Dušan Tadić za Kurir: Presrećan sam, sve je kao u snu!
Foto: Twitter/SouthamptonFC

Fudbaler Sautemptona upisao se u istoriju Premijer lige

Dušan Tadić za Kurir: Presrećan sam, sve je kao u snu!

Fudbal -
Posle četiri asistencije u meču sa Sanderlendom Tadić kaže da mu imponuje što se našao u društvu najboljih „pakera“

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić u ekskluzivnom intervju za Kurir kaže da je presrećan zbog ulaska u istoriju Premijer lige nakon što je u subotu protiv Sanderlenda namestio četiri gola saigračima, kao i da se svi u klubu potajno nadaju velikom čudu na kraju sezone.Sa četiri asistencije krilo Sautemptona izjednačio je rekord Engleske, a njegov podvig uspela su da ostvare samo četvorica fudbalera. „Sveci“ su u subotu pregazili Sanderlend sa 8:0 i ostvarili najubedljiviju prvenstvenu pobedu u klupskoj istoriji. Tadić je protiv „crnih mačaka“ postigao jedan pogodak i namestio još četiri i sada je vodeći na listi najboljih „pakera“ Premijer lige ove sezone.- Biti u društvu s igračima poput Rejesa, Fabregasa, Bergkampa i Adebajora je fenomenalan osećaj, ali meni je najvažnije da ekipa pobeđuje. Znam da su četiri asistencije na jednom meču Premijer lige uspela da ostvare samo četiri igrača i presrećan sam zbog toga. Sve je kao u snu - kazao je Tadić za Kurir.„Sveci“ se posle osam kola nalaze na trećem mestu Premijer lige, pa se navijači već nadaju čudu i plasmanu u Ligu šampiona sledeće sezone, ali Tadić stoji čvrsto na nogama.- Potajno se svako od nas nada da možemo da završimo sezonu na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ali smo svesni da je izuzetno težak posao. Tek je prošla četvrtina prvenstva i ima još mnogo da se igra, a ovde je svaki meč kao finale Mundijala. Najvažnije je da među nama vlada dobra atmosfera, a rezultati će doći sami po sebi - objašnjava Srbin. Krilo „svetaca“ je još pre meča na Sent Meriju osvojio srca fanova „svetaca“, koji pevaju pesme u njegovu čast iako je odigrao samo 681 minut u crveno-belom dresu.- Sautempton je najlepši grad u Engleskoj i sve je super. Oduševljen sam. Imamo fenomenalne navijače koji 24 sata dnevno žive za klub i predivan je osećaj istrčati na prepune tribine Sent Merija - završio je Tadić.

KumanTADIĆ JE FANTASTIČAN!Posle fenomenalne partije pohvale su stigle i od menadžera „svetaca“ Ronalda Kumana, koji kaže da uživa gledajući Tadića na terenu.- Impresioniran sam Tadićem! On je fantastičan fudbaler, uvek se trudi da što više lopti podeli saigračima i prevashodno je orijentisan na tim. Ekipu uvek stavlja ispred ličnog uspeha, a to je najbolje pokazao protiv Sanderlenda. Na dobrom je putu da postane nabolje krilo Premijer lige - kazao je Ronald Kuman.

KomplimentiVOTSON: BOLJI OD LALANE!Bivši napadač Sautemptona Gordon Votson tvrdi da je Dušan Tadić uspešno zamenio najveću zvezdu „svetaca“ prošle sezone Adama Lalanu, ali najavljuje da će reprezentativac Srbije ubrzo prevazići Engleza.- Dušan Tadić je odličan lek za dušu navijača Sautemptona. Razboleli smo se zbog odlaska Lalane, ali je Tadić to zalečio i sad se osećamo bolje. Srbin je razlog zbog kojeg smo lakše podneli odlazak Adam, a ubeđen sam da će biti bolji igrač od njega - kazao je Votson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track