ZA MEČEVE SA DANSKOM: Advokat pozvao Kolarova i Biševca
Foto: Dado Djilas

Spisak

ZA MEČEVE SA DANSKOM: Advokat pozvao Kolarova i Biševca

Fudbal -
Srbija protiv Danske igra 14. novembra u Beogradu, dok će 18. novembra odigrati u gostima prijateljski meč protiv Grčke

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije objavio je spisak igrača za utakmicu sa Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kojem je ponovo Milan Biševac, ali i povređeni Aleksandar Kolarov.

Na spisku Advokata su: golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Predrag Rajković, odbrana: Branislav Ivanović, Dušan Basta, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić, Stefan Mitrović, Nikola Maksimović i Milan Biševac, sredina: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski, Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Đuričić i Zoran Tošić, napad: Filip Đorđević, Aleksandar Mitrović i Danko Lazović.

Dik Advokat je kazao je da će pozivati nove igrače u tim tek kada pokažu da su bolji od ovih koji sada igraju, i dodao je da nema vremena da eksperimentiše sa sastavom. "Ova grupa igrača me za sada nije razočarala. Verujem u njih. Neki drugi mogu da budu pozvani u reprezentaciju samo ako dokažu da su bolji od ovih. To do sada nisu dokazali", rekao je Advokat. "Nemam mnogo vremena da eksperimentišem, i moram da radim najbolje što umem kako bi se reprezentacija plasirala na Evropsko prvenstvo. Tek kada to uradimo, moći ćemo da isprobavamo neke nove stvari u prijateljskim utakmicama", rekao je Advokat. Selektor je kazao da mu je veliki problem to što mnogo konkurenata za nacionalni tim ne igra redovno u klubovima, već provodi vreme na klupi za rezerve. Advokat je pozvao i Aleksandra Kolarova iz Mančester sitija, za koga je trener Manuel Pelegrini rekao da će zbog povrede morati da pauzira mesec dana. "Kolarov očajnički želi da igra za reprezentaciju. Doći će na okupljanje i biće pod nadzorom lekara. Ima nagoveštaja da sve ide u dobrom smeru, ali zbog njegovog zdravlja nećemo ništa rizikovati. Sačekovaćemo i videti šta će biti", rekao je Advokat. Srbija je poslednji meč igrala protiv Albanije, a taj susret je prekinut posle incidenata. Novinari su pitali holandskog stručnjaka da li se posle toga pokajao što je preuzeo Srbiju. "Još sam selektor i planiram da ostanem, jer imam pozitivno mišljenje o ekipi. Svi u reprezentaciji i savezu su motivisani za uspeh i ja sam optimista. Sve je još otvoreno i mnoge odgovore ćemo dobiti već u petak (protiv Danske)", rekao je Advokat. Srbija će zbog incidenata igrati meč pred praznim tribinama, a to će Advokatu biti novo iskustvo.

"Razočaran sam odlukom UEFA. Svi su videli da Srbija nije započela incident i da je kažnjena samo jedna strana, moja ekipa. Pripremali smo i pripremamo se da igramo bez publike. Utakmica protiv Danske je značajna jer će biti mnogo teško ako izgubimo, a ako pobedimo, nadoknadićemo tri oduzeta boda. Moramo da pobedimo Dansku i tako podignemo samopouzdanje", rekao je Advokat. On se složio sa konstatacijom novinara da je Dušan Tadić do sada mnogo bolje igrao za klub nego za reprezentaciju. "On je pozitivan dečko i želi da igra dobro za reprezentaciju. Problem je bio što je kod prethodnog selektora igrao u veznom redu, a za klubove kao krilni napadač. Sada na toj poziciji igra i u reprezentaicji i očekujem da će biti bolje", rekao je Advokat.

Srbija protiv Danske igra 14. novembra u Beogradu, dok će 18. novembra odigrati u gostima prijateljski meč protiv Grčke. Okupljanje igrača zakazano je za ponedeljak u Staroj Pazovi do 15.30. Danska je trenutno prva u Grupi I sa četiri boda, dok Srbija ima jedan. U grupi se nalaze još i Portugal, Albanija i Jermenija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track