BLOG UŽIVO: Simeone: Ostajem u Atletiku
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Simeone: Ostajem u Atletiku

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Zvezda TV - Oproštaj Dejana StankovićaBivši kapiten Crvene zvezde Dejan Stanković oprostio se od crveno-belog dresa na prijateljskoj utakmici protiv Udinezea. Kamere Zvezda TV zabeležile su sve lepe momente sa ovog događaja.

http://www.youtube.com/watch?v=mJ_XncBtFY8

23:28 - Modrić na terenu tek naredne godineNajbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić pauziraće najmanje šest nedelja zbog povrede butnog mišića na utakmici protiv Italije, izjavio je lekar nacionalnog tima Boris Nemec. Standardni prvotimac Reala uradiće dodatne preglede u Madridu, ali izvesno je da će se na teren vratiti tek naredne godine. Njegov izostanak otvoriće novu šansu sjajnom mladom Špancu Isku, ali i nemačkom reprezentativcu Samiju Kediri. Modrić neće igrati na četiri utakmice u Primeri, dve u Ligi šampiona (Bazel i Ludogorec), a propustiće i jedan meč u Kupu kralja. Na raspolaganju treneru Karlu Anćelotiju mogao bi da bude 4. januara protiv Valensije.

23:04 - Simeone: Ostajem u AtletikuTrener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone demantovao je spekulacije da će promeniti sredinu istakavši da je srećan u klubu i da ima nedovršen posao sa aktuelnim prvakom Španije. Za argentinskog stručnjaka zainteresovani su brojni evropski klubovi, među kojima Mančester Siti i Pari Sen Žermen, ali on tvrdi da sigurno ostaje na Visente Kalderonu i da još nastoji da unapredi igru ekipe. "Osećam se veoma dobro u Atletiku, ali nikada nisam zadovoljan. Ne znam šta je limit ovog tima i uvek želim da unapredimo našu igru. Tri srećne godine sam u klubu kojeg volim i mislim samo na naredne izazove", rekao je Simeone. Pod vođstvom 44. godišnjeg Simeonea, koji je uspešno branio boje Atletika i kao igrač, popularni klub je prošle sezone osvojio prvu titulu u Primeri od 1996. godine i plasirao se u Ligu šampiona.

22:35 - Kasiljas: Miler me podseća na RaulaGolman Real Madrida Iker Kasiljas rekao je da uživa gledajući fudbalera Bajerna iz Minhena Tomasa Milera i priznao je da vidi sličnost između njega i legende "kraljevskog kluba" Raula Gonzalesa. "Veoma volim Milera. Podseća me na Raula. On je igrač koji ima to, nešto drugačije", rekao je Kasiljas. Kasiljas je govorio o nemačkim fudbalerima uoči prijateljske utakmice reprezentacija Španije i Nemačke. Prijateljski meč između Španije i Nemačke igra se sutra od 20.45.22:10 - Nova pobeda MetalcaKošarkaši Metalca upisali su i treću pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Skoplju pobedili MZT sa 64:58. Metalac je do pobede predvodio Nikola Malešević sa 23 poena, Nikola Jevtović je dodao 13, a Đorđe Majstorović 11 poena. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Sead Šehović sa 16 poena. Ekipa iz Valjeva posle osam kola ima skor od tri pobede i pet poraza, dok MZT do sada ima dva trijumfa i šest poraza. U narednom, devetom kolu regionalnog takmičenja Metalac dočekuje Levski, dok MZT gostuje Igokei.21:45 - Partizan: Besplatno na SloguFudbalski klub Partizan odlučio je da bude besplatan ulaz za duel sa Slogom sa Petrovca na Mlavi u Kupu Srbije u sredu. "Crno-beli" će u zaostalom meču osmine finala Kupa dočekati Slogu na svom stadionu u sredu od 17 časova. Istog dana sastaće se i OFK Beograd – Čukarički, ali od 13,00 sati. U četvrtfinale Kupa Srbije već su se plasirali Voždovac, Vojvodina, Spartak, Jagodina, Radnički Niš i Rad, koji je eliminisao Crvenu zvezdu.

21:20 - Manćini: Očekuje me fascinantan i težak početakTrener fudbalera Intera Roberto Manćini rekao je danas da će njegov nov početak na klupi tog italijanskog kluba biti "fascinantan i težak", jer ga čekaju dueli protiv Milana i Rome. Manćini je bio trener Intera od 2004. do 2008. godine, a u Milano se vratio prošle nedelje pošto je zamenio Valtera Macarija. Njegov prvi meč u Seriji A biće duel protiv Milana u nedelju, nakon čega ga čeka meč i protiv drugoplasirane ekipe na tabeli, Rome. "To je zanimljiva slučajnost. Nijedna utakmica nije laka u Seriji A, ali to što počinjem protiv Milana i Rome je u isto vreme i fascinantno i teško", rekao je Manćini.

20:52 - Advokat: Nije više bilo smisla da ostanem na klupi SrbijeDosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da više nije imalo smisla da ostane na klupi državnog tima. Srbija je u petak u Beogradu izgubila od Danske sa 3:1, a tim porazom dospela je u nezavidnu poziciju u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope pošto je u I grupi pretposlednja sa samo jednim bodom. "Posle utakmice sa Danskom znao sam da više nema smisla da ostanem. Odlučio sam da ne tražim nikakvu novčanu naknadu za prevremeni raskid ugovora. Za mene je to bio logičan potez, a takođe je u interesu srpskog fudbala. Njima je moja odluka bila potpuno neverovatna, nisu je očekivali", rekao je Advokat. Posle ostavke holandskog stručnjaka, Fudbalski savez Srbije odlučio je da vršilac dužnosti selektora do daljeg bude Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mladog nacionalnog tima.

20:25 - Cedevita pobedila CibonuKošarkaši Cedevite pobedili su danas Cibonu sa 71:69 u osmom kolu Jadranske lige. Cedevita je tako upisala šestu pobedu u regionalnom takmičenju, dok Cibona sada ima skor od tri pobede i pet poraza. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Roko Ukić sa 15 poena, Nemanja Gordić sa 12 i Ivan Ramljak sa 11 poena, dok su u redovima Cibone najbolji bili Damir Markota i Ivan Siriščević sa 14, odnosno 13 ubačenih poena.20:05 - Bo Mekejleb kod Pešića u BajernuBivši plejmejker Partizana, Montepaskija i Fenerbahčea Lester Bo Mekejleb karijeru će nastaviti u Bajernu iz Minhena. Bajern je navodno zakazao vanredan trening u ponedeljak kako bi se Mekejleb upoznao sa ekipom. Nema sumnje da će njegov dolazak umanjiti minutažu Vasiliju Miciću koji je do sada imao 19 minuta po meču u EL. Mekejleb je prošle sezone igrao za Fenerbahče, ali je od leta slobodan igrač. Prosečno je beležio 11,9 poena uz 3,2 skokova i 2,5 asistencija za tim iz Istanbula. Prethodnih nedelja je pregovarao sa Valensijom, ali nije mogao da se dogovori sa Špancima oko visine primanja, pa je umesto Amerikanca sa makedonskim pasošem stigao naš reprezentativac Nemanja Nedović.19:46 - Benitez ne želi Balotelija u NapolijuTrener Napolija Rafael Benitez odbacio je spekulacije da će u januarskom prelaznom roku pokušati da dovede fudbalera Liverpula Marija Balotelija. Baloteli je u Liverpul došao iz Milana u avgustu ove godine za 20 miliona evra. Međutim, italijanski fudbaler taj novac još nije opravdao, nije se uklopio u tim, a još se čeka i na njegov prvi gol u Premijer ligi. Mediji su, upravo zbog slabog početka Balotelija u Premijer ligi, počeli da spekulišu da će se vratiti u Italiju. Kao jedan od zainteresovanih klubova pominjao se i Napoli, ali je Benitez, bivši trener upravo Liverpula, to danas negirao. "Navijači Liverpula su lojalni. Ako neko radi na terenu, oni će ga podržati... Mario u Napoliju? Apsolutno nema istine oko toga. Nikad nisam razmišljao o tome", rekao je Benitez.19:20 - Majkrosoft novi sponzor RealaFudbalski klub Real Madrid saopštio je danas da je postigao dogovor o sponzorstvu sa američkom kompanijom Majkrosoft. U kratkom saopštenju Reala se samo navodi da će sporazum potpisati predsednik kluba Florentino Peres i potpredsednik Majkrosofta Orlando Ajala. Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni. Sponzorski ugovor Reala i Majkrosofta će biti potpisan sutra na Santjago Bernabeu.19:00 - U sredu preostale dve utakmice osmine finala Kupa SrbijeFudbalski savez Srbije objavio je satnice odloženih utakmica osmine finala nacionalnog kupa, koje će biti odigrane u sredu, 19. novembra. OFK Beograd će na Karaburmi od 13 sati dočekati ekipu gradskog rivala Čukaričkog, dok će Partizan, takođe kao domaćin, igrati od 17 sati protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi. U osmini finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a ukoliko rezultat bude nerešen odmah će se pristupiti izvođenju penala.

18:45 - Hrvatski huligani u italijanskom zatvoru do sredeGrupa od 16 hrvatskih navijača, među kojima je i jedan maloletnik, biće zadržani u Milanu do srede kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju. Punoletni izgrednici u zatvoru će čekati izlazak pred sudiju, a maloletnik u skladu s pravilima koja se primenjuju u slučajevima maloletnih osoba. "Hrvatski navijači privedeni su zbog nereda na tribinama. Prema neslužbenim podacima iz italijanske policije njih 15 biće zadržano u milanskom zatvoru San Vitore, a maloletnik na način predviđen u takvim slučajevim", prenose mediji izjavu hrvatskog konzula u Italiji. Hrvatski navijači divljali su tokom jučerašnje utakmice protiv Italije u Milanu, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope, a zbog ubacivalnja baklji i dimnih bombi na teren meč je dva puta bio u prekidu.

18:15 - Nedović prošao preglede u ValensijiSrpski košarkaš Nemanja Nedović prošao je lekarske preglede u ekipi Valensije i postaće novi igrač španskog kluba. Nedović je u ponedeljak odradio oba dela medicinskih pregleda, a zvanično predstavljanje zakazano je za utorak u 13 časova.

18:05 - Roberts: Borba protiv huligana ne može da uspe bez sudstvaOficir za bezbednost engleskog fudbalskog premijerligaša Kristal Palasa Adrijan Roberts rekao je danas da borba protiv huligana na stadionima ne može da uspe bez podrške sudstva. "Sve polazi od Vlade, ona daje određena ovlašćenja i nadležnosti policiji i sudstvu. Ako neko utrči u teren, biće uhapšen, priveden sudiji za prekršaje i više nikada neće moći da dođe na meč. Ako sudije nisu uz vas, odnosno nemate njihovu podršku, onda je to problem, jer mora neko da sprovodi te zakone", rekao je Roberts na konferenciji OEBS-a o unapređenju bezbednosti na sportskim događajima. On je dodao da su se stvari u Velikoj Britaniji promenile kada je britanska premijerka Margaret Tačer rešila da zavede red nakon tragedija na Hilzbrou i Hejselu.

17:35 - Svetske fudbalske zvezde u borbi protiv eboleFudbalske zvezde među kojima su Kristijano Ronaldo, Nejmar, Didije Drogba i Filip Lam uključili su se u kampanju čiji je cilj da se javnost bolje upozna sa borbom protiv ebole, saopštila je Svetska fudbalska federacija (FIFA). Globalna multimedijalna kampanja koja je pokrenuta danas, nazvana je "11 protiv Ebole". Njen cilj je da što jednostavnije prenese "11 jednostavnih poruka koje su odabrali lekari i zdravstveni stručnjaci", među kojima i iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Lekari su se obratili igračima nekih od najvećih evropskih klubova i udružili su se sa FIFA i CAF (Afrička fudbalska konfederacija) da bi pokrenuli kampanju čiji je slogan "Zajedno možemo pobediti Ebolu". Fudbalske zvezde kroz video i audio poruke, reklamne panoe, plakate i na druge načine porčuju između ostalog da treba "prijavljivati sumnjiva oboljenja" i "kuvati meso kako treba".

17:10 - Levski kažnjen dva meča bez publike i 5.500 evraKošarkaška Jadranska liga kaznila je danas Levski iz Sofije sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama i 5.500 evra zbog loše organizacije meča protiv Partizana. Meč osmog kola regionalnog takmičenja prekinut je početkom druge četvrtine kada su navijači Levskog utrčali na teren i sukobili sa pristalicima Partizana. Levski je kažnjen sa 500 evra jer su njegovi navijači ubacivali meke predmete na teren, dok će zbog bacanje tvrdih predmate morati da plati 1.000 evra. Loša organizacija meča klub iz Sofije koštaće dodatnih 1.000 evra, dok će zbog nesportskog ponašanja publike morati da plate 3.000 evra. Bugarski tim će bez prisustva publike odigrati naredne dve utakmice protiv Cibone i Crvene zvezde.

16:49 - PSŽ i Inter igraju u decembru prijateljsku u MarakešuFrancuski šampion Pari Sen Žermen i italijanski Inter odigraće 30. decembra prijateljsku utakmicu u Marakešu, saopštio je danas Kraljevski fudbalski savez Maroka (FRMF). Utakmica bi trebalo da se igra na gradskom stadionu u Marakešu, koji prima oko 45.000 gledalaca, i to 10 dana pre finala Svetskog klupskog fudbalskog prvenstva. Prva utakmica Kupa afričkih nacija 2015. trebalo je da se igra u Marakešu, ali je Maroko odustao od organizacije pošto Afrička fudbalska konfederacija (CAF) nije uslišila zahteve da se turnir odloži zbog Ebole. Turnir će se održati u Ekvatorijalnoj Gvineji. PSŽ je 2011. već igrao u Marakešu, na otvaranju novog stadiona, a protivnik mu je bio Vidad Kazablanka. Ta utakmica završila se 1:1. "Sveci" u Maroku imaju i svoju fudbalsku akademiju, a ona se nalazi u oblasti Žadida na severu.

16:05 - Toti i dalje sanja Ligu šampionaKapiten Rome Frančesko Toti izjavio je za italijanske medije da je njegov neostvareni san osvajanje Lige šampiona sa Romom. Kako sada stvari stoje, i na kraju ove sezone će ostati neostvaren.15:43 - Simeone negira odlazak iz Atletika

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Atletika Dijego Simeone bio preseljivan je u mnoge evropske velikane tokom prethodnih dana, ali on je to sve negirao."Sreća koju osećam pošto sam u ovom klubu tri godine je ogromna. Osećam se sjajno u Atletiku, i uvek pokušavam da napredujem u svakom pogledu", rekao je nekadašnji defanzivni vezista, koji je i kao trener i kao igrač osvojio Primeru sa timom koji danas predvodi sa klupe.15:23 - Snajder bi mogao u MilanTrener mILANA Filipo Inzagi bi mogao da u januaru dovede Veslija Snajdera u Milan na šestomesečnu pozajmicu, kako bi zamenio Kejsukea Hondu dok je ovaj na Azijskom kupu nacija.

14:45 - Savić: Preko Svetske lige do Rija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da će aktuelni šampioni Evrope kroz takmičenje u Svetskoj ligi, gde takođe brane trofej, pokušati da izbore direktan plasman na Olimpijske igre u Riju."Izuzetna sezona je iza nas, ali da tako kažem, već smo je zaboravili i sutra kreće nova - sa novim cilejvima i ambicijama. Čeka nas Španija, veliki protivnik koji nije uspeo da se kvalifikuje za SP sledeće godine i pokušaće da kroz Svetsku ligu napravi dobar rezultat. Prvo mesto nosi plasman na OI u Riju, što je nama i glavni cilj. Predstoji nam velika borba, kao i na SP, gde prva dva, takođe nose plasman na OI", izjavio je Savić i pozvao navijače da u što većem broju dođu na Čair i podrže nacionalni tim."Prvi put igramo kao evropski prvaci, posle mnogo godina smo u Nišu, prvi put skraćeni bazen 20-25 metara. Očekujemo spektakl i veliku borbu", naveo je Savić.14:05 - Kučuk ponovo trener Kubanja iz KrasnodaraRuski fudbalski prvoligaš Kubanj iz Krasnodara ponovo je angažovao trenera Leonida Kučuka, koji je taj tim 2013. doveo do petog mesta.Pedesetpetogodišnji beloruski stručnjak potpisao je ugovor na dve godine, saopštio je ruski klub. Kučuk je prethodno bio angažovan kao trener moskovske Lokomotive, koja ga je smenila u septembru, a Kubanj je u četvrtak raskinuo saradnju sa trenerom Viktorom Gončarenkom.

13:30 - Silva: Nejmar mi oduzeo trakuBrazilski fudbaler Tijago Silva kritikovao je selektora Dunge i glavnu zvezdz reprezentacije Nejmara istakavši da su mu nisu rekli da više nije kapiten.„Nejmar uopšte nije došao da mi nešto kaže“, rekao je Silva, pošto je Dunga postavio Nejmara za kapitena posle Svetskog prvenstva u Brazilu.„Ni sa kim nisam pričao, to se sve desilo bez ikakvog razgovora. I to je ono što me nervira“Silva je bio kapiten Brazila na Mundijalu, ali je zbog povrede propustio debakl protiv Nemaca i poraz od 7:1.

12:50 - Del Pjero: Možda ću se jednog dana vratiti u JuventusItalijanska fudbalska legenda Alesandro del Pjero rekao je da će se jednog dana možda vrati u Juventus, pošto ga za ovaj klub vezuju prelepe uspomene. Naravno, teško da može da se desi da popularni Pinturikio opet zaigra za ovaj klub, ali zbog čega se ne bi okušao u trenerskom poslu, ako Alegri ne napravi dobar rezultat u Evropi ove godine?

12:15 - Austrijanka Šneberger pauzira šest meseci zbog povredeAustrijska skijaška federacija saopštila je da će Rozina Šneberger biti odsutna najmanje šest meseci posle teškog pada u slelomu za Svetski kup u Leviju, kada je povredila ligamente kolena. 11:45 - Mađo zbog gripa ne igra sa AlbanijomPred prijateljski duel Italije i Albanije koji se odigrava u utorak od 20.45, Kristijan Mađo je dobio grip, pa neće moći da bude u konkurenciji za tim.

11:10 - Levskom preti novčana kazna i suspenzija terena zbog haosa protiv PartizanaŠampion Bugarske Levski biće kažnjen zbog velikog propusta i uletanja navijača na parket u meču s Partizanom u košarkaškoj ABA ligi, a kako su najavili čelnici regionalne lige, ostaje da se vidi da li će biti samo novčana sankcija ili će biti i suspenzije terena. Crno-beli su u Sofiji ubedljivo slavili sa 98:66, a navijači Levskog uleteli su na teren u pauzi između prve i druge četvrtine u pokušaju da se obračunaju sa nekoliko simpatizera Partizana.10:20 - Modrić pet nedelja van stroja

Foto: AP
Foto: AP

Posle povrede prepone koju je Luka Modrić zadobio na meču sa Italijom, moraće da pauzira čak pet nedelja. Ova vest je u Španiji odjeknula kao tragedija, pošto je on jedan od ključnih igrača u ekipi Reala ove sezone.09:40 - Ranijeri ipak predvodi Grčku u prijateljskom meču protiv SrbijeItalijan Klauido Ranijeri, koji je otpušten sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Grčke, predvodiće tu ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Srbije nakon čega će završiti saradnju sa Savezom.Ranijeri je otpušten posle poraza na svom terenu od reprezentacije Farskih Ostrva sa 0:1, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali će predvoditi Grčku u prijateljskoj utakmici protiv Srbije, u utorak na Kritu, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Grčke. Italijanski trener otpušten je zbog loših rezultata, pošto Grčka u kvalifikacionoj Grupi F zauzima poslednje mesto sa jednim bodom iz četiri utakmice.

09:20 - WTA lista: Ivanović 5, Janković 15, Jovanovski 57.

Plasman najbolje rangiranih srpskih teniserki na WTA listi nije promenjen, odnosno Ana Ivanović je ove nedelje peta sa 4.820 bodova, a Jelena Janković zauzima 15. mesto sa 2.675 bodova.Bojana Jovanovski je i dalje 57. sa 911 bodova, dok je Aleksandra Krunić skliznula za dva mesta na listi i sada je 102. sa 570 bodova.Jovana Jakšić se takođe spustila na lestvici - za jedno mesto, i sada je 118. sa 482 boda.Poredak vodećih teniserki je nepromenjen, pa Serena Vlijams zauzima prvo mesto sa 8.485 bodova, ispred Ruskinje Marije Šarapove sa 7.050 i trećeplasirane Rumunke Simone Haleop koja ima 6.292 boda.Redosled prvih 20 na WTA listi:1. (1) Serena Vilijams (SAD) - 8.485 bodova2. (2) Marija Šarapova (Rusija) 7.0503. (3) Simona Halep (Rumunija) 6.2924. (4) Petra Kvitova (Češka) 5.9665. (5) Ana Ivanović (Srbija) 4.8206. (6) Agnješka Radvanska (Poljska) 4.8107. (7) Eženi Bušar (Kanada) 4.7158. (8) Karolina Voznijacki (Danska) 4.6259.(9) Angelika Kerber (Nemačka) 3.48010. (10) Dominika Cibulkova (Slovačka) 3.05211. (11) Jekaterina Makarova (Rusija) 2.97012. (12) Flavija Peneta (Italija) 2.86113 (13) Andrea Petković (Nemačka) 2.78014. (14) Sara Erani (Italija) 2.77515. (15) Jelena Janković (Srbija) 2.67516. (16) Lusi Safarova (Češka) - 2.61517. (17) Karla Suarez Navaro (Španija) - 2.41518. (18) Venus Vilijams (SAD) - 2.27019. (19) Aliz Korne (Francuska) - 2.25520. (20) Garbine Muguruza (Španija) - 2.043

09:00 - Najslabiji start Lejkersa u klupskoj istoriji - pobeda i devet poraza U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) su odigrane četiri utakmice, a pobedu kao domaćin ostvario je samo Njujork savladavši Denver sa 109:93.Lejkersi su na svom terenu izgubili od Golden Stejta sa 136:115 i tim neuspehom stigli do najlošijeg starta u klupskoj istoriji - posle deset utakmica imaju samo jednu pobedu i devet poraza!Sa 30 koševa i 15 asistencija Stefon Kari je predvodio "ratnike" do 8. trijumfa u tekućem šampionatu, a značajan doprinos pobedi Golden Stejta dali su još Endrju Bogut sa 15 poena i deset asistencija, odnosno Mariz Sptejts sa 24 poena. Na suprotnoj strani Kobi Brajant je prednjačio sa 44 koša, ali i ovog puta uz veliku potrošnju lopti. Pogodio je 15 puta iz 34 pokušaja, pri čemu samo tri "trojke" iz 12 šuteva.U preostale dve utakmice postignuti su ovi rezultati: Majami - Milvoki 84:91 i Oklahoma - Hjuston 65:69.08:30 - VADA protiv krivičnog gonjenja dopingovanihSvetska antidoping agencija (WADA) objavila je da se protivi uvođenju krivičnih kazni za sportiste koji varaju, uprkos tome što 1. januara na snagu stupa njen strožiji pravilnik. "Sportista treba da bude kažnjen po sportskim pravilima koja su se razvijala mnogo godina, a ne po krivičnom pravu", rekao je predsednik WADA Krejg Ridi. Posle sastanka svojih članica u nedelju u Parizu, WADA je objavila da je za fond za istraživanje i unapređenje borbe protiv dopinga do sada sakupljeno više od 10 miliona dolara. Toliko je uložio i Međunarodni olimpijski komitet, tako da je ukupni budžet ovog zajedničkog projekta oko 20 miliona dolara. WADA je posvećena tome da antidoping laboratorija u Rio de Žaneiru ponovo dobije akreditaciju na vreme za Olimpijske igre 2016. godine.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track