VITAMINI: Jojićeve tablete dale koncentraciju igračima Borusije
Foto: Dado đilas

Fudbaler pomogao saigračima

VITAMINI: Jojićeve tablete dale koncentraciju igračima Borusije

Fudbal -
Dozvoljeni suplementi sadrže dve amino-kiseline, za oporavak mišića i za poboljšanje koncentracije, objašnjava lekar Aleksandar Urošević

Srpski fudbaler i igrač Borusije Dortmund Miloš Jojić nije bio u Kadizu kad je mlada reprezentacija na meču sa Španijom izborila plasman na Evropsko prvenstvo, ali je svojim saigračima pomogao donevši im o svom trošku specijalne tablete za povećanje koncentracije koje koriste u nemačkom klubu!Uz pomoć ovih suplemenata, kao i odličnom igrom i zajedništvom, srpski „orlići“ pokorili su Špance u drugom meču baraža za EP rezultatom 2:1, posle jagodinskih 0:0.Prema rečima lekara mlade reprezentacije Aleksandra Uroševića, reč je o dozvoljenim suplementima koji sadrže dve amino-kiseline, za brži oporavak mišića i za povećanje koncentracije i bolje reflekse.- Ta vrsta suplemenata ne može da se nabavi u Srbiji, pa ih je Miloš kupio u Nemačkoj o svom trošku i doneo momcima. Ne možemo da kažemo da li je to mnogo pomoglo ili ne, ali svakako je dobrodošlo - rekao je za Kurir doktor Urošević i objasnio o kakvim suplementima je reč:- Uvek igračima morate objasniti šta im dajete, pa sam ih uputio u detalje. U svakom slučaju, to su tablete koje koriste u Dortmundu, veoma ozbiljnom klubu, koji na najbolji mogući način vodi računa o svojim igračima i sve što im daju je vrhunsko. Naši momci su super reagovali na Jojićev gest. Momak je vezan za mladu reprezentaciju, to je njegova generacija, i ovo je bio njegov način da pomogne.

Ništa čudnoRADOVAN ĆURČIĆ: TO SVI RADESelektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić otkriva za Kurir da je uzimanje vitaminskih suplemenata normalno u fudbalu.- To je lep gest Jojića. Kao i svi reprezentativci koji nisu bili s nama, pružio nam je veliku podršku pred put u Kadiz. To su stvari koje mi inače plaćamo, ali ovaj put Jojić je želeo da snosi trošak - kazao je Radovan Ćurčić.

Sve za „orliće“HTEO DA PLATI AVION ZA SEVERNU IRSKUMiloš Jojić je i pred meč kvalifikacija za EP u Severnoj Irskoj pokazao kakav odnos ima prema mladoj reprezentaciji. Fudbaler Dortmunda tada je bio spreman da plati polovinu troškova za let privatnim avionom od Beograda do Portdauna kako bi se priključio saigračima koji su direktno iz Italije odleteli za Severnu Irsku. Do konačnog dogovora nije došlo jer čelnici Fudbalskog saveza Srbije nisu bili spremni da plate drugu polovinu iznosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track