IVANOVIĆ HVALI PRIVREMENOG SELEKTORA: Ćurčić zaslužuje kredit i strpljenje
Foto: Reuters

"Orlovi" pobedili Grke

IVANOVIĆ HVALI PRIVREMENOG SELEKTORA: Ćurčić zaslužuje kredit i strpljenje

Fudbal -
Srbija je pobedila Grčku sa 2:0, a Ćurčić je privremeno vodio ekipu posle raskida ugovora sa dosadašnjim selekotorom Dikom Advokatom

HANJA - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović podržao je Radovana Ćurčića za selektora nacionalnog tima. "Ćurčić zaslužuje kredit i strpljenje. On je imao udela u igri na utakmici sa Grčkom. Ima jasnu viziju. Ova igra jeste model, ali nije dovoljno dobra za konačan cilj", rekao je Ivanović posle prijateljske utakmice sa Grčkom na Kritu. Srbija je u gradu Hanja pobedila Grčku sa 2:0, a Ćurčić je privremeno vodio ekipu posle raskida ugovora sa dosadašnjim selekotorom Dikom Advokatom. "Sve je delovalo mnogo ozbiljnije nego do sada, znalo se ko šta radi na terenu, koji je čiji posao. Ali, ne treba sada praviti euforiju, jer treba imati u vidu i to da su Grci bili pod većim pritiskom od nas", kazao je Ivanović.

Srbija će narednu utakmicu odigrati u martu, kada će gostovati Portugalu u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlovi" posle tri susreta imaju samo jedan osvojen bod i pretposlednji su na tabeli, iza Danske, Portugala i Albanije, a ispred Jermenije.

Stojković: Pobeda će nam doneti samopouzdanjeGolman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da će pobeda nad Grčkom doprineti samopouzdanju nacionalnog tima u trci za plasman na prvenstvo Evrope.

"Pobedili smo jaku ekipu koja godinama igra na velikim takmičenjima. Znali smo da će biti teško, ali najbitnije je da smo se podigli posle svega i pokazali zajedništvo. Ovaj uspeh mnogo će značiti na planu samopouzdanja", rekao je Stojković.

Srbija u I grupi ima samo jedan bod, a u nastavku kvalifikacija gostuje 29. marta iduće godine selekciji Portugalije.

"Mirno čekamo mart i pohod na devet bodova, koji su nam neophodni da izborimo plasman u Francusku", poručio je Stojković.

Štoper Stefan Mitrović rekao je da su on i saigrači zabeležili veoma važnu pobedu u teškom trenutku.

"Znamo kakvo je stanje u grupi. Ovom pobedom u dobroj atmosferi čekamo mart i borbu za evropsko prvenstvo. Videlo se da smo mnogo bolje stajali u odbrani, i to nam jedonelo rezultat", kazao je Mitrović.

On je naglasio da ekipa mora da se ujedini, kako bi došla do uspeha u nastavku kvalifikacija.

"Pritisak postoji, ali na to smo navikli u klubovima, u jakim ligama. Imamo individualni kvalitet, međutim, u prethodnim utakmicama nismo igrali kao tim. Verujem da ipak možemo da se plasiramo na prvenstvo Evrope", zaključio je Mitrović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track