BLOG UŽIVO: Ronaldo bi mogao da nastavi karijeru u MLS ligi?
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ronaldo bi mogao da nastavi karijeru u MLS ligi?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:50 - Ančeloti: Morali smo da izgubimo pre ili kasnijeTrener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je njegov tim morao da izgubi pre ili kasnije, a fudbaler tog tima Serhio Ramos ocenio je da će poraz ojačati ekipu. "Poraz je morao da dođe pre ili kasnije. Igrali smo dobro i nismo zaslužili da izgubimo, ali nismo imali sreće da iskoristimo svoje šanse. Ali, ne treba sad da zaboravimo šta smo do sada uradili. Čestitam Valensiji", rekao je Ančeloti novinarima. Valensija je danas pobedila Real sa 2:1 i tako prekinula seriju Madriđana od 22 uzastopne pobede. Ramos je kazao da ga boli poraz i da mu je žao što je prekinuta serija. "Žao mi je što smo izgubili tri boda i što je završena serija, ali prvenstvo je dugačko. Igrali su kako stalno igraju...imali su mnogo igrača na sredini i osvojili su bodove. Ali, mislim da naš tim najviše karakterišu skromnost i rad, a ovaj poraz to neće promeniti", rekao je Ramos. "Poraz će nas učiniti jačim. Nastavićemo da rastemo i bićemo tim sa mnogo samopouzdanja", dodao je on.21:02 - Zvezda postavila novi rekord Jadranske ligeKošarkaši Crvene zvezde pobedom protiv Olimpije postavili su novi rekord Jadranske lige sa 16 uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju. OPŠIRNIJE OVDE

20:33 - Arsenal u "reprizi finala" bolji od HalaFudbaleri Arsenala uspešno su započeli odbranu trofeja u FA kupu, pošto su danas u meču treće runde savladali Hal Siti sa 2:0 (1:0). U reprizi prošlogodišnjeg finala golove za ekipu Arsena Vengera postigli su Per Mertezaker u 20. i Aleksis Sančez u 82. minutu. Ranije danas plasman u četvrtu rundu obezbedili su Mančester Siti, Mančester Junajted i Čelsi.

20:11 - Pobede Sitija, Junajteda i Kristal Palasa u FA kupuFudbaleri Mančester sitija i Mančester junajteda plasirali su se danas u šesnaestinu finala FA kupa. Aktuelni šampion Engleske Mančester siti pobedio je na svom terenu, posle preokreta, Šefild Venzdej sa 2:1. Drugoligaš je poveo u 14. minutu, a Siti je pobedio golovima Džejmsa Milnera u 66. i 90. minutu. Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na gostujućem terenu trećeligaša Jovil sa 2:0 i plasirali se u šesnaestinu finala. Junajted je poveo u 64. minutu preko Andera Erere, a konačan rezultat postavio je Anhel Di Marija u 90. minutu. Fudbaleri Kristal Palasa plasirali su se u šesnaestinu finala pošto su na gostujućem terenu pobedili ekipu iz konferencije, Dover sa 4:0. Lodonski klub je na poluvremenu imao dva gola prednosti zahvaljujući Skotu Danu, koji je pogodio mrežu u 14. i 34. minutu. U drugom delu meča pogotke su postigli Dvajt Gejl u 68. i Kevin Dojl u 88. minutu. To je bila prva utakmica Alana Parđua na klupi Kristal Palasa, nakon što je u petak napustio Njukasl. Trećeligaš Šefild junajted pobedio je Kvins Park Rendžers sa 3:0, a plasman u šesnaestinu finala izborio je i Sanderlend, pobedom na svom terenu protiv Lidsa od 1:0, dok je istim rezultatom Aston Vila pobedila Blekpul. Stouk je pobedio Reksam sa 3:1, a Sautempton i Ipsvič odigrali su nerešeno 1:1, pa će igrati ponovljenu utakmicu.19:36 - Realova pobedonosna serija okončana na MestaljiFudbaleri Valensije savladali su večeras Real Madrid u derbiju 17. kola Primere sa 2:1 (0:1) i prekinuli fantastičnu seriju Madriđana od 22 uzastopne pobede. OPŠIRNIJE OVDE18:59 - Partizan ubedljiv protiv CedeviteKošarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Cedevitu sa 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20), u utakmici 16. kola Jadranske lige i trenutno preuzeli četvrto mesto na tabeli. OPŠIRNIJE OVDE

18:26 - Kecbaja želi posao trenera u NjukasluBivši fudbaler Njukasla Temuri Kecbaja rekao je danas da bi želeo da postane trener tog kluba. Kecbaja, koji je igrao na Sent Džejms parku od 1996. do 2000. godine, ocenio je da je Njukasl kvalitetan tim i da može da se bori za trofeje. Njukasl je bez trenera, pošto je dosadašnji trener Alan Parđu u petak preuzeo Kristal Palas. Britanski mediji preneli su da su najozbiljniji kandidati za klupu crno-belih Stiv Meklaren i privremeni trener Džon Karver. "Njukasl je veliki, veliki klub sa fantastičnim navijačima koji uvek žele bolje. Taj klub je u mom srcu i četiri godine provedene u Njukaslu su najbolje iskustvo u mojoj karijeri. Voleo bih da se vratim, mislim da klub može da bude blizu vrha u Premijer ligi i da se bori za trofeje i Evropu", rekao je Kecbaja, preneli su britanski mediji. Kecbaja je predvodio kiparski Anortozis u Ligi šampiona, a bio je trener Olimpijakosa (2009) i selektor Gruzije, od 2009. do 2014. godine. On je u novembru prošle godine napustio mesto selektora jer se nije slagao sa čelnicima Saveza i izrazio želju da radi u nekom klubu. Bivši gruzijski reprezentativac ocenio je da je njegova biografija dovoljno dobra da dobije posao u Njujkaslu i naglasio da mu ne bi predstavljalo problem minimalno učešće u pitanjima transfera. "Njukasl zaslužuje dobre rezultate. Ko god da dobije taj posao, dobiće odličnu priliku. Mislim da će mnogi treneri želeti taj posao", dodao je Kecbaja. Posle 20 utakmica u Premijer ligi Njukasl zauzima 10. mesto na tabeli sa 27 bodova, 19 manje od prvoplasiranih Čelsija i Mančester sitija.18:02 - Milner sprečio bruku Sitija, Sautempton na popravnomFudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u četvrtu rundu FA kupa, pošto su danas posle preokreta savladali Šefild Venzdi sa 2:1 (0:1). Junak "građana" bio je dvostruki strelac Džejms Milner, koji je pogocima u 66. i 90+1. minutu anulirao prednost gostiju iz 14. minuta, kada je strelac bio Nuhiju. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov bio je starter i igrao do 77. minuta kada ga je zamenio Gael Kliši. U startnih 11 u ekipi Sautemptona bio je i Dušan Tadić, ali ni on nije pomogao da crveno-beli izbegnu novi meč sa Ipsvičem - 1:1. Gosti su poveli golom Ambrouza u 19, a izjednačio je Šnajderlin u 33. minutu.U ostalim mečevima popodnevnog programa postignuti su sledeći rezultati:Dover - Kristal Palas 0:4, KPR - Šefilf Junajted 0:3, Sanderlend - Lids 1:0, Aston Vila - Blekpul 1:0, Stouk - Vreksam 3:1.U toku su mečevi Jeovil - Mančester Junajted i Čelsi - Votford, dok od 18.30, u reprizi prošlogodišnjeg finala, igraju Arsenal i Hal Siti.

17:21 - Laveci i Kavani kažnjeni zbog kasnijeg povratka u ekipuFudbalski klub Pari Sen Žermen novčano je danas kaznio napadače Ezekila Lavecija i Edinsona Kavanija i oni će morati nedelju dana da treniraju odvojeno od ekipe, pošto se nisu na vreme vratili u klub posle zimske pauze. Laveci i Kavani su se u petak vratili u Pariz zbog čega su propustili treninge Pari Sen Žermena u Maroku, a francuski mediji spekulišu da bi obojica mogli da napuste klub u januaru. Mediji nisu naveli koliku novčanu kaznu su dobili južnoamerički fudbaleri. Trener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da će Laveci i Kavani od ponedeljka trenirati odvojeno od ekipe i da neće biti u konkurenciji za tim za predstojeće dve utakmice. Blan je naveo da je njihova odluka da se kasnije vrate, kako bi proveli više vremena sa svojim porodicama, "neprihvatljiva" i da je "otežala ambicije kluba" u nastavku sezone.16:43 - Rajo pobedio HetafeFudbaleri Rajo Valjekana pobedili su danas na gostujućem terenu Hetafe sa 2:1, u utakmici 17. kola španskog prvenstva i prekinuli niz od tri poraza. Hetafe je poveo u trećem minutu golom Alvara Vaskesa iz slobodnog udarca, ali je Rajo pobedio golovima Hosabeda Sančesa u 39. minutu i Raula Baena u 64. minutu. Rajo se posle šeste pobede u prvenstvu popeo na 11. mesto sa 20 bodova, dok je Hetafe ostao na 13. mestu sa tri boda manje. Danas igraju još Valensija - Real Madrid, Espanjol - Eibar i Real Sosijedad - Barselona.

16:10 - Krajinović pobedio Bozoljca u srpskom derbijuSrpski teniser Filip Krajinovih plasirao se u treće kolo kvalifikacija na turniru u Dohi, pošto je danas pobedio zemljaka Iliju Bozoljca sa 6:4, 3:6, 7:6 (7:5). Krajinović je saigrača iz reprezentacije Srbije savladao posle dva sata u veoma neizvesnom meču, koji je odlučen tek u taj-brejku trećeg seta. Rival Krajinoviću u borbi za učesće u glavnom žrebu biće Nikoloz Basišvili iz Gruzije, koji je bio bolji od Austrijanca Filipa Osvalda sa 6:3, 6:3. Krajinović je u Dohi postavljen za prvog nosioca kvalifikacija.

15:20 - Tores: Došao sam u Atletiko da pronađem motivacijuFudbaler Atletiko Madrida Fernando Tores rekao je da se vratio u taj klub kako bi pronašao motivaciju koja mu je nedostajala u prethodnim klubovima. Tores je predstavljen na stadionu Visente Kalderon. Uprava Milana je krajem prošle godine otkupila Toresov ugovor od Čelsija i prosledila ga na pozajmicu u redove španskog šampiona. On bi mogao da bude u timu Atletika za utakmicu protiv Real Madrida, u prvom meču osmine finala Kupa kralja, 7. januara. "Nedostajalo mi je nešto što će me motivisati, nešto što mogu samo ovde da pronađem", rekao je Tores. Tores (30) je 2001. godine karijeru počeo u Atletiku, odakle je šest godina kasnije prešao u Liverpul. On je 2011. prešao u Čelsi, a krajem avgusta ove godine otišao je na dvogodišnju pozajmicu u Milan, gde je odigrao samo 10 utakmica i postigao jedan gol.

Foto: AP
Foto: AP

15:01 - Sterling dobija novi, bolji ugovor

Fudbaler Liverpula Rahim Sterling uskoro će potpisati novi, bolji ugovor sa Redsima po kojem će ostati na Enfildu u narednih pet godina. Novi ugovor biće značajno promenjen u odnosu na onaj koji je potpisao u decembru 2012. godine, i koji je važeći još dve godine. Engleski mediji tvrde da su pregovori dve strane ušli u završnicu i da će po novom ugovoru Sterling dobijati 100.000 funti nedeljno.

14:32 - Šifrin pobedila u slalomu u ZagrebuAmerička skijašica Mikaela Šifrin pobednica je slaloma koji je danas vožen u Zagrebu u okviru Svetskog kupa. Ona je pobedila sa ukupnim vremenom od 1:56,66, ispred drugoplasirane Austrijanke Katrin Zetel i Nine Loset iz Norveške. Aktuelna olimpijska i svetska šampionka odbranila je prvo mesto u Zagrebu, pošto je i prošle godine bila najbolja na tradicionalnoj trci "Snežne kraljice". Prvo mesto u generalnom plasmanu slaloma drži Hansdoter sa 320 bodova ispred Šifrin koja je osvojila 319. Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa je Tina Maze sa 777 bodova.

14:07 - Rajo Valjekano pobedio Hetafe Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su u malom gradskom derbiju ekipu Hetafea u gostima sa 2:1 (1:1) u meču 17. kola španske Primere. Iako je Hetafe poveo već u trećem minutu preko Alvara Vaskeza, Rajo je uspeo da preokrene rezultat i zabeleži pobedu golovima Jozabeda Sančeza u 39. i Raula Baene u 64. Hetafe je nastavio sa očajnim rezultatima u poslednje vreme pošto trijumf nije ostvario ni sedmu utakmicu zaredom, dok je Rajo prekinuo seriju od tri poraza. Rajo se pobedom popeo na deobu sedmog mesta na tabeli sa 20 bodova, dok je Hetafe 13. sa 17.

13:45 - Ronaldo bi mogao da nastavi karijeru u MLS ligi?Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo mogao bi u budućnosti da pređe u neki od timova iz MLS lige, potvrdio je njegov menadžer Žorž Mendeš. Mendeš je takođe odbacio mogućnost da će portugalski napadač jednog dana zaigrati u dresu Pari Sen Žermena. "Ne postoji šansa da Ronaldo pređe u PSŽ. On će najverovatnije završiti karijeru u Realu, dok bi u suprotnom slučaju prešao u Ameriku. On je mašina i najbolji igrač u istoriji fudbala i niko ne može da se poredi sa njim", rekao je Mendeš. Poslednjih godina vrhunski fudbaleri često su se odlučivali da pri zalasku karijere pređu u MLS ligu, kao što su Tijeri Anri, Dejvid Bekam, Robi Kin, Rafael Markes, a poslednji u nizu odlazak "preko bare" najavio je legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard.

13:20 - "Nokia arena" odlazi u istorijuLegendarna „Jad Elijahu Arena“ proteklih 10 godina nosila je ime po finskom proizvođaču mobilnih telefona, ali je ugovor istekao 31. decembra prošle godine. Od prvog januara ove godine hala u kojoj igra Makabi nosi naziv „Menora Mivtačim arena“ po istoimenoj osiguravajućoj kompaniji, sa kojom je potpisan ugovor do 2022. Procenjuje se da je vrednost ugovora nešto veća od četiri miliona evra. ’Ponos Izraela’ već je odigrao jednu utakmicu otkad je ime promenjeno, jedva je pobedio Hapoel Elijat, a narednog četvrtka će biti domaćin Crvenoj zvezdi u meču 2. kola Top16 faze u Evroligi.

12:44 - Mark Gasol u Lejkersima?Košarkaš Memfisa Španac Mark Gasol mogao bi da nastavi karijeru u LA Lejkersima. Španac igra za Memfis od 2008. godine. "Na kraju sezone ću da sednem sa mojim menadžerom, da razmotrimo sve opcije koje su u igri. Želim da vidim šta je najbolje za mene. Šest sezona sam već u Memfisu i mislim da je vreme da pronađem drugi klub", rekao je Gasol i dodao: "Lejkersi mi nisu poslali ponudu, a ako to učine, ozbiljno ću je razmotriti". Za Lejkerse igra njegov brat Pau. Mark Gasol je u NBA ligi odigrao 436 mečeva uz prosečan učinak od 13,5 poena, 7,9 skokova, 2,9 asistencija i 1,5 blokadu po utakmici.

12:20 - Van Gal nudi 40 miliona evra za Humelsa?Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal označio je dovođenje fudbalera Borusije iz Dortmunda Matsa Humelsa kao prioritet u prelaznom roku. Holandski stručnjak je mnogo puta izjavljivao da mu je preko potreban igrač u poslednjoj liniji i izbor je pao na nemačkog štopera. Engleski mediji spekulišu da bi transfer Humelsa koštao Junajted oko 40 miliona evra, kao i da je olakšica loši rezultati "milionera" u Bundesligi ove sezone. Kao rezervna opcija navodi se Humelsov saigrač iz reprezentacije Nemačke i član Šalkea Benedikt Hevedes. Humels je ove sezone često imao problema sa povredama, zbog čega je odigrao samo 13 utakmica u svim takmičenjima.

11:50 - Advokat novi menadžer Njukasla?Doskrorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat mogao bi da preuzme klupu Njukasla.Holandski stručnjak nalazi se u užem krugu kandidata za menadžera Njukasla, pored nekadašnjeg trenera Liona Remija Garda i sadašnjeg Borusije iz Menhengladbaha Lusijena Favra. Uprava engleskog tima će u naredna dva dana doneti odluku ko će doći na mesto Alana Parđua, koji je nedavno preuzeo Kristal Palas. Advokat je u novembru napustio klupu Srbije posle samo četiri meseca i neuspeha na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. On je tokom karijere vodio PSV, Rendžers, AZ Alkmar, Borusiju iz Menhengladbaha, Zenit, kao i selekcije Belgije, Rusije, Južne Koreje i Ujedinjeniih Arapskih Emirata.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

11:14 - Troicki na korak od glavnog žreba BrizbejnaSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće, poslednje kolo kvalifikacija za glavni žreb ATP turnira u Brizbejnu. Troicki je danas u drugom kolu kvalifikacija nadigrao Slovaka Miloslava Mečira 2:1, po setovima 7:6 (5), 2:6, 7:6 (11). Naš teniser igraće u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Amerikanca denisa Kudle, koji je nadigrao Japanca Taro Daniela. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 494.310 dolara.

10:56 - Inter odbio ponude za KuzmanovićaItalijanski fudbalski klub Inter nema nameru da se u januarskom prelaznom roku odrekne veziste Zdravka Kuzmanovića. Kako se navodi, trener Intera Roberto Manćini označio je Kuzmanovića kao važnog igrača tima i želi da ga zadrži bar do kraja sezone, zbog čega je odbio ponudu Hamburga od pet miliona evra. Interesovanje za srpskog fudbalera pokazao je i Torino, ali i još jedan neimenovani nemački klub. Kuzmanović je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol. Karijeru je počeo u Bazelu, igrao je još za Fiorentini Štutgart, a za reprezentaciju Srbije zabeležio je šest golova na 50 nastupa.

10:10 - Anćeloti oprezan pred ValensijuTrener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti upozorio je da je Valensija "opasan tim" i da predstojeći meč u Primeri neće biti lak za njegovu ekipu. Real se nalazi u seriji od 22 pobede u svim takmičenjima i fali mu još dva trijumfa da izjednači svetski rekord. "Valensija je vrlo dobro igrala u prvom delu sezone. Promenili su svoj stil u odnosu na prošlu sezonu. Jači su i opasniji nego prošle godine, imaju jaku odbrambenu liniju. Biće to težak meč", rekao je Anćeloti. Real u nedelju od 17.00 gostuje Valensiji u 17. kolu Primere.

09:44 - Simeone oduševljen GrizmanomTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je oduševljen igrom Antonana Grizmana. Mladi Francuz bio je dvostruki strelac u pobedi Atletika nad Levanteom od 3:1. "Grizman je sve bolji, napreduje već neko vreme. Golovi su veoma važni za njega i tim, ali i pored tih golova on radi veoma naporno za ekipu. Može da igra na više pozicija. Mislim da je sada kompletniji igrač nego kada je došao", rekao je Simeone. Atletiko je treći na tabeli Primere, sa 38 bodova.09:25 - Pobede Atlante, Čikaga i HjustonaKošarkaši Atlante su kao gosti pobedili Portland sa 115:107 u noćašnjem meču NBA lige. Atlantu je do pobede predvodio Pol Milsap sa 27 poena, a drugi na listi strelaca gostujućeg tima bio je Džon Tig sa 22 koša. Među "dvocifrenim" bio je i bivši krilni centar beogradske Crvene zvezde Pero Antić sa deset poena. U poraženom Portlandu, ali i na meču, najefikasniji je bio LaMarkus Oldridž sa 30 koševa. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Orlando - Šarlot 90:98, Čikago - Boston 109:104, Hjuston - Majami 115:79, Minesota - Juna 89:101, San Antonio - Vašington 101:92, Denver - Memfis 114:85, LA Klipers - Filadelfija 127:91.

http://www.youtube.com/watch?v=N_NE44YVmAI

09:00 - Aleksandra Krunić u glavnom žrebu turnira u ŠenženuSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u kineskom Šenženu. Krunićeva je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Žaoksuan Jang 2:0, po setovima 7:6, 6:3. WTA turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 500.000 dolara. Na turniru u Šenženu u glavnom žrebu je i Bojana Jovanovski. Njena rivalka u prvom kolu je Marija-Teres Toro-Flo iz Španije.

08:45 - Pobeda Ane Ivanović u dubluSrpska teniserka Ana Ivanović i Nemica Anđelik Kerber plasirale su se u četvrtfinale WTA turnira u Brizbejnu u konkurenciji dublova. One su u osmini finala pobedile poljsko-slovenačku kombinaciju Klaudija Jans-Ignacik/Andreja Klepac 6:4, 6:1. Ivanovićeva i Kerber igraće u četvrtfinalu sa pobednicama duela Andrea Petković (Nemačka)/Magdalena Ribarikova (Slovačka) - Karolina Garsija (Francuska)/Katarina Srebotnik (Slovenija). Ivanovićeva će igrati i u singl konkurenciji, a u prvom kolu je slobodna. Naša teniserka će se u drugom kolu sastati sa pobednicom duela Jarmila Gajdosova (Australija) - Šuai Ženg (Kina). Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od milion dolara.08:30 - Debakl Jelene Janković na startu sezoneSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Brizbejnu, pošto je na startu takmičenja poražena od Australijanke hrvatskog porekla Ajle Tomljanović 7:6, 6:0. Ovo je bio drugi međusobni duel srpske i hrvatske teniserke i prvi trijumf Ajle, koja je trenutno 63. na WTA listi. Jankovićeva je 15. teniserka sveta. Australijanka će u narednom kolu igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od milion dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=iJa4MGBSJqw
08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track