ZA GINISA: Neverovatni Dragan Mrđa uzeo titulu, pa ispao iz japanske lige!

Zanimljiva sezona bivšeg napadača Crvene zvezde

ZA GINISA: Neverovatni Dragan Mrđa uzeo titulu, pa ispao iz japanske lige!

Fudbal -
U Japanu ne gledaju tragično kada neko napusti elitu kao mi u Srbiji. Ovde je to normalno, otkriva centarfor Omije

Japan se u slučaju Dragana Mrđe potvrdio kao obećana zemlja. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde zadovoljan je polusezonom u Džej ligi jer je na 18 utakmica postigao čak devet golova.- Mene je Japan preporodio! Imao sam utisak da je tamo sve kako treba, ali nisam bio svestan da je i savršeno. Fudbaler u Japanu mora da misli samo na utakmice i treninge. Na tako nešto nisam bio naviknut ne samo dok sam nosio dres Crvene zvezde već i bilo gde da sam igrao - rekao je za Kurir Dragan Mrđa i dodao:- Prvi put otkad igram profesionalno fudbal, sve je bilo na maksimalnom nivou.Ni činjenica da je za pet meseci u samo jednoj sezoni uspeo da osvoji titulu sa crveno-belima i ispadne iz elitnog ranga sa Omijom, nisu mu pokvarili utisak o Japanu.- Iskreno, tako je! Neverovatan podatak! Ali u Japanu ne gledaju tragično na ispadanje kao mi u Srbiji. Ovde je to normalno. Ove sezone titulu je osvojila Gamba, koja je pre dve godine ispala, a pre njih se isto desilo i Kašivi Rejsol. Obe ekipe su se bez problema vratile i uzele titulu. I kada se ispadne, budžet kluba ostaje isti, nema smanjivanja plata ili nekih pritisaka. Zato je Japan broj 1.

Japan i Srbija, dva sveta... Dragan Mrđa
Japan i Srbija, dva sveta... Dragan Mrđa

Mrđa nije želeo da poredi stresnu sezonu u Crvenoj zvezdi i mirnih pet meseci u Omiji, ali i crveno-belima priča i dalje sa ushićenjem:- Krivo mi je što Crvena zvezda nije zadržala sve nas na okupu. Vratili smo titulu posle šest godina gde joj je mesto, stvorili dobru energiju. Čujem se sa Pečnikom, Ninkovićem, Mijailovićem i svima nam je žao što nismo ostali. Mene je nekako taj pritisak u Zvezdi motivisao da uvek dam više od onoga koliko mislim da mogu.O mogućem povratku u Crvenu zvezdu Mrđa kaže:- Neizvodljivo je u ovom trenutku! Imam ugovor sa Omijom, ali ću verovatno promeniti klub. Sigurno je 99 odsto da ostajem u Japanu!

JapanciZVEZDA SE POŠTUJE I CENIDa Japanci dobro znaju veličinu Crvene zvezde, otkriva Dragan Mrđa:- Kada sam dolazio, bio sam predstavljen kao Zvezdin igrač. Japanci poštuju uspehe i tradiciju Crvene zvezde. Znaju za Tokio 1991. godine. Verovatno za to što cene Srbe zasluge ima i Dragan Stojković Piksi, čije ime se i dalje tamo izgovara sa poštovanjem.

O treneruLALA JE VELIKI EMOTIVACDragan Mrđa je i u dalekom Japanu pratio sve što se dešava u Crvenoj zvezdi.Nenad Lalatović je odličan trener, ali preveliki zvezdaš! Mnogo stvari radi srcem, a to nije dobro. Čitao sam da bi garantovao titulu da smo Nenad Milijaš, Miloš Ninković i ja ostali u klubu i da je stigao Aleksandar Luković. Delim njegovo mišljenje - kaže Mrđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track