MEGASENZACIJA: Srbija savladala Španiju u Kadizu i plasirala se na Evropsko prvenstvo U21

Pao dvostruki evropski prvak

MEGASENZACIJA: Srbija savladala Španiju u Kadizu i plasirala se na Evropsko prvenstvo U21

Fudbal -
Mladi fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj pošto su u Kadizu savladali Španiju sa 2:1 u revanš meču baraža

KADIZ - Mladi fudbaleri Srbije, igrači rođeni 1. januara 1992. godine i mlađi, plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj pošto su u Kadizu savladali Španiju sa 1:0 u revanš meču baraža.U prvoj utakmici u Jagodini nije bilo golova, kada su mladi fudbaleri Srbije tokom cele utakmice uspešno parirali dvostrukom uzastopnom evropskom prvaku.Orlići su poveli u 31. minutu autogolom Gaje i taj rezultat je bio aktuelan do samog kraja utakmice. Španija je izjednačila u drugom minutu sudijske nadoknade vremana preko Ramireza, ali je Kostić samo minut kasnije doneo trijumf Srbiji.

Izabranici selektora Radovana Ćurčića ostvarili su podvig, a do uspeha protiv aktuelnog evropskog prvaka došli su potpuno zasluženo. Igrali su hrabro, organizovano i veoma motivisano, pa su umeli da odole pritisku favorizovanog, veoma kvalitetnog rivala.

Granitna odbrana srpskog tima, na čelu sa golmanom Dmitrovićem, odradila je posao gotovo savršeno.

Orlići su u Kadizu biti oslabljeni neigranjem kapitena Marka Petkovića i Aleksandra Pantića, ali su na kraju ipak stigli do senzacionalne pobede. To je bio prvi poraz mlade selekcije Španije u poslednjih pet godina.Orlići su plasmanom na Evropsko prvenstvo dobili priliku i da se plasiraju na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.Španija: Kepa, Mankiljo, Serhi Gpmes, Muniesa (Tores 69), Gaja, Saul Nigues, Serhi Roberto, Isko, Muniain (Ramirez 55), El Hadadi, Delofeu (Sarabia 62).Srbija: Dmitrović, Stojković (Filipović 64), Veljković, Ćirković, Petrović, Kovacević, Radoja (Mijailović 85), Čausić, Kostić, Srnić, Pešić (Čavrić 71).TOK MEČA19:52 - Kraj utakmice!19:49 (90. +3) - Gooooool, Srbija vodi 2:1!Samo minut posle izjednačujućeg pogotka Španije Filip Kostić donosi trijumf Srbiji i overava plasman Orlića na Evropsko prvenstvo. On je preciznim udarcem, na maestralan način, završio kontru Srbije.

19:48 (90. +2) - Gooooool, Španija stiže do izjednačenja - 1:1!Ramirez u zaustavnom vremenu postiže gol kojim Španija stiže do izjednačenja u Kadizu. Međutim, domaćoj selekciji je potreban još jedan gol kako bi se plasirala na Evropsko prvenstvo.

19:34 (78.) - Dmitrović ponovo braniGolman Srbije dobija još jedan duel sa napadačima Španije. Saul Nigues je šutirao glavom, ali je Dmitrović ponovo na pravom mestu.19:33 (77.) - Odlična intervencija DmitrovićaIsko je šutirao, a golman Dmitrović sjajnom paradom izbija loptu u korner.19:31 (75.) - Ramirez ponovo pretiRezervista Ramirez je imao još jednu veliku priliku, ali loše zahvata loptu i iz voleja šutita visoko iznad gola.19:28 (72.) - Požuteo i VeljkovićVeljković je četvrti igrač u timu Srbije koji je opomenut u Kadizu. 19:21 (65.) - Španci pogađaju okvir golaFurija napada od početka drugog poluvremena, a najbliža izjednačenju bila je posle udarca rezerviste Ramireza, koji pogađa okvir gola. On se odlično oslobodio svog čuvara i gađa suprotni ugao, ali lopta završava na stativi.19:09 (53.) - Žuti karton i za StojkovićaStojković oštrim prekršajem seče kontru Španaca i posle faula nad Muniainom dobija žuti karton, uz upozorenje glavnog sudije Nemca Feliksa Zvajera.19:07 (51.) - Prva opomena i za ŠpanceMuniain je prvi igrač u domaćoj selekciji koji je dobio žuti karton.19:02 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljen je meč u Kadizu. Orlovi u poslednjih 45 minuta ulaze sa rezultatom koji ih vodi na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.II poluvreme18:46 - Završeno je prvo poluvremeŠpanija je u završnici prvog poluvremena imala inicijativu, ali nije uspela da izjednači. Furija je imala nekoliko poluprilika, ali je odbrana Srbije bila sigurna.18:30 (31.) - Gooooool, Srbija vodi 1:0!

Srbija vodi u Kadizu autogolom Gaje. Posle brzog kontranapada s leve strane centrirao je Pešić, a Gaja nespretno interveniše i šalje lopu u sopstvenu mrežu.

18:20 (21.) - I Srnić dobija žuti kartonNovi oštar prekršaj i novi žuti karton za goste. Ovog puta je Srnić faulirao Muniaina.18:19 (20.) - Prvi žuti kartonKapiten Srbije Čaušić dobija žuti karton posle oštrog prekršaja nad Delofeuom, koji se poigrao sa odbranom Orlića.18:12 (13.) - Prva prilika za ŠpanijuIsko je imao dobru priliku. On se izborio za prostor za udarac na levoj strani kaznenog prostora, ali je izblokiran i lopta odlazi iznad prečke. Posle kornera odbrana Srbije rutinski otklanja opasnost.18:00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je meč u Kadizu između selekcija Španije i Srbije. Početak utakmice pobeležilo je sramno ponašanje domaćih navijača, koji su zviždali nacionalnoj himni Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track