BLOG UŽIVO: Kasiljas: Ovo je najbolji Real za koji sam igrao
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Kasiljas: Ovo je najbolji Real za koji sam igrao

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:01 - Arsović najbolja na turniru u SolinuReprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović trijumfovala je danas na turniru u hrvatskom gradu Solinu u gađanju vazdušnom puškom. Arsovićeva je pobedila rezultatom 206,9 krugova, dan nakon što je sa nacionalnim timom osvojila ekipnu bronzu u istoj disciplini. Drugo i treće mesto zauzele su domaće takmičarke Snježana Pejčić sa 206,6 i Valentina Gustin sa 183,7 krugova."Divan vikend u Splitu, danas sam imala bolji rezultat od jučerašnjeg u ekipnom nastupu. Finale je bilo jako neizvesno, jer sam poslednjim hicem došla do pobede. Startovala sam lošije, ali uspela sam u poslednjih 10 hitaca da osvojim seriju od 105.0 krugova", rekla je Arsovićeva, a prenosi Streljački savez Srbije.Na turniru u gradiću nandomak Splita učestvovalo je 40 takmičarki iz Srbije, Hrvatske, Češke, Crne Gore, Mađarske, BiH i Italije.

21:10 - Totenhem uz pomoć sreće preokretom do bodovaLONDON - Fudbaleri Totenhema savladali su danas na gostovanju ekipu Aston Vile sa 2:1 u meču Premijer lige obeleženog nervozom i preokretom londonskog kluba u završnici.Aston Vila je pretposlednju utakmicu 10. kola počela dobro, rano došla do vođstva i činilo sa da je na pragu osvajanja značajnih bodova.Međutim, Totenhem se nije predavao, a kada je domaći napadač Benteke pola sata pred kraj posle velike gužve i prekida od nekoliko minuta dobio crveni karton zbog udaranja protivnika uspeo je uz dosta sreće da napravi preokret.Najpre je Čedli izjednačio u 84. minutu, da bi Kejn u finišu iz slobodnog udarca doneo trijumf za skok na osmo mesto prvenstvene tabele.Aston Vila je ostala na 15. poziciji sa samo dva boda iznad opasne zone.Sutra se sastaju Kristal palas - Sanderlend.21:01 - Valensiji sva tri boda na El MadrigaluMADRID - Fudbaleri Valensije savladali su danas kao gosti ekipu gradskog rivala Viljareala sa 3:1, u utakmici 10. kola španske Primere.Gradski derbi na El Madrigalu zasluženo je pripao Valensiji koja je odličnom igrom prosto nokautirala popularnu "žutu podmornicu" i nanela joj četvrti poraz ove sezone za ostanak na osmoj poziciji na tabeli.Gosti su nakon ranog autogola Trigerosa uspešno kontrolisali utakmicu, a sa dva pogotka Mustafija u nastavku rutinski overili izuzetno značajan trijumf.Trigeros se u finišu donekle iskupio postigavši samo počasni gol za Viljareal.Valensija je zabeležila sedmu pobedu, preskočila Barselonu u aktuelnog šampiona Atletika, pa je sada prvi pratilac vodećeg Reala iz Madrida sa zaostatkom od samo jednog boda.Srpsni defanzivac u ekipi Viljareala Antonio Rukavina meč je presedeo na klupi.Viljareal - Valensija 1:3 (Trigeros 88 - Trigeros 6. autogol, Mustafi 64, 73)Ranije danas Atletik Bilbao je kod kuće pobedio Sevilju sa 1:0.Od 19 sati igraju Levante - Almerija, a od 21 Elče - Espanjol. Sutra se sastaju Rajo Valjekano - Eibar.

20:50 - Pelegrini: Pokušaćemo da odbranimo tituluBEOGRAD - Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da odbrani titulu u Premijer ligi. Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 1:0, u 10. kolu Premijer lige Engleske. "Bilo je teško, naravno. Derbi je uvek specijalna utakmica za obe ekipe.Naporno smo radili i igrali veoma dobro do gola, ali nakon toga nismo nastavili da igramo kao do tada...", rekao je Pelegrini britanskim medijima. Junajted je osmi sa 13. "Imamo još 28 utakmica do kraja, što je mnogo bodova. Niko ne može da zna šta će se dogoditi. Rekao sam i prošle nedelje, bili smo u sličnoj poziciji i prošle godine. Niko ne zna kako će se završiti, ali mi ćemo nastaviti ovako i pokušaćemo da odbranimo titulu", kazao je Pelegrini.

19:40 - Zbog povrede ramena Markos Roho pauzira neodređeni periodMANČESTER - Fudbaler Mančester junajteda Markos Roho povredio je rame na utakmici sa Mančester sitijem. "Dislocirano mu je rame, tako da ne možemo da znamo koliko će dugo trajati oporavak", rekao je Van Gal i dodao da Roho sigurno neće biti u timu protiv Kristal Palasa u narednoj utakmici. Roho je iznet sa terena u 55. minutu susreta pošto se povredio u duelu sa defanzivcem Sitija i sunarodnikom Martinom Demikelisom. Van Gal će imati problema da sastavi tim za narednu premijerligašku utakmicu, pošto neće moći da računa i na povređene odbrambene igrače Fila Džonsa i Džonija Evansa. Junajted će protiv Kristal Palasa u subotu biti i bez Krisa Smolinga koji je isključen na utakmici sa Sitijem zbog dva žuta kartona.

19:20 - Sampdorija prekinula loš niz i vratila se na treće mestoBEOGRAD - Fudbaleri Sampdorije pobedili su danas na svom terenu ekipu Fiorentine sa 2:1, u utakmici 10. kola italijanske Serije A. Sampdorija je tako prekinula niz od tri susreta bez pobede i vratila se na treće mesto na tabeli sa 19 bodova. Fiorentina je 10. sa 13. Strelci za domaću ekipu bili su Anđelo Palombo, Luka Rico i Eder, dok je pogodak za goste postigao Stefan Savić.

19:05 - Van Gal: Posle crvenog kartona smo igrali boljeBEOGRAD - Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da je crveni karton Krisa Smolinga uticao na meč protiv Mančester sitija, ali da je njegova ekipa i pored toga imala šansi za pozitivan rezultat. "Da, crveni karton je uticao na igru. To je uvek tako. To ima velikog uticaja i na protivnika i na tvoju ekipu. Uprkos tome što smo imali 10 igrača na terenu, u drugom poluvremenu smo igrali bolje nego u prvom. Stvorili smo mnogo šansi, borili smo se do poslednjeg trenutka, ali Siti imao dobrog golmana", rekao je Van Gal britanskim medijima. Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 1:0, u 10. kolu Premijer lige Engleske. Jedini gol na utakmici postigao je Serhio Aguero u 63. minutu. Junajted je od 39. minuta imao igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Kris Smoling. "Prvi žuti nisam video, ali u redu, sudija je taj koji daje kartone. Kao igrač morate da kontolišete svoju agresiju, kad već imaš žuti karton ne možeš da se ponašaš kao da ga nemaš. U derbiju moraš da budeš oprezan.

16:55 - Kasiljas: Ovo je najbolji Real za koji sam igraoGolman Real Madrida Iker Kasiljas rekao je da je ova ekipa Reala najbolja u kojoj je igrao. Kasiljas je prvi put za Real zaigrao 1999. godine, a bio je na golu i kada je "kraljevski klub" osvojio titule u LŠ 2000. i 2002. godine, ali ipak smatra da je sadašnji tim bolji. Kasiljas je naveo da je ovaj tim Reala počeo da se gradi tokom prošle sezone kada je tim iz Madrida osvojio LŠ i Kup kralja. "Želimo da nastavimo ovako. Imamo odlične igrače. Neki su morali da nas napuste iako su nam bili važni, ali došli su drugi i brzo su se prilagodili. Ovo bi mogao da bude najbolji Real za koji sam igrao i nadam se da ćemo na kraju sezone uspeti da osvojimo najvažnije trofeje", rekao je Kasiljas.16:34 - Hamilton ostao bez menadžeraVozač Mercedesa Luis Hamilton ostao je bez menadžera, pošto je završio saradnju sa kompanijom "XIX Entertejment" Sajmona Fulera. "Ugovor nam je istekao i ja sada idem u drugom pravcu. Nisam još ništa odlučio, to ću učiniti do kraja godine", rekao je Hamilton. Britanac se ovoj kompaniji pridružio 2011. godine. Hamilton je od početka ove sezone trijumfovao na devet trka i pred tri poslednje trke ovogodišnjeg šampionata ima 17 bodova više od timskog kolege Nika Rozberga.16:05 - Jagodina posle preokreta stigla do pobedeFudbaleri Jagodine pobedili su na gostovanju ekipu Donjeg Srema sa 3:2 u 11. kolu Super lige Srbije. Donji Srem je bolje počeo meč, poveo već u prvom minutu meča golom Radeta Krunića, a na 2:0 je povisio Đuro Zec u 34. minutu. Na 2:1 je smanjio Aleksandar Filipović četiri minuta kasnije, izjednačio je Filip Arsenijević u 44. minutu, dok je pobedu Jagodini i sva tri boda doneo Đorđe Šušnjar u 71. minutu. Jagodina je posle 11 odigranih utakmica deveta na tabeli sa 14 bodova, dok je ekipa iz Pećinaca na 11. mestu sa tri boda manje. Voždovac je na svom terenu poveo protiv subotičkog Spartaka u 38. minutu pogotkom Stefana Babovića, a konačan rezultat postavio je Daniel Farkaš šest minuta pre kraja meča. Voždovac je trenutno pretposlednji sa osam bodova, dok je Spartak na sedmom mestu sa 16 bodova. Radnički iz Kragujevca i OFK Beograd su odigrali bez golova. Klub iz Kragujevca je poslednji na tabeli sa osam bodova, dok je OFK Beograd šesti sa 17 osvojenih bodova.

15:45 - Lalatović: Prvih 35 minuta je model kako Zvezda treba da igraTrener fudbalera Crvene Zvezde Lalatović rekao je da je prvih 35 minuta iz današnjeg meča sa Radom model kako njegova ekipa treba da igra. "Ušli smo u utakmicu fenomenalno, 35 minuta smo igrali visok presing, ono što sam tražio od svojih igrača od kad sam došao ovde. Ovo je model kako treba da igra Crvena zvezda, tih prvih 35 minuta. Kada dajemo golove na vreme nema problema za nas", rekao je. Crvena zvezda je pobedila danas na Vračaru ekipu Rada sa 2:1 u 11. kolu Super lige Srbije.

15:25 - Prosinečki: Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbalaBivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da Lionela Mesija smatra najboljim fudbalerom u istoriji fudbala. "Za mene, Mesi je broj jedan. Dobro, prošla sezona mu nije bila sjajna, ali je u prethodne tri igrao kao niko u istoriji", rekao je Prosinečki i dodao: "Johan Krojf, koji mi je bio trener, i ja ga poštujem mnogo, kaže da Mesi, Nejmar i Suarez ne mogu da igraju zajedno. Ali, ja kažem da mogu. Ego može da napravi probleme, ali Nejmar i Suarez vrlo dobro znaju da je Mesi broj jedan i svi su glavni trofeja, posebno Suarez, koji ih i nema. Razočarali su protiv Reala, ali su i dalje najbolji tim u istoriji. Navijač sam Reala, ali da me pitate koga bih želeo da treniram, rekao bih Barselonu".

15:04 - Braća Brajan osvojila Masters u ParizuAmerički teniseri braća Bob i Majk Brajan osvojili su Masters u Parizu u konkurenciji dublova, pošto su u finalu pobedili poljsko-austrijski par Marcin Matkovski/Jirgen Melcer sa 7:6 (7:5), 5:7, 10:6. Braća Brajan su do 102. zajedničke titule, a devete u ovoj godini došli posle sat i 38 minuta igre. U finalu singla sastaju se Novak Đoković (Srbija) i Miloš Raonić (Kanada).

14:39 - Bilbao prekinuo pobednički niz SeviljeFudbaleri Atletik Bilbaa savladali su kod kuće Sevilju sa 1:0 (1:0) u prvom meču nedeljenog programa 10. kola španske Primere. Bilbao je prekinuo seriju od tri vezane pobede Sevilje, koja je novim trijumfom mogla da izbije na prvom mesto na tabeli. Jedini gol na utakmici postigao je napadač Aric Aduriz u 13. minutu. Isti igrač morao je nešto kasnije da napusti igru zbog povrede.

14:20 - Udovičić posetio Jovanu Brakočević i Jelenu NikolićMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Srbije u Azerbejdžanu Nebojša Rodić posetili su naše odbojkaške reprezentativke Jovanu Brakočević i Jelenu Nikolić koje igraju u azerbejdžanskom klubu "Azeriol", saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta. Ministar je poručio da je svima jasno da su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje, te da država brine o svojim sportistima koji igraju u inostranim klubovima. "Država je uvek uz sve svoje sportiste, posebno uz reprezentativce. Oni rade veliki posao za našu zemlju, prikazuju nas u najboljem svetlu gde god da su, i promoteri su pravih vrednosti srpskog društva", rekao je Udovičić.

13:56 - Humels tri nedelje van terenaKapiten Borusije iz Dortmunda Mats Humels odsustvovaće tri nedelje sa terena zbog povrede desnog stopala, saopštili su "milioneri". Humels je se povredio juče u derbiju Bundeslige protiv Bajerna, koju je minhenski klub dobio sa 2:1 posle preokreta. On će zbog reprezentativnih obaveza propustiti samo dve utakmice, protiv Galatasaraja u Ligi šampiona i prvenstveni meč porotiv Borusije iz Menhegladbaha. Humels je u dosadašnjem delu sezone odigrao osam utakmica za Dortmund. Ekipa Jirgena Klopa nalazi se na 16. mestu na tabeli sa samo sedam bodova, čak 17 manje od lidera Bajerna.

13:31 - Milojević očekuje pobedu protiv ZadraTrener košarkaša Mega Vizure Dejan Milojević izjavio je da se nada da će njegov tim biti na visini zadatka protiv Zadra, iako ga očekuje težak meč u šestom kolu Jadranske lige. Mega Vizura je u dosadašnjem delu sezone ostvarila skor 3-2, dok ekipa Zadra ima učinak od dve pobede i tri poraza. "U prethodnom kolu, u utakmici protiv Olimpije pokazali smo kako treba da igramo. Igrali smo odličnu odbranu i u tom pravcu moramo da nastavimo. Dolazi nam vrlo neugodan rival. Da su imali samo malo više sreće sigurno bi bila drugačija situacija na tabeli. Pred nama je težak posao, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i odigrati najbolje što umemo", rekao je Milojević. Utakmica 6. kola Jadranske lige Mega Vizura - Zadar igra se sutra od 20.30 sati u gradskoj hali u Sremskoj Mitrovici.

13:05 - Venger: Sančes je pravi boracMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je zadovoljan pobedom nad Barnlijem sa 3:0 i pohvalio Aleksisa Sančesa. Sančes pruža odlične partije od dolaska u Arsenal, za koji je u svim takmičenjima postigao devet golova. "Pritiskali smo Burnli tokom prvog poluvremena, ali smo morali još više u drugom, što smo i uspeli. Šanse su se nizale i kako je vreme odmicalo bilo je sve lakše, posebno kada smo poveli sa 2:0. Zadovoljan sam pobedom. Prvi gol koji je postigao Sančes pokazuje njegovu brobenost. To je više rezultat strasti nego što je uradio nešto posebno u tehničkom smislu. Ima sve atribute borca i talentovanog, kvalitetnog igrača. To je ono što želite da vidite u svakom igraču. Opasniji je kada igra kroz sredinu, tada je pun samopouzdanja, psihički je jak, dobro trči", rekao je Venger.

12:40 - Gvangžu odbranio titulu u KiniFudbaleri Gvangžua odbranili su titulu prvaka Kine, pošto su u poslednjem kolu nacionalnog prvenstva odigrali nerešeno sa Šandongom 1:1. Gvangžu je i bod bio dovoljan za slavlje, pošto je prvi pratilac Peking osvojio samo bod protiv Henana (0:0). Ekipa Marćela Lipija sezonu je završila sa 70 osvojenih bodova, tri više u odnosu na Peking, dok su iz lige ispali Dalijen i Harbin Jiteng. Gvangžu je četvrti put zaredom postao šampion Kine, a treći pod vođstvom italijanskog stručnjaka. Lipi je najavio da će na kraju sezone napustiti klupu Gvangžua i preuzeti ulogu tehničkog direktora.

12:16 - Suarez: U fudbalu se ponekad dešavaju nepravdeNapadač Barselone Luis Suarez rekao je da se u fudbalu ponekad dešavaju nepravde, kao što je poraz njegovog tima na domaćem terenu od Selte (1:0). Barselona je bila bolji rival na tom meču, imala je veliki broj šansi za gol, tri puta je pogodila prečku gostiju, ali nije uspela da savlada Seltu, koja je imala sreće, ali i sjajnog golmana Serhija Alvareza. "Postoje utakmice kada lopta jednostavno neće da uđe u gol. Stvorili smo veliki broj prilika, ali golman je pružio vrhunsku partiju i sve odbranio. Fudbal nekad jednostavno nije fer. Moramo da podignemo glavu i nastavimo dalje, rekao je Suarez.

11:55 - Milić: Zašto i drugi nisu kažnjeni?Srpski rukometaš Strahinja Milić rekao je da nije oteran iz reprezentacije, već da je sam otišao i upitao zašto nisu kažnjeni i drugi igrači koji su bili sa njim. Vršilac dužnosti selektora Dejan Perić izjavio je da je Milić odstranjen iz reprezentacije zbog nepoštovanja kodeksa i narušavanja discipline, dolaskom u ranim jutarnjim satima, pod dozom velike količine alkohola. "Dobili smo dozvolu da izađemo do dva i da popijemo koju čašicu. Pio sam, jer sam ranije doneo odluku da napustim tim. Otišao sam u hotel da pokupim stvari, ali tamo se našla Antidoping agencija, pa sam morao da ostanem još malo, a ujutru mi je Perić saopštio da sam izbačen. Ako već drži do discipline, zašto nisu kažnjeni i oni koju su bili sa mnom? Trebalo je odmah posle meča sa Crnogorcima da kažem da napuštam tim. Imam svoje razloge, ali ne bih o njima“, naglasio je Milić.

11:30 - Kosanović: Imali smo koncentracije i pametiTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da su njegovi fudbaleri uz malo sreće došli do preokreta i pobede protiv Radničkog iz Niša u Super ligi Srbije. Posle nekompletnog kola, Novi Pazar je peti na tabeli sa 19 bodova, dok je Radnički iz Niša na 14. poziciji sa devet. Novi Pazar je savladao gostujući Radnički sa 3:1 u 11. kolu Super lige Srbije. "Bilo je hladno, nehumano za igru, ali timovi su delovali raspoloženo. Imali smo problem u prvih 25 minuta, onda smo počeli da igramo. Dali smo prelep gol za izjednačenje, ubrzo poveli, a kasnije je sve bila stvar pameti i koncentracije. U nastavku smo zadržali napade Nišlija i postigli još jedan pogodak", rekao je Kosanović. Golove za Pazarce postigli su Bruno Matoš u 42, Dejan Rusmir iz jedanaestarca u 45. i Admir Kecap u 67. minutu. Strelac za Nišlije bio je Bratislav Punoševac u 19. minutu. "Pobeda nam puno znači, učvrstili smo se u gornjem domu. Mada, bitnije mi je da smo daleko od donjeg dela tabele", naglasio je Kosanović.

11:02 - Đokić: Shvatili da ne moramo da gubimoTrener Metalca Vladimir Đokić rekao je da je njegova ekipa konačnio shvatila da ne mora da gubi utakmice. Valjevski tim je ostvario prvu pobedu u ABA ligi i to nad Olimpijom 70:69. "Gostujem u Ljubljani posle 35 godina. Čestitam protivniku na dobroj igri i treneru Pipanu koji je vrlo dobar i ozbiljan. Tim je u pauzama između utakmica napokon shvatio da ne moramo da gubimo utakmice. Igrači su trenirali dobro, ponašali se profesionalno, ali je retko ko preuzimao odgovornost pa sam na poluvremenu ove utakmice rekao da moramo sebe uveriti u pobedu i o njoj razmišljati, ali da moramo poboljšati skok zbog koga smo izgubili mnoge utakmice, neke sa velikom razlikom, a neki i nezasluženo. Ovu smo pobedili", rekao je Đokić i dodao da Valjevo živi za košarku i da je uveren da će na sledećem meču hala biti ispunjena do poslednjeg mesta.

10:34 - Murinjo: Navijači Čelsija su tihi Menadžer Čelsija Žoze Murinjo kritikovao je navijače londonskog kluba zbog slabe podrške tokom utakmica na Stamford Brdižu. "Svi znaju koliko sam vezan za klub i navijače, ali trenutno je veoma teško igrati kod kuće. Imam osećaj kao da igramo pred praznim tribinama. U takvoj atmosferi i ekipa igra usporeno i mekano. Stadion je bio pun, ali je delovalo da je prezan, što je frustrirajuće", rekao je Murinjo. Čelsi je juče u gradskom derbiju pobedio Kvins Park Rendžers sa 2:1 (1:0) i zadržao lidersku poziciju na tabeli Premijer lige. "Moj tim nije igrao dobro ili kako sam očekivao. Imali smo periode sa kojima mogu da budem zadovoljan, ali ne i kontinuitet. Očekivao sam više. Zadovoljan sam osvojenim bodovima, defintivno smo ih zaslužili", dodao je Murinjo.

10:19 - Sfaropulos vodi Olimpijakos do kraja sezoneGrčki košarkaški klub Olimpijakos saopštio je da je novi trener tima Janis Sfaropulos. Grčki stručnjak je sa atinskim timom potpisao ugovor na dve sezone, a na klupi će zameniti Jorgosa Barcokasa koji je podneo ostavku početkom prošlog meseca. Sfaropulos će debi u Evroligi imati u petak, kada Olimpijakos bude gostivao protiv Crvene zvezde. Tokom karijere vodio je PAOK, Kolosos i Panionios, a bio je pomoćni trener Olimpijakosa, moskovskog CSKA i reprezentacije Grčke. Pored beogradskih i atinskih crveno-belih, u D grupi Evrolige nalaze se Valensija, Laboral, Galatasaraj i Neptunas.09:50 - Rukometaši gostuju u IzraeluRukometna reprezentacija Srbije od 19.45 časova gostuje Izraelu u drugom kolu kvalifinakcija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. "Orlovi“ su u prvom kolu bili bolji od Crne Gore u Beogradu 25:21. U Izrael nisu otputovali Rajko Prodanović i Strahinja Milić. Milić je odstranjen iz reprezentacije zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja i narušavanja discipline. Posle ovog meča, naša reprezentacija kvalifikacioni ciklus nastavlja na proleće, kada će krajem aprila i početkom maja igrati sa Islandom kod kuće, a zatim sa Crnom Gorom u gostima, dok će u junu ugostiti selekciju Izraela. EP održava se u Poljskoj 2016. godine, a plasman će obezbediti po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.09:20 - Derbi u Humskoj, popravni za ZvezduUtakmicom Rada i Crvene zvezde u 13 časova nastavlja se 11. kolo Jelen Superlige. Pola časa kasnije slede dueli Donji Srem - Jagodina, Radnički 1923 - OFK Beograd i Voždovac - Spartak, a finale kola je i derbi Partizana i Vojvodine od 19.00 na stadionu u Humskoj posle koga će se znati ko preuzima vodeću poziciju na tabeli. Crno-beli i novosadska ekipa imaju po 25 bodova i dele prvo mesto na prvenstvenoj tabeli, dok aktuelni šampion ima dva boda manje. Partizan je posle odličnog početka sezone vezao tri utakmice bez pobede, a u poslednja dva superligaška susreta osvojio je samo bod, to je iskoristila Vojvodina, koja nema poraz od 23. avgusta i Utakmice sa Zvezdom. Zvezda će se po drugi put u pet dana sastati sa Radom na stadionu Obilića na Vračaru, pošto je u sredu poražena sa 1:0 u osmini finala srpskog Kupa.08:55 - Lejkersi i dalje bez pobede u novoj sezoniKošarkaši Golden Stejta pobedili su Los Anđeles Lejkerse 122:104 u noćašnjem meču NBA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tompson sa 41 poenom, dok je Kari dodao 31. U ekipi Golden Stejta nije bilo srpskog košarkaša Nemanje Nedovića. U ekipi Lejkersa najbolji je bio Brajant sa 28 poena. Lejkersi su od početka sezone odigrali četiri utakmice i zabeležili četiri poraza. U ostalim noćašnjim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Šarlot - Memfis 69:71, Nju Orleans - Dalas 104:109, Orlando - Toronto 95:108, Filadelfija - Majami 96:114, Vašington - Milvoki 108:97, Atlanta - Indijana 102:92, Detroit - Bruklin 90:102, Hjuston - Boston 104:90, Minesota - Čikago 105:106, Oklahoma - Denver 102:91 i Juta - Finiks 118:91.08:30 - Subotić: Žao mi je što je Borusija izgubila zbog mojih grešakaFudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić rekao je da mu je žao što su "milioneri" posle njegovih grešaka poraženi od Bajerna (2:1) u derbiju 10. kola Bundeslige. Doskorašnji reprezentativac Srbije ušao je na poluvremenu utakmice umesto povređenog Matsa Humelsa, posle čega je pogrešio kod prvog gola Levandovskog i skrivio penal nad Riberijem. "Žao mi je što smo izgubili posle moje dve greške. Veoma sam razočaran", rekao je Subotić novinarima posle meča. Borusija je posle prvog dela meča vodila golom Rojsa, ali je Bajern uspeo da preokrene rezultat u poslednjih 20 minuta golovima Levandovskog i Robena.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track