Španci već osvojili Ligu Evrope
Foto: REUTERS

Uspeh

Španci već osvojili Ligu Evrope

Fudbal -
Atletiko Madrid je u revanšu četvrtfinala bio uspešniji od Hanovera i na gostujućem terenu (2:1), Valensija je deklasirala AZ Alkmar rezultatom 4:0, dok je Atletiku Bilbao kod kuće bio dovoljan remi protiv Šalkea (2:2), nakon trijumfa u gostima u prvom meču

BEOGRAD - Polufinale fudbalske Lige Evrope biće u znaku klubova iz Španije pošto su u završnicu takmičenja prošli Atletiko Madrid, Valensija i Atletik Bilbao, a preostali učesnik je portugalski Sporting.

Atletiko Madrid je večeras u revanšu četvrtfinala bio uspešniji od Hanovera i na gostujućem terenu (2:1), Valensija je deklasirala AZ Alkmar rezultatom 4:0, dok je Atletiku Bilbao kod kuće bio dovoljan remi protiv Šalkea (2:2), nakon trijumfa u gostima u prvom meču.

Sporting je takođe remizirao na gostujućem terenu protiv Metalista u Harkovu (1:1) i prošao dalje posle pobede u prvom meču u Lisabonu.

Rezultati:

Atletik Bilbao - Šalke 2:2 (Gomes 41, Susaeta 55 - Huntelar 29, Raul 52)Prvi meč 4:2, dalje ide Atletik Bilbao.

Hanover - Atletiko Madrid 1:2 (Dijuf 81 - Adrijan 63, Falkao 87)Prvi meč 1:2, dalje ide Atletiko Madrid.

Metalist - Sporting 1:1 (Kristaldo 57 - Van Volfsvinkel 44)Prvi meč 1:2, dalje ide Sporting.

Valensija - AZ Alkmar 4:0 (Rami 15, 17, Alba 56, Ernandes 80)Prvi meč 1:2, dalje ide Valensija.

Polufinalni parovi Lige Evrope su Valensija - Atletiko Madrid i Atletik Bilbao - Sporting.Prve utakmice su na programu 19, a revanši 26. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track