MATIĆ PO DOBIJANJU ZLATNE LOPTE: Ovo je san svakog srpskog fudbalera
Foto: Tanjug

FSS nagradio najbolje u 2014.

MATIĆ PO DOBIJANJU ZLATNE LOPTE: Ovo je san svakog srpskog fudbalera

Fudbal -
Ovo je za mene velika čast i obećavam da ću igrama i ponašanjem pokušati da dokažem da sam je zaslužio, kazao je Matić

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) uručio je priznanja najboljima u 2014. godini - nagradu za najboljeg igrača dobio je fudbaler Čelsija Nemanja Matić, a za trenera novi selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić. "Iako je ovo individualna nagrada, to je plod timskog rada. Siguran sam da je ovaj trofej san svakog fudbalera u Srbiji i neizmerno sam srećan. Ovo je za mene velika čast i obećavam da ću igrama i ponašanjem pokušati da dokažem da sam je zaslužio", kazao je Matić po dobijanju nagrade. Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da mu je odata velika čast i zahvalio je na ukazanom poverenju. "Ovo je najveća individualna nagrada koju sam dobio u karijeri, ali je timska. Mlada reprezentacija je išla tankom linijom između uspeha i neuspeha, ali se plasirala na Evropsko prvenstvo. Ovu nagradu treba da podelim sa njima", rekao je Ćurčić.

Novi selektor A reprezentacije obećao je da će se njegov tim boriti i raditi kako bi Srbija učestvovala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Posebna priznanja, "zlatne pištaljke", dobila je sudijska trojka Milorad Mažić, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić. "Veoma nam je drago, ponosni smo. Suđenje na Svetskom prvenstvu je naša kruna karijere. Ovo nam je dodatni motiv da Srbiju ubuduće predstavljamo u još boljem izdanju", rekao je Mažić. On je kazao da mu je posebno drago što je dobio priznanje od "svoje kuće".

Ćurčić: Razgovori sa igračima dobro napredujuSelektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da FSS čini sve da fudbaleri koji su potrebni zaigraju za reprezentaciju i da će učiniti sve kako bi ekipa došla do rezultata. "Fudbalski savez Srbije će učiniti sve da igrači koji su potrebni budu sa nama. Razgovori sa igračima napreduju dosta dobro. Polako im dajemo informacije šta želimo od njih", rekao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, najbitnije je da svi igrači budu zdravi na sledećem okupljanju u martu. "Kvalitet igrača nije sporan. Kada nema rezultata zna se da nešto nedostaje, a to je u ovom trenutku očigledno tim. Ali, mnogo okolnosti utiče na to da reprezentacija odigra dobro i nadam se da ćemo imati sreće kada je u pitanju stanje igrača", kazao je Ćurčić. On je istakao da će sa svojim stručnim štabom insistirati na kolektivu, jer reprezentacija "samo tako može do rezultata". Srbija posle četiri kola ima samo bod u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Čeka nas težak posao, u fudbalu nema garancija, ali mogu da obećam da ću učiniti sve da dođe do rezultata", kazao je Ćurčić.

Naredni protivnik Srbije biće Portugal, a selektor je rekao da ta utakmica može da odredi smernice kada je put reprezentacije u pitanju.

"Ali, ne mislim da je ta utakmica biti ili ne biti. U opticaju je 15 bodova i druge ekipe igraju utakmice. Pokušaćemo da damo sve od sebe, kada pošteno radite posao veća je verovatnoća da će doći rezultat", kazao je selektor.

Matić: Sada će me deca gledati kao idolaNajbolji srpski fudbaler 2014. godine Nemanja Matić rekao je da mu je velika čast zbog tog priznanja i da će igrama u reprezentaciji dokazati da zaslužuje nagradu. "Svestan sam da će sada deca u Srbiji da me gledaju kao idola i moram svojim ponašanjem, kako na terenu tako i van njega, da pokažem kako treba da izgleda jedan reprezentativac Srbije", rekao je Matić.

Matić je rekao da mu je velika čast što je proglašen za najboljeg srpskog fudbalera u 2014. godini. "Mnogo truda i rada sam uložio da bih stigao do ovoga. Bez svih ljudi iz reprezentacije i kluba ništa od ovoga ne bih postigao", istakao je Matić.

Njemu je trener Žoze Murinjo dao dva slobodna dana da dođe u Srbiju i preuzme nagradu Fudbalskog saveza Srbije.

"Murinjo mi je rekao da je to super i da treba da se pojavim na dodeli. Sledeću utakmicu moraću još bolje da odigram i da mu zahvalim na taj način", rekao je Matić uz osmeh. Matić je rekao da početak kvalifikacija nije dobar, ali da će učiniti sve da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine. "Nije dobro ono što smo uradili, to je sigurno. Ali, siguran sam da ćemo sa novim selektorom i njegovim timom u budućnosti napraviti mnogo toga. Imaju dobru ideju, znaju da rade svoj posao. Daću sve od sebe da se plairamo na Evropsko prvenstvo", rekao je Matić. On je ocenio da će selektor Radovan Ćurčić uspeti da napravi dobar tim. "Svaki igrač u reprezentaciji je surovi profesionalac. Nije moje da sudim šta nedostaje, tu je selektor da analizira. Složiće se kockice, u narednom periodu mora biti bolje", istakao je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track