PARTIZAN ČEKA VOJVODINU: Bitka za prvo mesto!
Foto: Fonet

Derbi u Humskoj

PARTIZAN ČEKA VOJVODINU: Bitka za prvo mesto!

Fudbal -
Crno-beli i gosti iz Novog Sada imaju isti broj bodova, pobednik će ostati usamljen na čelu tabele Jelen Superlige

Večerašnji duel između Partizana i Vojvodine u Humskoj (19.00) mogao bi da odredi pitanje jesenjeg šampiona u najjačem fudbalskom takmičenju u Srbiji, budući da će pobednik ostati usamljen na čelu tabele Jelen Superlige.Iako u poslednje vreme ne beleži rezultate koji se od njega očekuju, sportska javnost je jedinstvena u oceni da ulogu favorita u ovom meču preuzima domaći tim, ali se trener Marko Nikolić s tim ne slaže. On je i pred 147. „večiti derbi“ sa Crvenom zvezdom takođe odbio da preuzme tu ulogu, što je njegovom timu kasnije donelo pobedu.- Ne, nismo favoriti, jer favorita u ovakvim mečevima nema. Čeka nas veoma jak rival, a uz to ni tradicija poslednjih nekoliko godina nije na strani Partizana. Ipak, potrebno je da prevaziđemo sve ono što nam se trenutno događa i ostvarimo pobedu u ovom duelu. Ne bih se složio da će pobednik dobiti mnogo više od obična tri boda, jer bi bilo neozbiljno donositi zaključke posle 11 odigranih kola - kaže trener Partizana Marko Nikolić.S druge strane, fudbaleri iz Novog Sada u Beograd dolaze u fantastičnoj seriji od devet vezanih mečeva bez poraza u svim takmičenjima, koju žele da nastave i u Humskoj.- Mi na ovu utakmicu gledamo kao na svaku drugu u dosadašnjem delu šampionata, mada smo svesni da je u pitanju najznačajnija utakmica jesenje polusezone i daćemo sve od sebe da ostvarimo trijumf - kaže trener gostiju Zoran Marić.

PodrškaGROBARI NA TRENINGUGrupa od oko 100 navijača Partizana posetila je sinoć poslednji trening fudbalera crno-belih pred današnji derbi meč protiv Vojvodine. „Grobari“ su igračima poručili da imaju njihovu podršku i od njih zatražili da pruže maksimum u duelu protiv Novosađana. Nakon toga, pristalice lidera na tabeli zapalile su baklje i pesmom stavile do znanja prvotimcima da su uz njih i pored serije loših rezultata.

SkupštinaUO CRNO-BELIH PRE MEČANeposredno pred utakmicu protiv Vojvodine, u 16.00 časova, u Humskoj će biti održan sastanak Upravnog odbora vicešampiona, na kojem bi trebalo da se odlučuje o terminu zakazivanja skupštine kluba. Zasad je poznato da bi ona trebalo da se održi narednog meseca, a kao najrealniji datum figurira 19. decembar, kad bi crno-beli trebalo da dobiju novog predsednika, budući da Draganu Đuriću ističe mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track