IVANOVIĆ: Svi mislimo samo na osvajanje tri boda
Foto: Fonet

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

IVANOVIĆ: Svi mislimo samo na osvajanje tri boda

Fudbal -
Znamo važnost predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik, međutim, imamo vere u svoje sposobnosti, rekao je kapiten Orlova

STARA PAZOVA - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je na početku priprema za utakmicu protiv Danske da su on i saigrači fokusirani samo na osvajanje tri boda.

Selektor Dik Advokat okupio je danas Sportskom centru u Staroj Pazovi 23 igrača, pozivu su se odazvali svi, a Ivanović ističe da je utakmica sa Dancima "sudbinska".

"Na reprezentativna okupljanja uvek dolazimo u istom raspoloženju, tako je i sada. Pripremaćemo se kao i za sve ostale mečeve. Znamo važnost predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik, međutim, imamo vere u svoje sposobnosti", rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Prvotimac Čelsija naglasio je da je pred Srbijom izuzetno važan meč i da svi samo misle na osvajanje tri boda u kvalifikakcijama za prvenstvo Evrope.

"Bez obzira na rezultat, mi ćemo svaku utakmicu igrati do kraja kvalifikacija sa istim žarom. Istina je da protiv Danske nećemo imati pomoć navijača, ali to može i da nas motiviše", smatra Ivanović.

Na pitanje da li mu se čini da neko Srbiju ne želi da vidi na EP u Francuskoj 2016. godine, nakon kazne UEFA posle prekinute utakmice sa Albanijom, Ivanović je odgovorio:

"Nemam utisak da nas neko ne želi na evropskom prvenstvu. Sve zavisi od nas i od toga koliko ćemo pobeda ostvariti. Ne smemo podleći pritisku čak ni ukoliko rezultat protiv Danske ne bude bio po našim željama. Ovo je sudbinska utakmica. Tri osvojena boda protiv Danske vraćaju nas u "normalu" i zato je bitno pobediti", zaključio je Ivanović.

Posle dužeg vremena u državni tim vratio se Milan Biševac, koji je izostajao sa ranijih okupljanja zbog povrede.

"Moramo da se okrenemo našim ciljevima i zaboravimo šta se dešavalo protiv Albanije. Kod nas treba da proradi inat i da u ovakvim okolnostima pokažemo snagu, bez obzira što se sastajemo sa jakim protivnikom. Naravno, mi idemo na pobedu", rekao je Biševac.

Reprezentacija Srbije će 14. novembra dočekati selekciju Danske na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne UEFA nakon prekida meča sa Albanijom.

Četiri dana kasnije srpski fudbaleri odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Haniji, na ostrvu Krit, od 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track