Filip Kostić: Istina je, zvali su me Crnogorci
Foto: Fss-rs

Komšije Srbiji opet otimaju talentovanog igrača

Filip Kostić: Istina je, zvali su me Crnogorci

Fudbal -
Imam ponudu da igram za njih, još nisam odgovorio jer sam pod utiscima sa meča protiv Španije, poručio mladi fudbaler Štutgarta

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera Filip Kostić mogao bi u budućnosti da igra za Crnu Goru! Informacija da su susedi kontaktirali s vezistom „orlića“ pokrenula je alarm u našoj „kući fudbala“.- Tačno je, zvali su me iz Crne Gore. Imam ponudu da igram za njihovu seniorsku reprezentaciju. Čekam i da me Savez zove - priča Kostić za Kurir.Nametnulo se pitanje šta je odgovorio na ponudu iz komšijske države. Nismo dobili konkretan odgovor.- Još sam pod utiskom zbog plasmana na EP mladih reprezentacija. Koncentrisan sam samo na to takmičenje i klupske obaveze.Želeli smo da saznamo da li ima crnogorske korene...- Možda je neki tamo pradeda odande (smeh). Svi moji su Srbi, iz Kragujevca smo - zaključuje Filip Kostić.Iz FSS su odmah zvali Kostića.- Rekao nam je da je zadovoljan u reprezentaciji. Filip je u našim planovima za EP mladih, naravno, i seniorsku selekciju - rekao je Mitar Mrkela, zamenik direktora mlađih selekcija.Objašnjeno nam je i kako je došlo do toga da Crna Gora pozove Kostića.- Zvali su ga neki igrači. Mi s Crnogorcima imamo prilično dobru saradnju, ne verujem da bi oni to remetili. Inače, FIFA je dosta pooštrila pravila, pa sada promena državnog dresa ide veoma teško. Nije moguće tek tako promeniti reprezentaciju - zaključuje Mrkela.

Mitar Mrkela
Mitar Mrkela

Bod ŠtutgartuBOLESTAN ODUŠEVIO NEMCEProteklog vikenda Štutgart je osvojio bod protiv Leverkuzena (3:3). Poslednji gol na meču postigao je Harnik posle sjajne asistencije Kostića.- Trebalo je da počnem, ali veče pre utakmice dobio sam temperaturu, pa smo odlučili da ipak budem na klupi. Mogao sam i da postignem gol i dođem do još jedne asistencije, ali ni ovo nije loše - rekao je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track