(VIDEO) KOMENTATOR RTS STRAJNIĆ: Nisam mogao da zaustavim čoveka koji je vređao Vučića
Foto: Printskrin

Neprijatna situacija

(VIDEO) KOMENTATOR RTS STRAJNIĆ: Nisam mogao da zaustavim čoveka koji je vređao Vučića

Fudbal -
Bili smo na krovu stadiona, odvojeni od publike. Nije skočio sa tribina. Bio je tu u restriktivnoj zoni. Nije novinar, nije snimatelj, nije tehničko osbolje. Ne znam kako se uopšte našao tu, rekao je novinar

Neposredno po prekidu fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije, koji su izazvali gostujući navijači s političkom porukom, još jedan incident viđen je u televizijskom prenosu Radio-televizije Srbije.

Na stadion je upao Igor Mikić iz Žarkova, član Srpske radikalne stranke i tokom direktnog prenosa opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom je prekinuo intervju voditelja Predraga Strajnića sa bivšim golmanom reprezentacije Ivicom Kraljem.

"To je sve bilo u par sekundi. Čovek se pojavio, ušao u studio usred žive emisije. Rekao što je rekao. Odreagovao sam, malo ga odgurnuo, on je izašao. Ne verujem zbog mene već zato što je svoje već ’odradio’. A mogao je da se okrene, da kaže ko zna šta sve još... Meni je bilo najvažnije da ne dođe do nekog prekida programa, da se ne pretvori u neki još veći skandal. Želeo sam da najzbezbolnije nastavim prenos. RTS je maksimalno profesionalno odradio svoj deo posla. Pa, ne možeš u sekundi da prekineš prenos! Niti ja mogu da se rvem sa ovim čovekom. Bili smo na krovu stadiona, odvojeni od publike. Nije skočio sa tribina. Bio je tu u restriktivnoj zoni. Nije novinar, nije snimatelj, nije tehničko osbolje. Ne znam kako se uopšte našao tu", rekao je Predrag Strajnić za Mozzart sport.

Na izjavu ministra Unutrašnjih poslova i potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da je ogorčen zbog izostanka reakcije RTS-a i novinarskih udruženja, Strajnić kaže.

"Žao mi je što sve dobija političku notu. Da je opsovao bilo koga drugog, bilo šta drugo, da je rekao nešto bezveze, ne bi se digla ovolika prašina. Ovako... Ne bih to komentarisao. Četiri ili pet puta smo se izvinili u toku prenosa. Posle i na Dnevniku. Ne bih sada ulazio u to. To su stvari koje se rešavaju na nekom drugom nivou".

http://www.youtube.com/watch?v=Vrxu-nqvx7w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track