Nele Karajlić: Spasiću srpski fudbal!
Foto: Marina Lopicic

Poznati muzičar novi član UO Partizan

Nele Karajlić: Spasiću srpski fudbal!

Fudbal -
Ne mogu više da sedim u fotelji i gledam kako propadaju, došao sam da postavimo crno-bele na zdrave osnove, rekao je Karajlić

Upravni odbor Partizana u novom sazivu biće jači za Nenada Jankovića, mnogo poznatijeg kao doktor Nele Karajlić. Legenda jugoslovenskog rokenrola dolazi u fudbalski svet kako bi spasao posrnuli srpski fudbal.Nekoliko minuta razgovora sa Neletom Karajlićem bilo je dovoljno da se uverimo sa kakvim entuzijazmom pristupa novom poslu.- Nisam više mogao da gledam propast našeg fudbala! Kada sam dobio ponudu da uđem u tako značajno telo kao što je fudbalski klub Partizan, brzo sam odlučio da pristanem. Ne mogu da sedim kod kuće u fotelji, da komentarišem i da gledam kako nam se sve urušava. Hoću da to popravim, da stavimo klub na zdrave osnove, napravimo model po kojem će funkcionisati i ostali klubovi, pa i reprezentacije - kaže Janković za Kurir.

Šampionske ambicije... Fudbaleri Partizana
Šampionske ambicije... Fudbaleri Partizana

Ciljevi su potpuno jasni, kao i način za njihovo ostvarivanje.- Želimo da od Partizana napravimo stabilan evropski klub, koji će svake godine igrati u nekoj grupnoj fazi evropskog takmičenja. Za koju godinu cilj je da počnemo redovno da proleće čekamo u Evropi. Očekujem da svi članovi uprave imaju dobru saradnju. Ne znam nijednog političara ili biznismena, poznajem samo sportsko-umetnički krug ljudi koji su u klubu. Po onom što sam imao prilike da vidim na Skupštini, glavnu reč vodio je Ljubiša Tumbaković. Dakle, Partizan je u rukama njegovih sportista, i to je odlično.Za kraj, upitali smo čuvenog muzičara da li se titula vraća u Humsku.Mnogo više Evropa. Titula je nešto što se može, što je ostvarivo, a ja volim da gađam u nemoguće, u proleće u Evropi.

Petar Škuletić
Petar Škuletić

Jednoglasno odlučeno da ostane, ali...STARA UPRAVA PRODALA ŠKULETIĆANovi UO doneo je jednoglasnu odluku da odbije ponudu francuskog Lila za Petra Škuletića smatrajući ga bitnim faktorom u ispunjenju šampionskih planova.- Jedinstven je stav da Škuletić ostane u klubu - kazao je Tumbaković, ali se potom oglasio menadžer igrača Radojica Božović i rekao da je on već prodat.- Priča u vezi s Lilom traje duže sa znanjem Partizana, koji je posle pregovora dobio bolje uslove nego što je tražio i Petar je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor. Sada svi imamo problem - objasnio je Božović.

Veruju predsedniku i VučelićuRADNICI PREKINULI ŠTRAJK!Posle mesec dana obustave rada radnici u Zemunelu prekinuli su štrajk.- Posle Skupštine kluba i izbora novog predsednika i njegovog plana nismo našli za shodno da štrajkujemo, već se vraćamo zaduženjima - između ostalog piše u saopštenju radnika, koje je novinarima juče na stadionu Partizana pročitao Milorad Vučelić, potpredsednik kluba.

Tumba izabraoDRAGAN ĆIRIĆ SPORTSKI DIREKTORNa predlog Ljubiše Tumbakovića, za novog sportskog direktora kluba izabran je Dragan Ćirić.To je bilo jedno od krucijalnih pitanja jer nisam mogao da zamislim Partizan bez sportskog direktora. Moj predlog da na tu poziciju izaberemo Dragana Ćirića jednoglasno je usvojen. Uopšte nismo imali dilemu - izjavio je Tumbaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track