Đurić: Živković i Pantić odlaze ako ne nađemo sponzora

Predsednik Partizana o biserima crno-belih

Đurić: Živković i Pantić odlaze ako ne nađemo sponzora

Fudbal -
Trener Marko Nikolić posle pobede u 147. derbiju poručio predsedniku kluba da sačuva mlade igrače kako zna i ume

Predsednik Partizana Dragan Đurić poštuje stav trenera Marka Nikolića o neophodnosti zaustavljanja talasa odlazaka mladih fudbalera iz kluba, ali podseća da crno-beli jedini priliv novca u kasu imaju od transfera igrača.Dok se ne pronađe generalni sponzor, prodaja igrača ostaje neminovnost Partizana.Ekipa ostala na okupu- Politiku kluba diktira ekonomska situacija, a činjenice govore da godinu dana imamo isti tim, pojačan slovenačkim reprezentativcem Brankom Ilićem, i da poslednjih nekoliko godina nemamo generalnog sponzora. Voleo bih da mi neko pokaže jedan klub u Srbiji koji je sačuvao ekipu i usput izvršavao sve svoje obaveze prema igračima i državi - kaže Đurić za Kurir.Klinci su rudnik zlataPrioritet uprave Partizana u narednim danima biće pregovori s Danilom Pantićem o produženju ugovora, koji mu ističe u junu.- Trudićemo se da pronađemo sponzora i da samim tim zadržimo okosnicu tima za još dve naredne sezone. Pantić i Živković su naši prioriteti, a siguran sam da je to i u njihovom najboljem interesu ako žele da nastave normalan razvoj. Školu moramo da pojačamo, jer to je naš rudnik zlata, bez kojeg bismo teško opstali.Na poslednjoj utakmici sa Zvezdom čak sedmorica fudbalera na terenu potekla su iz omladinske škole Partizana, uključujući i Miloša Bosančića. Gol odluke delo je Nikole Drinčića, koji je jedan iz te grupe.- Imao sam problema sa saradnicima kad sam ovog leta insistirao da zadržimo Drinčića. Uspeli smo nekako u tome, ali to nije uvek lako.(D. P.)

Teška povredaKRAJ SEZONE ZA VULIĆEVIĆADesni bek Partizana Miroslav Vulićević završio je sezonu pošto mu je posle „večitog derbija“ ustanovljeno oštećenje prednjih ukrštenih ligamenata. Dijagnoza je postavljena nakon dva pregleda i snimanja magnetnom rezonancom, na VMA i na klinici u Novom Sadu, a još nije odlučeno kad će biti urađena operacija. Gotovo je izvesno da je ova sezona za Vulićevića okončana, rečeno nam je u Partizanu.

Izmiren porezPLATILI 450 MILIONA DINARAKašnjenja u isplatama obaveza prema igračima Đurić pravda redovnim izmirivanjem obaveza prema državi.- Za poslednje dve godine platili smo 450 miliona dinara poreza, ostalo je još da izmirimo 200 miliona iz reprograma koji nam je država omogućila i na tome smo joj zahvalni. Usput sve redovne obaveze plaćamo, tako da smo sada isplatili dve plate igračima i 33 miliona poreza, a nemamo banku kredita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track