I TO JE MOGUĆE: Mladi Nemac hoće da igra fudbal za Srbiju!

Selektor Ivan Tomić zvao igrača Herte

I TO JE MOGUĆE: Mladi Nemac hoće da igra fudbal za Srbiju!

Fudbal -
Pojačanje Odbrambeni fudbaler berlinskog tima Marko Rademaher uskoro će se naći na spisku omladinaca s još tri igrača iz nemačkog prvenstva

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ivan Tomić pozvao je četvoricu fudbalera rođenih u inostranstvu za naredne dve prijateljske utakmice s odgovarajućom selekcijom Crne Gore.Interesantno je to što se na spisku nalazi i Marko Rademaher, fudbaler berlinske Herte, dete iz braka Srpkinje i Nemca, koji igra na poziciji štopera ili levog beka u šampionskom timu juniorske Bundeslige.

Defanzivac koji obećava... Marko Rademaher (s brojem 3)
Defanzivac koji obećava... Marko Rademaher (s brojem 3)

Debi s Crnom Gorom- Igraćemo dve prijateljske utakmice sa veoma jakom reprezentacijom Crne Gore, koja nam dolazi osokoljena posle tri pobede u prvom kvalifikacionom krugu. Naša namera je da se što bolje upoznamo, uigramo i isprobamo nekoliko igrača koji su rođeni u Nemačkoj - kaže Tomić.Pored Rademahera iz Herte, pozive su dobili i Filip Kusić iz Energi Kotbusa, Dušan Crnomut iz Karl Cajs Jene, kao i Miloš Pantović iz Bajern Minhena. Svi fudbaleri su rođeni 1996. godine i u svojim klubovima imaju lidersku ulogu.Bundesligaši- To su momci koji igraju u zahtevnom takmičenju kakva je Bundesliga. Očekujem da, pored nemačke discipline, u igri pokažu i našu tehniku, pa da Srbija u njima jednog dana dobije igrače za A reprezentaciju. Nažalost, Pantović iz Bajerna neće biti u prilici da nam se pridruži zbog ispita u školi, ali već je velika stvar što smo ostvarili kontakt i što je taj dečak izrazio želju da igra za Srbiju - zaključio je Tomić.

Ivan Tomić
Ivan Tomić

Prijatno iznenađenRADEMAHER: SRPSKI GOVORIM VRLO DOBRO!

Fudbaler Herte Marko Rademaher izrazio je želju da pre medijskog predstavljanja pokaže šta zna terenu.- Verujte mi da sam najprijatnije iznenađen pozivom reprezentacije, a posebno vašim brzim saznanjem. Srpski govorim vrlo dobro, ali bih vas iskreno zamolio da imate razumevanja jer mislim da je suviše rano da se piše bilo šta o meni. Prvenstvena želja mi je da se dokažem igrom i opravdam ukazano poverenje u dresu reprezentacije - rekao je Rademaher za Kurir.

DOKAZIVANJE

Kusić: Volim Nemačku, ali Srbija je posebnaFilip Kusić prošao je školu Majnca, ali se istakao igrama na poziciji štopera u omladinskom timu Kotbusa. Prošlog proleća selektor U19 Nemačke Horst Hrubeš uvrstio ga je na širi spisak igrača, što je podatak koji dovoljno govori o njegovom kvalitetu.- Volim Nemačku u kojoj sam rođen, ali poseban je osećaj kad dobiješ poziv svoje zemlje. Daću najbolje od sebe da se dokažem selektoru Tomiću i da zaslužim nove pozive u reprezentaciji Srbije - izjavio je Kusić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track