ZEZA KRIZU: Zvezdini klinci će sazreti za Evropu
Foto: Dado Djilas

Lalatović zadovoljan učinkom protiv Udinezea

ZEZA KRIZU: Zvezdini klinci će sazreti za Evropu

Fudbal -
Imamo dug od 50 miliona evra i jedini izlazak iz te dubioze je forsiranje Zvezdine dece. Želim da na svakom meču imam pet-šest dečaka

Nenad Lalatović sa svojom ekipom položio je još jedan evropski ispit. Posle remija sa Spartakom u Moskvi (1:1), na beogradskoj Marakani pao je Udineze golom Bogdana Planića (1:0). S obzirom na igru u oba meča, navijačima Crvene zvezde ostaje veliki žal što je ekipa suspendovana u Evropi ove sezone.- Zadovoljan sam igrom protiv Udinezea. Stvorili smo četiri stopostotne šanse, postigli gol i sačuvali mrežu. Da su Savićević, Jović, Despotović i Lazović bili koncentrisaniji, trijumf je mogao biti i ubedljiviji. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv Udinezea, ekipe koja igra Seriju A i ima konstantan kvalitet - rekao je Nenad Lalatović i dodao:- Potrebna su mi tri boda u Kragujevcu narednog vikenda! Ako to ne budemo uradili, ova evropska utakmica neće značiti ništa.

I Dejan Stanković veruje u njih... Fudbaleri Zvezde
I Dejan Stanković veruje u njih... Fudbaleri Zvezde

Nenad Lalatović je protiv Udinezea dao šansu klincima iz Zvezdine omladinske škole Laziću, Jovanoviću, Ristiću, Joviću, Grujiću, Savićeviću, Mijailoviću, Stojanoviću i njihovom vršnjaku Antiću.- Svi znamo u kakvom finansijskom stanju se nalazi klub. Imamo dug od 50 miliona evra i jedini izlazak iz te dubioze je forsiranje Zvezdine dece. Želim da na svakom meču imam pet do šest naših dečaka u prvoj postavi, samo tako Crvena zvezda može opet da bude stabilna i jaka.Za razliku od prvenstvenih utakmica, Crvena zvezda je protiv Udinezea delovala moćno i agresivno. Momci su igrali na dva dodira i bili silno motivisani.- To je moj stil. To tražim. Volim da napadamo, da damo gol, pritisnemo protivnika. Tako smo igrali u pripremnom periodu, a onda nam je otišao Milijaš. Ovako kao što smo igrali protiv Udinezea moramo igrati i u Kragujevcu. Onda se ne plašim za nas - zaključio je Lalatović.

Kristijano Đareta
Kristijano Đareta

Pohvale Kristijano Đareta za kurir CRVENA ZVEZDA IMA IGRAČE ZA UDINEZEDirektor Udinezea Kristijano Đareta posle utakmice sa Zvezdom otkrio je da su na njega najbolji utisak ostavili Luka Jović i Marko Grujić. Momci ponikli na Marakani zapisani su u njegov tefter, kao i golman Slobodan Rajković, koji je bio s reprezentacijom Srbije u Staroj Pazovi.Kristijano Đareta utakmicu je odgledao u društvu Zvezdine legende i menadžera Stevana Stojanovića i generalnog sekretara kluba Zvezdana Terzića.- Mladi fudbaleri Grujić i Jović su interesantni Udinezeu. Dobro su odigrali utakmicu. Prijatno sam iznenađen, ali nemam konačnu ocenu - poručio je Đareta.Proteklih dana spekulisalo se u vezi sa odlaskom prvog golmana Crvene zvezde Slobodana Rajkovića u Udineze. Čuvar koji ima samo 19 godina stigao je prošlog leta na Marakanu, a sad bi klub mogao da ga proda za dva ili tri miliona evra u Udine.- Rajković je odličan golman! Videćemo šta će biti u budućnosti - bio je zvaničan Đareta.

Italijan nije uspeoSTRAMAĆONI HTEO POBEDUNenada Lalatović otkrio je da je trener Udinezea Andrea Stramaćoni želeo da pobedi Crvenu zvezdu u Beogradu.- Samo četvorica igrača iz prve postave Udinezea nisu igrali protiv nas. To govori koliko su nas ozbiljno shvatili. Znam da su do detalja analizirali naše poslednje dve utakmice. Videlo se od prvog do poslednjeg minuta da su imali ozbiljan pristup meču - poručio je Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track