Barsa tukla Milan, Bajern bolji od Olimpika
Foto: KURIR

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona

Barsa tukla Milan, Bajern bolji od Olimpika

Fudbal -
Dvostruki strelac za domaći tim bio je Lionel Mesi, u 11. i 41. minutu, oba puta iz penala koje je skrivio Alesandro Nesta. Treći pogodak postigao je Andres Inijesta u 53. minutu. Gol za Milan dao je Antonio Nočerino u 33. minutu
1 / 5 Foto: KURIR

BARSELONA - Fudbaleri Barselone pobedili su na svom terenu Milan sa 3:1 i peti put uzastopno se plasirali u polufinale Lige šampiona, čime su izjednačili rekord tog takmičenja sa Real Madridom.

U prvoj utakmici četvrtfinala između Milana i Barselone, igranoj 28. marta u Italiji, nije bilo golova. Barselona će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Čelsi - Benfika, koji se igra u sredu u Londonu. Englezi su prvi meč dobili sa 1:0.

Dvostruki strelac za domaći tim bio je Lionel Mesi, u 11. i 41. minutu, oba puta iz penala koje je skrivio Alesandro Nesta. Treći pogodak postigao je Andres Inijesta u 53. minutu. Gol za Milan dao je Antonio Nočerino u 33. minutu.

Prvi penal za Barselonu dosuđen je posle klizećeg starta Neste nad Mesijem. Argentinac je sa 11 metara šutirao u donji levi ugao, a golman Milana Kristijan Abijati bio je za malo kratak. Na 1:1 izjednačio je Nočerino udarcem po zemlji iskosa sa desne strane, posle asistencije Zlatana Ibrahimovića i neuspele ofsajd zamke domaćih igrača.

Bio je to prvi od ukupno dva udarca gostiju ka golu Barselone u prvom poluvremenu. Drugi penal za domaći tim izazvao je velike proteste igrača Milana kod holandskog sudije Bjorna Kujpreša. On je prilikom kornera za Barselonu procenio da je Nesta povlačio za dres protivničkog igrača, zbog čega je pokazao na "belu tačku".

Mesi je ponovo bio precizan sa 11 metara, ali je ovaj put šutirao u suprotnu stranu u odnosu na prethodni penal, dok se Abijati opet isto bacio.

Konačan rezultatpostavio je Andres Inijesta, pošto se posle udarca Mesija lopta od protivničkog igrača odbila do reprezentativca Španije, koji je bio usamljen na pet metara od gola Milana. Pobeda Barselone mogla je da bude i ubedljivija, ali se unekoliko situacija dobrim odbranama istakao golman gostiju Kristijan Abijati, dok su Adrijano i Tijago Alkantara bilin eprecizni.

Mesi je protiv MIlaana postigao 13. i 14. gol ove sezone u Ligi šampiona, čime je postao rekorder po broju pogodaka u jednoj sezoni. On je prethodno držao prvo mesto sa Rudom van Nistelrojem, koji je bio strelac 12 golova za Mančester junajted u sezoni 2002/2003. Barselona će prvu polufinalnu utakmicu igrati se 18. aprila ugostima, a revanš 24. na svom stadionu.

Prema očekivanju fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu na svom terenu pobedili Olimpik iz Marselja sa 2:0. U prvoj utakmici, 28. marta u Francuskoj, bilo je takođe 2:0 za Bavarce.

Bajern će u polufinalu igrati protiv pobednika duela APOEL - Real Madrid, koji se igra u sredu u Madridu. U prvoj utakmici Real je pobedio sa 3:0.

Pobedu Bajernu doneo je Ivica Olić, koji je bio strelac u 13. i 37. minutu. Napadač domaćeg tima oba gola postigao je iz protivničkog peterca. Prvi posle centaršuta Franka Riberija sa desne, a drugi posle dodavanja Davida Alabe sa leve strane.

Bajern je u prvom poluvremenu mogao i do ubedljivije prednosti, ali je šut Tonija Krosa u 33. minutu sa oko 25 metara pogodio stativu. Igrači Olimpika pretili su uglavnom šutevima sa distance, a istakao se pokušaj Stefana Mbie u 18. minutu, kada je odlično intervenisao golman Bajerna Manuel Nojer.

Domaći fudbaleri nastavili su da kontrolišu igru i u drugom poluvremenu, dok gosti nisu uspeli da pronađu način da ublaže poraz. Bajern će prvi meč polufinala igrati 17. aprila u Minhenu, a revanš osam dana kasnije u gostima.

Strelac trećeg gola u pobedi Barselone nad Milanom, španski reprezentativac Andres Inijesta rekao je da su on i saigrači morali da ulože mnogo truda dok nisu srušili otpor velikog protivnika u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

"Morali smo da radimo veoma naporno i svi smo prezadovoljni novim plasmanom u polufinale. Protiv tima kao što je Milan nikada se ne zna do poslednjih trenutaka meča. Bilo je uzbudljivo, stvari idu kako želimo, imamo ambicije da stignemo daleko i pokušamo da odbranimo trofej", izjavio je Inijesta.

"Sada smo među četiri najbolja tima. Čekamo sutrašnje utakmice, kada ćemo videti sa kim se sastajemo u polufinalu", poručio je jedan od ključnih igrača Barselone, koja će u borbi za finale igrati sa pobednikom susreta između Čelsija i Benfike.

Masimo Ambrozini smatra da je Milan odigrao dve odlične utakmice i da nema za čim da žali, posebno što su domaćinu dosuđena dva penala.

"Pokazali smo da možemo da pariramo najboljoj svetskoj ekipi. Mislim da je postojala razlika u kvalitetu dva tima, ali ne onolika kao što se pretpostavljalo i kao što pokazuje večerašnji rezultat. Sudijske odluke bile su pomalo čudne za ovakvu utakmicu, mi smo na kraju izgubili, ali nemamo za čim da žalimo", rekao je Ambrozini.

http://www.youtube.com/watch?v=-M5DbVSxfLs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track