LALATOVIĆ: Zvezdin vruć krompir nisam uspeo da ohladim i pojedem, želim da ostanem
Foto: FK Crvena Zvezda

Posle pola sezone

LALATOVIĆ: Zvezdin vruć krompir nisam uspeo da ohladim i pojedem, želim da ostanem

Fudbal -
Ako hoćemo titulu moramo da angažujemo 4-5 igrača koji odmah mogu da pomognu a ne kao do sada da ih prvo vratimo u život, rekao je trener Zvezde

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović istakao je da je voljan da ostane na kormilu crveno-belih, ali da će konačni sud biti poznat tek kada stav iznesu uprava i navijači.

"Ove sezone smo odlično startovali, ali problem je bio što smo izgubili Milijaša. Ovo je drugi tim u odnosu na onaj sa kojim sam počeo pripreme. Nedostaje nam realizacija, da smo samo par golova više dali drugačije bi bilo. Ali nisu špicevi krivi, svu krivicu za drugo mesto preuzimam ja. Zato moramo da se okrenemo proleću. Sada da imam Milijaša, Mrđu i Lukovića garantujem titulu iako je šest bodova razlike. Ali sada treba biti realan i videti šta možemo da dovedemo i koliko je titula realna. Ja sam kao igrač stizao i minus devet a derbi je kod nas. Uvek se kalkuliše da li će trener biti smenjen. Još nisam pričao sa upravom, posle meča u Modriči ćemo razgovarati. Ja sam spreman na sve. Kada sam dolazio znao sam da je ovo vruć krompir. Nisam uspeo da ga ohladim i pojedem. Videćemo, ja imam volju da ostanem, ali videćemo šta hoće uprava i navijača. Ako hoćemo titulu moramo da angažujemo 4-5 igrača koji odmah mogu da pomognu a ne kao do sada da ih prvo vratimo u život", rekao je Lalatović.

On je potom istakao:

"Nezadovoljan sam našim mečevima sa Donjim Sremom i OFK Beogradom, u ostalima je to bilo ok, a suočavali smo se i sa nepravdama poput one u Kruševcu. Ne znam da li ćemo prodati neke mlade igrače. Afirmisao sam Ristića za koga niko nije znao, u prvi tim su ubačeni Rajković, Grujić, jović i Jovanović na kojima možemo da profitiramo i da klub krene da izlazi iz krize. Mora da igra šest iskusnih i pet mladih. Ako budem trener, voleo bih da sve igrače imam na prozivci pa i pojačanja. Ići ćemo deset dana u Sloveniju i dve nedelje u Tursku. Bitno je da pojačanja budu prava i od starta tu, a ne da dođu na pola priprema. I ovi igrači će igrati bolje na proleće. Ne mogu da tvrdim da ostajem, najlakše je smeniti trenera. Imam utisak da imam podršku uprave, imamo dobre relacije", rekao je Lalatović, koji se osvrnuo i na veliki decembarski uspeh iz 1991:

"Bio sam mali i gledao sa roditeljima Zvezdu u Tokiju. To pokazuje koliko je Zvezda bila i ostaće velika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track