(VIDEO) LUDILO NA ENFILDU: Marković se ispromašivao, Škrtel krvave glave doneo remi Liverpulu u 97.
Foto: AP

Arsenal ispustio pobedu u finišu utakmice

(VIDEO) LUDILO NA ENFILDU: Marković se ispromašivao, Škrtel krvave glave doneo remi Liverpulu u 97.

Fudbal -
Liverpul je poveo u 45. minutu golom Kutinja, a u poslednjim trenucima prvog dela meča izjednačio je Debiši. Žiru je doneo vođstvo Arsenalu u 64. minutu, a Škrtel je 97. minutu doneo izjednačenje Liverpulu

LIVERPUL - Fudbaleri Liverpula i Arsenala igrali su bez pobednika, 2:2 (1:1) u derbi meču 17. kola engleske Premijer lige.Liverpul je poveo u 45. minutu golom Kutinja, a u poslednjim trenucima prvog dela meča izjednačio je Debiši. Žiru je doneo vođstvo Arsenalu u 64. minutu, a Škrtel je 97. minutu doneo izjednačenje Liverpulu.

Srpski reprezentativac Lazar Marković bio je starter u ekipi Liverpula, a imao je nekoliko velikih šansi da postigne gol. On je zamenjen u 74. minutu.

Arsenal je trenutno sedmi sa 27 bodova, dok je Liverpul 10. sa 22.

Prvu šansu na utakmici imao je Džerard u 3. minutu, ali je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara šutirao preko prečke. U narednih 20-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a onda velika prilika za domaći tim. Srpski napadač Lazar Marković jer u 35. minutu izašao sam ispred golmana Arsenača, ali je Ščesni bio siguran na golu. Samo četiri minuta kasnije nova prilika za Markovića. Napadač Liverpula je sa oko 18 metara šutirao tik iznad prečke. Liverpul je poveo u 45. minutu. Kutinjo se oslobodio odbrane Arsenala i sa oko 15 metara pogodio mrežu Arsenala. "Tobdžije" su izjednačile dva minuta kasnije. Debiši je posle slobodnog udarca glavom pogodio mrežu domaćeg tima.

Prvu šansu u drugom poluvremenu ponovo je imao domaći tim. Kutinjo je u 48. minutu šutirao pored gola, a samo minut kasnije na drugoj strani Kazorla nije uspeo da se upiše u strelce. Liverpul je nastavio sa napadima, a Džerard je u 62. minutu glavom s oko 10 metara šutirao tik iznad prečke. U jeku napada domaćeg tima poveo je Arsenal. Žiru je dobio povratnu loptu od Kazorle i sa svega pet metara smestio je u mrežu.

Posle vodećeg gola Liverpul je zaigrao angažovanije, a Džerard je ponovo pokušao u 70. minutu, ali na njegovu nesreću nije bio precizan. Lukas Leiva je u 75. minutu imao veliku šansu da Liverpulu donese izjednačenje, a lopta je prošla pored stative. Borini je u finišu utakmice propustio nekoliko šansi, a onda je dobio crveni karton u 92. minutu. Bod domaćem timu doneo je Škrtel u 97. minutu. Škrtel je drugo poluvreme igrao sa zavojem oko glave, pošto ga je Žiru nemanerno zakačio kopačkom po glavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track