(VIDEO) CRNO-BELI SAVLADALI VOJVODINU U DERBIJU: Škuletić vratio Partizan na vrh tabele
Foto: Saša Pavlić

Derbi Superlige

(VIDEO) CRNO-BELI SAVLADALI VOJVODINU U DERBIJU: Škuletić vratio Partizan na vrh tabele

Fudbal -
Tim iz Humske sada je na prvom mestu sa 28 bodova, dva više od večitog rivala i tri od Vojvodine

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u derbi meč 11. kola Superlige Srbije. Jedini pogodak na utakmici postigao je Petar Škuletić u 33. minutu iz sumnjive pozicije.

Partizan sada ima 28 bodova, dva više od Crvene zvezde i tri više od Vojvodine

Partizan je bio mnogo bolji rival u prvom poluvremenu. Stvarao je šanse, a jedini zaslužni što domaćin ranije nije poveo je golman Vanja Milinković-Savić.

Vojvodina je s vremena na vreme pretila, ali nije imala nijednu izglednu priliku.

Partizan je prvu šansu imao u četvrtom minutu, kada je lopta pogodila stativu posle Škuletićevog šuta. Posle toga je Škuletić imao još dve izgledne prilike, ali je Milinković-Savić odlično reagovao, kao i u 20. minutu, kada je odlično intervenisao posle udarca Danka Lazovića.

Partizan je poveo posle kontranapada. Lazović je kroz sredinu proigrao Škuletića, koji je izašao sam ispred golmana i zatresao mrežu sa oko 10 metara.

U drugom poluvremenu je Vojvodina zaigra bolje, a u 50. minutu je mogla da izjednači udarcem direktno iz kornera, ali je Nemanja Petrović izbacio loptu sa gol-linije. U nastavku meča napadala su oba tima, ali nije bilo većih prilika.

Nikolić: Bitna pobeda, ali nista ne rešava

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je posle pobede u prvenstvenom derbiju protiv Vojvodine da je izboren bitan uspeh, ali da on ništa ne rešava.

Crno-beli su večeras u Humskoj slavili rezultatom 1:0 i ponovo preuzeli čelo tabele sa dva boda prednosti nad aktuelnom šampionom Crvenom zvezdom, a imaju tri više od Novosađana.

"Svaka pobeda je slatka, ova posebno, jer smo savladali direktnog konkurenta. Međutim, ona ne reševa ništa, kao što ni drugačiji ishod ne bi uticao na ishod šampionata. Ipak, ovim uspehom ne samo da smo osvojili bodove, već vratili igru i sreću koja nije bila uz nas na nekim prethodnim utakmicama. Smatram da smo zaslužili pobedu koju smo možda mogli da osiguramo još nekim golom u prvom poluvremenu", rekao je Nikolić za klupski sajt.

On je ocenio da je u drugom delu meča došlo do manjeg pada u igri, a da je vođstvo sačuvano angažovanjem i agresivnošću.

"Sada smo sami na vrhu tabele. Drago mi je zbog Škuletića što je postigao odlučujući gol. On nije bio krivac što smo izgubili bodove na dve prethodne utakmice, nije ni jedini zaslužan što smo dobili ovu, ali mi je svakako drago što je bio strelac", kazao je Nikolić.

U 12. kolu Superlige Srbije Partizan sledećeg vikenda gostuje subotičkom Spartaku.

Stadion: PartizanaGledalaca: 5.000Sudija: Nenad Đokić

Strelci: Škuletić 33.PARTIZAN: Lukač - B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović - Drinčić, Marković, Živković, S. Ilić - Lazović, Škuletić. VOJVODINA: Milinković-Savić - Živković, Pekarić, Babić, Nastić - Novaković, Tumbasević, Poletanović, Gaćinović - Alivodić, Veselinović.

TOK MEČA

Partizan je već u 4. minutu mogao da povede, ali je Milinković-Savić zakačio toliko loptu da ona od šuta Škuletića udari u stativu.

Dva minuta kasnije Drinčić je šutirao sa oko 20 metara iz slobodnog udarca, ali je golman Novosađana uspešno intervenisao.

Prvi ozbiljniji napad gostujuće ekipe. Alivodić je dodao do Živkovića koji šutira preko gola Partizana. Igrao se 7. minut.

Škuletić je u 16. minutu propustio još jednu stopostotnu šansu, izbio je sam ispred golmana Milinković-Savića šutirao kroz noge golmanu, ali je lopta završila tik pored stative.

Danko Lazović je propustio novu šansu za crno-bele u 20. minutu. Šutirao je snažno sa oko 16 metara, ali golman Novosađana brani.

Škuletić je u 30. minutu propustio još jednu priliku posle centaršuta Andrije Živkovića, glavom je šutirao sa peterca, ali pravo u golmana gostiju.

GOOOL!!! Partizan vodi sa 1:0 golom Petra Škuletića. Lazović je ubacio loptu u prazan prostor, Škuletić je uleteo i topovskim udarcem ispod golmana Milinković-Savića pogodio mrežu. Igrao se 32. minut.

http://www.youtube.com/watch?v=ZS13AJU2Pzw

Vojvodina je u 50. minutu imala stopostotnu šansu. Posle Kornera Alivodić je šutirao a Petrović sa gol crte izbacio loptu.

U beležnicu sudije Đokića upisan je i Živković iz Vojvodine koji je nepropisno sa leđa faulirao Danka Lazovića.

Škuletić je i u drugom poluvremenu nastavio sa šansama, ovog puta u 56. minutu posle pasa Lazovića šutira, Milinković-Savić brani.

Vojvodina je ponovo pripretila, ovog puta u 58. minutu kada je Gaćinović posle kornera šutirao pored gola.

U 63. minutu došlo je do prekida meča zbog gustog dima koji su izazvali navijači Partizana sa južne tribine paljenjem dimnih bombi i baklji.

Mogao je Lazović u 67. minutu posle dodavanja Saše Ilića da poveća vođstvo, ali je lopta otišla kraj stative.

Poslednjih 20-tak minuta Partizan je uspeo da primiri igru i uspešno sačuva svoj gol, samim tim i pobedu u derbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track