BLOG UŽIVO: Partizan zbog navijača kažnjen sa 34.000 evra
Foto: Kurir

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Partizan zbog navijača kažnjen sa 34.000 evra

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:30 - Blater: Nije FIFA odgovorna za radnike u KataruPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da ta organizacija nije odgovorna za dobrobit radnika koji grade objekte za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, već onih kompanija koje su ih unajmile. Blater je tokom posete Šri Lanki novinarima rekao da su kompanije iz Nemačke, Francuske, Engleske i drugih evropskih zemalja odgovorne za svoje radnike koji rade u Kataru na izgradnji stadiona i infrastrukture za Mundijal. Katar se našao pod lupom javnosti i odnosa prema radnicima od kada je 2010. godine dobio prava da organizuje turnir. Ova zemlja, kao i druge bogate zemlje iz Zaliva, oslanja se u velikoj meri na radnike migrante, naročito iz Južne Azije. Razne grupe za ljudska prava oštro su kritikovale Katar, navodeći da radnici koji grade objekte žive u bedi i da su eksploatisani. Amnesti internešenel (Amnesty International) je prošlog meseca objavio da ova zemlja nije uradila dovoljno poboljšanju uslova radnika, iako je pre šest meseci izneo planove za reformu rada. Vlada ove zemlje rekla je da planira da primeni reforme u sledećih nekoliko meseci.

22:15 - Marselj osvojio samo bod, PSŽ na potezuFudbaleri Olimpika iz Marselja odigrali su danas 1:1 sa Lorijanom u 16. kolu francuske Lige 1 i tako došli u opasnost da izgube prvo mesto tabele. Marselj sada ima 35 bodova, dva više od Pari Sen Žermena, koji sutra igra u gostima protiv Lila. "Sveci" bi pobedom nad 15. timom na tabeli izbili na prvu poziciju. Najbolji strelac Olimpika ove sezone Andre-Pjer Žinjak mogao je da donese svom timu pobedu u nadoknadi vremena, ali je Lamin Kone odbranio njegov udarac. Olimpik je poveo na veštačkoj travi Lorijana u 32. minutu, kada je Dimitri Paje ušao sa leve strane, prešao dvojicu defanzivaca i smestio loptu u gornji desni ugao mreže. Lorijan je izjednačio pet minuta kasnije iz penala. Benžamin Žano je utrčao na dugu loptu, ali ga je srušio golman Marselja Stiv Mandana, a jedanaesterac je iskoristio Džordan Aju.

22:10 - Odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv AustrijanacaOdbojkaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu tim austrijskog predstavnika Union Rajfajzen Valdvirtel sa 3:0 u setovima - 26:24, 25:21, 25:15, u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača. Revanš susret na programu je 16. decembra u Cvetlu, u Austriji. Ukoliko prođu u osminu finala Novosađani će za protivnika imati boljeg iz dvomeča Mladost Brčko (BIH) - Štrasen (Luksemburg).

21:24 - Del Potro ponovo na terenuArgentiski teniser Huan Martin Del Potro se ponovo vraća na teniski teren posle skoro godinu dana. Zbog teške povrede zgloba leve šake koja je zahtevala hiruršku intervenciju, teniser je morao da pauzira. Pre samo tri godine imao je takođe probelm sa desnim zglobom. Nakon teških dana koji su iza Del Porta, teniser se skoncentrisao na jake treninge i povratak na teniske površine.

21:10 - Igokea demolirala Levski u LaktašimaKošarkaši Igokee su u 10. kolu ABA lige savladali ekipu Levskog iz Sofije rezultatom 87:54. Prvak BiH je zabeležio treću pobedu u regionalnom takmičenju. Najefikasniji su bili Nikola Dragović 18 i Đorđe Drenovac 15, a kod gostiju Stojan Gnjuroski i Nikolaj Varbanov sa po 10. poena.

19:10 - Vermalen pauzira još četiri mesecaFudbaler Barselone Tomas Vermalen operisao je mišić desne noge i očekuje se da bude van stroja još oko četiri mešeca, objavio je španski klub. Belgijski defanzivac još nije nastupio za Barselonu otkako je za njegov transfer u letnjem prelaznom roku Arsenalu plaćena suma od 19 miliona evra. Dvadesetdevetogodišnji Vermalen povređen je i stigao u redove Katalonaca, nakon što je branio boje reprezentacije Belgije na prvenstvu sveta u Brazilu. Zbog čestih povreda prošle sezone odigrao je za Arsenal samo 14 utakmica.

18:45 - Savić odredio sastav za meč protiv Nemačke u B grupi Svetske ligeSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav tima za utakmicu protiv selekcije Nemačke, u okviru 2. kola B grupe Svetske lige. Od standardnih reprezentativaca u Nemačku neće putovati Živko Gocić, Andrija Prlainović i Sava Ranđelović, a zameniće ih braća Strahinja i Viktor Rašović i Nikola Jakšić. Sastav Srbije: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović. Pored selektora Savića, u stručnom štabu su treneri Petrović, Stevanović, Pavlović, Ćirić, fizioterapeut Radović, doktor Harhai, tim menadžer Čanković i vođa puta Marijan. Utakmica između reprezentacija Nemačke i Srbije igra se 9. decembra u Hamburgu. Vaterpolisti Srbije brane titulu u Svetskoj ligi, a u prvom meču B grupe pobedili su 18. novembra u Nišu selekciju Španije sa 9:1.

18:20 - Blana ne zanimaju kritikeTrener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da ga ne zanimaju kritike upućene njegovom timu. Blan je priznao da je njegova ekipa igrala bolje prošle sezone, ali je rekao da ne razume kritike. "Oni pobeđuju, a onda ih vi pitate zašto igraju loše. Nema razloga da se nervirate zbog toga", rekao je Blan. Pari Sen Žermen je neporažen u 21 utakmici u sezoni, a u prvenstvu zauzima drugo mesto na tabeli sa bodom zaostaka za vodećim Marsejom. Uprkos velikim zvezdama u timu kakvi su napadači Zlatan Ibrahimović i Edinson Kavani, Pari Sen Žermen nije igrao dobro protiv Nice prošlog vikenda. U toj utakmici pariski tim pobedio je sa 1:0 i imao je samo dva šuta na gol.

17:55 - Osaliven u osmini finala Otvorenog prvenstva Ujedinjenog kraljevstvaPetostruki svetski šampion u snukeru Roni Osaliven plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Ujedinjenog kraljevstva u Jorku, pošto je pobedio Bena Vulastona sa 6:2. Osaliven je poveo sa 1:0, a nakon toga Vulaston je vezao dva frejma i preokrenuo rezultat. Četvorostruki osvajač Otvorenog prvenstva Ujedinjenog kraljevstva je nakon toga osvojio pet uzastopnih frejmova i obezbedio mesto u osmini finala. Osaliven će u osmini finala igrati protiv Metjua Selta, koji je pobedio Rorija Mekleoda sa 6:4. Branilac titule u Jorku Nil Robertson plasirao se u osminu finala pošto je pobedio Pitera Ebdona sa 6:2. On će za mesto u četvrtfinalu igrati protiv Grejema Dota

17:30 - Atletiko izbacio iz kluba sedmoricu navijača zbog tučeŠpanski fudbalski klub Atletiko Madrid izbacio je iz kluba sedmoricu svojih članova, a ekstremnoj navijačkoj grupi, za koju je policija utvrdila da je učestvovala u tuči sa navijačima Deportiva u kojoj je umro jedan navijač La Korunje, zabranila je ulazak na stadion. "Među identifikovanima je 15 osoba koji kažu da su navijači Atletiko Madrida, od kojih su sedmorica članovi našeg kluba... Ti članovi su automatski izbačeni zbog učešća u fatalnoj tuči", navodi se u saopštenju Atletika. Takođe, radikalnoj navijačkog grupi "Atletiko Front" zabranjeno je da prisustvuje utakmicama kluba na Visente Kalderonu. U tuči navijača u nedelju, uoči utakmice Atletika i Deportiva, umro je 43-godišnji navijač Fransisko Havijer Romero.17:00 - Morinjo: Nismo dobili ponudu za ČehaTrener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da taj klub nije dobio ponudu za golmana Petra Čeha i dodao da je njegova ekipa spremna za londonski derbi sa Totenhemom. Čeh je izgubio mesto na golu Čelsija i umesto njega brani Tibo Kurtoa, koji je letos došao sa trogodišnje pozajmice iz Atletiko Madrida. Češki fudbaler nagovestio je da bi zbog toga mogao da napusti Stamford Bridž i pronađe klub u kome će redovno braniti. "Nismo dobili nijednu ponudu za Čeha", rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji. On je naveo da na njegovu ekipu uoči sutrašnje utakmice sa Totenhemom (20.45) neće uticati izostanak najboljeg strelca Dijega Koste. "Imamo poverenja u Loika Remija i Didijea Drogbu, isto koliko verujemo i Dijegu Kosti. Prvi smo u Premijer ligi, prvi u grupi u Ligi šampiona i nalazimo se u četvrtfinalu Liga kupa. Četiri meseca nismo izgubili utakmicu i ekipa mora da se oseća dobro", rekao je Morinjo. Totenhem nije pobedio Čelsi na Stamford Bridžu više od 20 godina, ali je Morinjo rekao da će njegova ekipa ući oprezno u taj duel. "Ne znam za taj podatak, mislim da to nije važno. O tome nisam razgovarao sa igračima, pošto to nije važno. To je velika utakmica, londonski derbi, protiv jedne od jakih ekipa iz lige, a to volimo i o tome moramo da razmišljamo. Spremni smo", rekao je Morinjo.

16:35 - Hajnkes: Kros je prelaskom u Real doneo savršenu odlukuNekadašnji trener Bajerna i Reala Jup Hajnkes rekao je danas da je Toni Kros napravio najbolji mogući potez kada je letos odlučio da napusti Minhen i preseli se u Madrid. "U ovom trenutku ne postoji bolji igrač od Krosa na poziciji centralnog veznog. Tokom šampionata sveta u Brazilu savetovao sam ga da ostane u Bajernu, ali on mi je rekao da je već doneo odluku. Sada sam shvatio da je doneo savršenu odluku", rekao je Hajnkes za nemački Kiker. Hajnkes je istakao da ga ne čudi što se Kros odlično uklopio. "Najbolji igrači Reala Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Karim Benzema znaju da će biti još bolji dolaskom Krosa. Toni je igrač sa jakim karakterom i nije imao problem da se adaptira na novu sredinu", zaključio je stručnjak, koji je svojevremeno kao trener Leverkuzena doveo Krosa na pozajmicu iz Bajerna i možda presudno uticao na njegovu karijeru.

16:15 - Klemen i Morezmo produžili ugovore sa SavezomSelektor Dejvis kup reprezentacije Francuske Arno Klemen i selektorka Fed kup reprezentacije Ameli Morezmo potpisali su danas dvogodišnje ugovore sa Teniskim savezom (FFT). U saopštenju FFT navodi se da su igrači muške i ženske reprezentacije konsultovani pre donošenja odluke o nastavku saradnje sa selektorima. Klemen je ove godine predvodio Francusku do finala Dejvis kupa, u kome je njegov tim izgubio od Švajcarske sa 1:3. Francuska će sledećeg marta u prvom kolu Svetske grupe igrati na svom terenu protiv Nemačke. Dvostruka grend slem šampionka Morezmo, pomogla je Francuskoj da se vrati u Svetsku grupu, pobedom protiv selekcije SAD od 3:2. Francuskinje će takmičenje u Fed kupu u februaru sledeće sezone početi protiv Italije.

15:50 - Brazil igra prijateljski mec sa Francuskom u martuFudbalska reprezentacija Brazila igraće 26. marta u Parizu prijateljski meč sa Francuskom, saopštila je danas Brazilska fudbalska konfederacija. Utakmica će biti odigrana na stadionu "Francuska", na istom mestu na kojem je Francuska pobedila Brazil sa 3:0 u finalu prvenstva sveta 1998. godine. Ovaj meč će biti težak test za izabranike selektora Dunge, koji je preuzeo tim u julu posle ponižavajućeg poraza od 7:1 u polufinalu protiv Nemacke, koja je na kraju osvojila titulu. Brazil je od tada sa Dungom pobedio na svih šest mečeva, uz 14 datih i jedan primljen gol.

15:25 - Žinjak želi da napusti Marselj krajem sezoneZvezda lidera u francuskom fudbalskom prvenstvu Marselja Andre Pjer Žinjak rekao je danas da razmišlja o odlasku iz kluba na kraju sezone."Mislim da ću otići krajem sezne", rekao je Žinjak i naglasio da bi želeo da zna da li će trener Marselo Bjelsa ostati u klubu."Želim nove i veće izazove. Razmotriću sve ponude koje budem dobio", rekao je Žinjak.Dvadesetosmogodišnji napadač, kome ističe ugovor u Marselju krajem sezone, dobija najveću platu u klubu, sa mesečnom zaradom od 300.000 evra. Žinjak je trenutno vodeći strelac Lige 1 sa 11 golova ove sezone.14:49 - Barselona od iduće sezone u dresovima sa poprečnim prugamaŠpanski fudbalski klub Barselona od iduće sezone igraće u dresovima sa poprečnim, a ne kao do sada, sa uspravnim prugarma. Ova revolucija u dizajnu plod je ideje koju je predložila kompanija "Najk", inače sponzor kluba, a koju je prihvatio predsednik Katalonaca Đosep Marija Bartomeu.Barselona već 115 godina igra u dresovima sa vertikalnim prugrama i ovo će biti prvi put da slavni španski klub radikalno promeni dizajn.

14:22 - Partizan zbog navijača kažnjen sa 34.000 evraKošarkaški klub Partizan kažnjen je danas sa 34.000 evra zbog nesportskog ponašanja navijača tog kluba na utakmici sa Lijetuvos ritasom u Evrokupu. Kako je saopšteno iz Partizana, disciplinska komisija Evrokupa kaznila je Partizan sa 30.000 evra zbog pljuvanja i gađanja sudija, a sa 4.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren. "Ovo nije funkcionalno, može da izazove pritisak kod sudija za neke naredne utakmice. Sudije su maksimalno zaštićene, nesrazmerno svom znanju. Pljunuti nekog nema efekta, postoje drugi načini na koje može da se iskaže nezadovoljstvo. Ovo su ogromne pare, posebno u stuaciji u kojoj se nalazimo", rekao je trener Partizana Duško Vujošević. Partizan sutra od 18.00 dočekuje Hapoel u osmom kolu Evrokupa, a iz beogradskog tima su pozvali navijače da sportski i fer bodre svoj klub.

14:10 - Venger: Anri jednog dana ponovo u ArsenaluMenadžer Arsenala Arsen Venger nagovestio je da će se bivša zvezda "tobdžija" Tijeri Anri, koji je juče završio angažman u američkim Red Bulsima, jednog dana vratiti u klub, ali kao trener.Tridesetsedmogodišnji Anri je nedavno za "L"Ekip" rekao da želi da pomogne Arsenalu da osvoji Ligu šampiona i da Venger misli da je samo pitanje vremena kada će se on vratiti u tim."Anri je Arsenalov čovek. On je najbolje trenutke karijere i života proživeo upravo u ovom klubu", rekao je Venger na konferenciji za novinare uoči meča sa Sautemptonom, u sredu.Venger je naglasio da će se Anri "sigurno jednog dana vratiti", ali je dodao da ne zna u kojoj ulozi."Na njemu je da razmisli u kom pravcu želi da krene", rekao je Venger.On je naglasio da Anri poseduje sve potrebne kvalitete za trenera."Tijeri ima sve neophodne kvalitete - on je inteligentan, posvećen i voli fudbal. Samo treba da razmisli da li će ceo život žrtvovati kako bi se posvetio tom poslu", rekao je Venger.13:32 - Kostner odbacila optužbe za dopingSlavna italijanska klizačica Karolina Kostner odbacila je optužbe za umešanost u doping bivšeg dečka, hodača Aleksa Švarcera, zbog kojih joj preti četvorogodišnja suspenzija. Tužilac Italijanskog olimpijskog komiteta (KONI) predložio je u petak da se Kostnerova suspenduje na četiri godine i tri meseca, duže nego što iznosi Švarcerova suspenzija koji je 2012. kažnjen na tri i po godine zabrane takmičenja."Nikada se nisam dopingovala, niti sam pomagala Aleksu da to čini. Nisam o tome ništa znala dok se nije ispostavilo da je bio pozitivan. Kako mogu uošte da traže za mene takvu kaznu, stavljajući me u istu ravan sa onima koji su se zaista dopingovali", zapitala je Kostner u intervjuu listu "Fato kotidijano".Ona je naglasila da je :"do danas klizala za Italiju, a od sutra će se takmičiti samo za sebe, na revijama širom sveta".13:00 - Trusije novi trener kineskog HangžuaKineski fudbalski superligaš Hangžu angažovao je danas za novog trenera Francuza Filipa Trusijea, koji je selekciju Japana doveo do osmine finala Mundijala 2002. godine. Pedesetdevetogodišnjeg Trusijea zbog brojnih angažmana u afričkim zemljama, uključucjući Obalu Slonovače, Burkinu Faso i Južnu Afriku, zovu "Beli vrač".Trusije će se u Kini tako pridružiti svom sunarodniku Alenu Peranu koji predvodi nacionalnu kinesku selekciju.

12:40 - Brahimi najbolji igrač Afrike u 2014. godiniFudbaler Porta Jasin Brahimi proglašen je za najboljeg igrača Afrike u 2014. godini. On je postao prvi Alžirac koji je osvojio tu nagradu, a pobedio je u konkurenciji Jaje Turea (Mančester Siti), Žervinja (Roma), Vinsenta Enejame (Lil) i Pjera Abumejana (Borusija Dortmund).

12:00 - Mojes vodi Adama u ŠpanijuPrvo pojačanje Real Sosijedada otkad je na kormilu Dejvid Mojes, mogao bi da bude Čarli Adam.

11:15 - Hasi odmara MitrovićaTrener Anderlehta Besnik Hasi odlučio je da odmori nekolicinu prvotimaca za meč Kupa Belgije protiv Mehelena, koji se igra u sredu, a među njima našao se i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. Ostali su - Stiven Defur, Šansel Mbemba i Andi Nažar.

10:30 - Paleta menja klub?Lacio i Inter su zainteresovani za Parminog Argentinica, Gabrijela Paletu. Štoper žuto-plavih na radaru je italijanskih velikana već neko vreme, pa bi na zimu mogao da promeni sredinu.

09:50 - Laveci na pragu InteraInter je očajan za pojačanjima na krilu a Laveci bi mogao da bude idealno rešenje za Manćinijev sistem. Još samo da se dogovore klubovi...

09:10 - Fetel prvi put vozio FerariČetvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel vozio je proteklog vikenda prvi put bolid Ferarija, čiji je vozač postao po završetku sezone. Nemac je tokom postsezonskih testova u Abu Dabiju bio u boksu tima iz Maranela, ali zbog još uvek važećeg ugovora sa Red Bulom nije imao pravo da vozi bolid. Svoju priliku dobio je na stazi Fiorano gde je vozio model F2012, bolid koji je vozio Fernando Alonso prije dve godine kada je upravo sa Fetelom vodio borbu za titulu prvaka sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=o-oRwaGrAqo

08:55 - Pobede San Antonija i Vašingtona, novi poraz FiladelfijeKošarkaši San Antonija pobedili su u noći između ponedeljka i utorka Filadelfiju sa 109:103 u američkoj NBA ligi. Sparsi su igrali bez dve najveće zvezde, Tima Dankana i Tonija Parkera, ali dobro ih je zamenio Kavai Leonard. On je postigao 26 poena, uključujući i ključnu trojku u poslednjem minutu meča za 13. pobedu San Antonija, ali i za nastavak negativne serije Filadelfije. Filadelfija je tako stigla do čak 17. poraza u isto toliko utakmica i postala tek četvrti tim u istoriji NBA lige koji je tako otvorio sezonu. Pre Filadelfije tako loš početak sezone imali su Klipersi u sezoni 1998/99, Majami (1988/89) i Netsi (2009/10). Vašington je na domaćem terenu ubedljivo savladao Majami sa 107:86. Do 11. pobede u sezoni Vašington su predvodili Rasual Batler sa 23 i Džon Vol sa 18 poena, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Dvejn Vejd koji je ubacio 20 poena. Košarkaši Denvera su u gostima pobedili Jutu sa 103:101. Najbolji u redovima Denvera bio je Taj Loson, koji je u finišu meča postigao i odlučujuće poene, a sa istim brojem poena pratio ga je i Vilson Čendler. U ekipi Jute bolji od ostalih bio je Gordon Hejvord sa 23 poena. Los Anđeles Klipersi pobedili su Minesotu sa 127:101. Najefikasniji u ekipi Klipersa bili su Blejk Grifin i Džej Džej Redik sa po 23 poena, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Šabaz Muhamad sa 18 poena.

08:20 - NFL: Majami u igri za plej-ofEkipa Majami Dolfinsa napravila je preokret i savladala divizijskog rivala Njujork Džetse 16:13, u poslednjem meču 13. nedelje NFL sezone. Dolfinsi su sa deset poena u poslednjoj četvrtini i fild golom u samoj završnici stigli do sedme pobede u sezoni koja ih ostavlja u konkurenciji za plasman u plej-of.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track