Vojvodina: Žalosne su vaše titule

Pobesnele Lale

Vojvodina: Žalosne su vaše titule

Fudbal -
Fudbal u Srbiji odavno je na aparatima za disanje. „Osvajaju“ se prvenstva, a liga je svake godine sve „regularnija“

Ogorčeni na sve živo.Fudbalski klub Vojvodina, posle višečasovnog zasedanja Upravnog odbora kluba, oglasio se saopštenjem u kojem osuđuje arbitre Grujića, koji ih je, kako tvrde, oštetio prekjuče i Veselinovića, koga optužuju za tendenciozno suđenje u finalu Kupa prošle sezone.

Akteri i organizatori scenarija viđenog na utakmici na stadionu Partizana očigledno nisu svesni da ovakvim ponašanjem i sami tonu u glib iz kojeg se neće izvući, bez obzira na svoju neviđenu drskost i osionost. Nakon svega viđenog i doživljenog, jasno nam je da, ako želimo dobar plasman, moramo - umesto u infrastrukturu, igrače, omladinsku školu, struku - ulagati u ljude.

I to one koji srpskom fudbalu ne daju ništa već decenijama. Oni samo uzimaju, jer fudbal za njih nisu igra i takmičenje, već taksa, dnevnica, ručak, putovanje, napojnica... Fudbal u Srbiji davno je na aparatima za disanje. Spasa mu sa ovim ljudima nema. Ostaje samo da jednog dana neko od njih pritisne dugme i ugasi svetlo.

Vreme neumitno prolazi, a niko ništa ne preduzima. ‘Osvajaju’ se titule, svake godine fudbal nam je sve ‘regularniji’, sa lica fudbalskih moćnika ne silaze osmesi, a onda dođu Jul, Avgust i Evropa. A tamo nema Veselinovića i Grujića“, stoji, između ostalog, u saopštenju UO FK Vojvodina.

Radnički kažnjen, igra bez publikeDisciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Partizana i Vojvodine zbog pogrdnog skandiranja njihovih navijača. Na tapetu disciplinaca našao se i kragujevački Radnički, čije su pristalice treneru Crvene zvezde skandirale „Robi, ustašo“, pa će sutra protiv Hajduka nastupati pred praznim tribinama, dok će se o crno-belima raspravljati naknadno, budući da sledeću utakmicu na svom terenu igraju tek narednog vikenda protiv Javora.Vukić: Bolje da ćutimFudbaler Partizana Zvonimir Vukić kaže da mu je besmisleno što se svi žale kad izgube protiv crno-belih.- Nije mi jasno zbog čega su svi protiv nas. U stvari, jeste, ali ne mogu o tome javno da pričam. Svima je jasno šta je posredi, međutim, bolje da prećutim i ostanem diplomata - kaže Vukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track