NENAD LALATOVIĆ: Neka Rakić kaže zašto je odbio da igra derbi
Foto: Saša Pavlić

Bura u Zvezdi

NENAD LALATOVIĆ: Neka Rakić kaže zašto je odbio da igra derbi

Fudbal -
Molio sam ga da bude u timu protiv Partizana, ali tu se pokazalo koliko „oseća“ Zvezdu, kaže šef stručnog štaba crveno-belih

Nema mira na Marakani! Dok anonimni fudbaler (sumnja se u Mijailovića) napada genseka Zvezdana Terzića, sad se i Đorđe Rakić javno obrušio na trenera Nenada Lalatovića.U izjavi za Sportski žurnal, prvi špic crveno-belih prozvao je šefa stručnog štaba.Nigde ništa nije uradio- Pojedinci su sebi dozvolili previše, nekorektno su komentarisali mnoge stvari vezane za neefikasnost. Svašta se izjavljivalo. Te Rakić nije zamena za Mrđu, ovaj za Milijaša, ovaj za Ninkovića. Možda Lalatović nije ni za Slavišu Stojanovića. Kažem možda, možda. Trener je najčešće bio zadovoljniji protivničkim igračima, nego svojim?! Mnogima je u svlačionici to bilo čudno, mene ipak nije iznenadilo - rekao je Rakić.Lalatović posle ovoga nije bežao od poziva Kurira.- Nemam zaista nameru da se poredim sa Stojanovićem. Činjenica je da sam igrao bez osam igrača, da je Zvezda uzela isto bodova, da smo imali iste odbrane, on je imao dobar napad, a ja nisam - rekao je trener Zvezde.Rakićev golgeterski saldo u prošlosti jasno je govorio da on teško može do bar 20 golova, koliko bi trebalo da postigne glavni napadač Zvezde.- Gde god je bio, nije dao više od deset golova po sezoni. Poštujem Minhen 1860, OFK Beograd i druge klubove, ali ako tamo nije postigao više pogodaka... Cenim ga, ali nije gol igrač. Dao je četiri pogotka, a mogao je sigurno još deset jer je imao bar toliko stopostotnih šansi.Ne zaslužuje naš dresNaša saznanja su govorila da je Rakić mogao da igra večiti derbi, upitali smo za to trenera Zvezde.- Sigurno je mogao da igra. Molio sam ga da izađe na teren, ali je odbio! Pre derbija je trenirao pet dana, a tu se videlo ko koliko oseća dres Zvezde, i onda postaje jasno da neki možda i ne zaslužuju da budu u klubu. Posle derbija nije bio ni na jednog terapiji - jasan je Lalatović.

Kršenje disciplineKAZNILI BI GA, ALI KAKO?!Izjave Rakića predstavljaju kršenje klupske discipline, ali iskusni napadač verovatno će proći bez kazne. Razlog je prost: Zvezda nema način da ga sankcioniše. Na Marakani igrači ne primaju plate, a izvesno je da će u tekućem prelaznom roku Rakić napustiti Crvenu zvezdu. Raskid ugovora nije opcija jer u Ljutice Bogdana očekuju priliv od transfera napadača u zimskom prelaznom roku.

Loše je igraoODLAZI IZ ZVEZDEPostavlja se pitanje da li je ovakav istup Rakića možda podupret željom da raskine ugovor sa Zvezdom. Trener crveno-belih ne očekuje da iskusni napadač bude u timu koji će predvoditi u prolećnom delu sezone.Verovatno ide iz kluba, ne znam na koji način. Nije odigrao dobro ovu polusezonu - kaže Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track