Hapse srpske aktere nameštaljki u fudbalu

Hapse srpske aktere nameštaljki u fudbalu

Fudbal -
Za nekoliko meseci uslediće hapšenja u Srbiji, Hrvatskoj i drugim istočnoevropskim zemljama zbog ugovaranja rezultata fudbalskih utakmica

BEOGRAD - Uskoro hapšenja u Srbiji i Hrvatskoj zbog nameštanja utakmica i konačnih plasmana u domaćim ligama, najavio je generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen."U nekim zemljama u istočnoj Evropi unapred se zna ko će biti prvi, drugi, treći...", tvrdi Van Segelen."To se dešava u Srbiji, Hrvatsko i u drugim istočnoevropskim zemljama i to se događa već deset godina. Za nekoliko meseci će biti hapšenja i to je sve što ću zasad reći", rekao je za Van Segelen insideworldfootball.biz.Generalni sekretar FIFPro ispričao je da mi je čudno kako mnogi igrači stignu u velike klubove za mnogo novca, a ne uspeju da se dokažu. "Često sam se pitao kako to da mladi igrači koje iz istočne Evrope pređu u klub na zapadu za velike pare ne budu tako dobri kao što svi misle da jesu. Moraju da se spreče dogovori klubova o konačnom plasmanu.

Fudbalski svet mora da preuzme odgovornost, a da ne da zatvara oči", poručio je Van Segelen. Uvođenjem plej-ofa koji bi odlučivao o eliminaciji u niži rang u mnogim evropskim prvenstvima znatno bi smanjio nameštanja utakmica, smatra generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track