DIK ADVOKAT: Reč je o evidentnoj provokaciji Albanaca koja zadire u osećanja srpskog naroda
Foto: Fonet

Zadovoljan ponašanjem svojih igrača

DIK ADVOKAT: Reč je o evidentnoj provokaciji Albanaca koja zadire u osećanja srpskog naroda

Fudbal -
Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru, naveo je holandski stručnjak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat oglasio se povodom nemilih scena na meču Srbija - Albanija koje su izazvali gosti što je dovelo do prekida u 41. minutu. Holandski stručnjak je svoje viđenje dao putem saopštenja na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

"Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Ostaje žal što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj", piše u saopštenju Dika Advokata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track