudbal -
Najskuplji fudbaler sveta imao je težak period karijere u kojem ga nisu previše cenili

Geret Bejl je leta 2013. godine postao najskuplji fudbaler sveta kada je za 100 miliona evra prešao iz Totenhema u madridski Real.

Velšanin je tokom čitave karijere vredno trenirao i to se isplatilo, ali on nije uvek bio na ceni kada je Totenhemova procena u pitanju. Bejl je u Totenhem došao iz Sautemptona za mnogo manji novac nego što je prodat Realu, ali je malo nedostajalo da "Pevci" naprave grešku i prodaju ga za svega 5 miliona funti.

To je otkrio Martin Jol, koji ga je tada umalo doveo u Hamburg koji je vodio u to vreme.

"U Totenhemu je igrao levog beka u tom trenutku, nije baš briljirao ali je bio drugačiji od drugih. Odmah sam prepoznao njegov potencijal koji mnogi nisu videli, pa su tako nudili Bejla meni, kako bih ga doveo u Hambrug. Morali smo da damo mnogo novca u tom trenutku za nas, oko 6 miliona evra, i onda nismo uspeli da ga kupimo. Upitao sam Danijela Levija iz Totenhema da li može da dođe na pozajmicu, ali sm odbijen. Tako da da, mogli smo da dovedemo Bejla za 6 miliona evra, jer tada nije mogao da se izbori za mesto u timu Totenhema, pa su ga nudili mnogim klubovima", rekao je Jol.

Kasnije je Bejl od strane Rednapa prebačen na levo krilo gde je "eksplodirao", a ostalo je istorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track